Bel nu 0880 660 888

De geheimen van Shangri-La

Terug naar China Terug naar China

De geheimen van Shangri-LaTijdens deze excursie neemt een Engelssprekende gids u mee langs de hoogtepunten van de Tibetaanse prefectuur, zoals dit deel van China wordt aangeduidt.

 

Songzanlin Klooster

De eerste stop is het uit 1679 stammende Tibetaanse Songzanlin klooster. Trots vertelt uw gids dat dit niet alleen het grootste, maar ook het hoogstgelegen klooster in heel Yunnan is. Daarnaast is het één van de rijkste Boeddhistische kloosters in de wereld en er wonen ca. 900 monniken.

 

De gids weet veel en schroomt niet om alle leuke details te delen. Gigantische Boeddha’s, goud, veel kleurige doeken met geweldige verhalen en fleurige wandschilderingen. Alles komt ter sprake!

 

Het platteland

Na een uurtje rijden in het bergachtige gebied bereikt u een typisch Nixi-dorpje op het platteland van Shangri-La. De Nixi zijn een culturele minderheid zoals dit wordt genoemd.

 

Het slaperige dorpje is bekend vanwege het zwarte aardewerk. De vriendelijke ambachtsman toont ons hoe hij en zijn zoon dagelijks werken aan de collectie met theepotten, schalen, vazen, karaffen, asbakken, etc.

 

Huisbezoek

Na de demonstratie toont hij graag zijn huis dat naast de werkplaats is gelegen. Het traditionele huis bestaat uit een winter- en zomergedeelte. U krijgt hiermee een geweldig inkijkje in het plattelandsleven van de Nixi, hun voedsel en hun gebruiken.

 

Tijdens het proeven van yakboter-thee met een stukje yakkaas met suiker en een handje droog gerstmeel, vertelt de gids over de gebruiken en de culturele verschillen van de verschillende Chinese minderheden in dit deel van Yunnan.

 

Dukezong

De excursie sluit af met een rondleiding door het oude centrum van Shangri-La (Dukezong Old Town). De houten huizen met indrukwekkend houtsnijwerkendeuren zijn prachtig om te zien. Ook is er een museum en neemt de gids u mee naar de grootste gebedsrol ter wereld.

 

Het is een ontzettend leerzame dag, vol interessante feitjes en leuke details over de bevolking van de Tibetaanse prefectuur Shangri-La en omgeving.

Keypoints  • Songzanlin klooster
  • Naxi-bevolking
  • Plattelandsdorpje
  • Proeverij yakboter-thee en yak-kaas
  • Dukezong Old Town
  • Grootste gebedsrol ter wereld
va. € 115 p.p.

Extra informatie- Excursieduur: hele dag

- Let op: Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

- Inclusief hotel pick-up in Shangri-La

 

De vermelde prijs is per persoon, onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid, geldig bij minimale bezetting van twee personen en alleen van toepassing als direct bij boeking van de rondreis gereserveerd wordt.
 
Is de excursie die u zoekt hier niet te vinden, neem dan contact met ons op. Het getoonde aanbod is slechts een selectie van de mogelijkheden.