Bel nu 0880 660 888

The Golden Circle

Terug naar IJsland Terug naar IJsland

The Golden CircleOntdek IJsland's bekendste historische en natuurlijke hoogtepunten tijdens deze populaire excursie langs Þingvellir National Park, de Gullfoss waterval en de hotspring Geysir. 

 

De dag begint met een bezoek aan Nesjavellir, een geothermisch gebied gelegen middenin het schilderachtige landschap van het Lake Þingvallavatn. Van daaruit gaan we naar het Þingvellir National Park, waar de IJslandse parlement Alþingi werd opgericht in het jaar 930 na Christus. Het gebied is geologisch opmerkelijk en de grenzen van de tektonische platen vormen een adembenemend landschap.

We vervolgen de excursie bij de prachtige Gullfoss waterval, waar we zo dicht bij de rand kunnen komen dat we de verse nevel van het glaciale water op ons gezicht kunnen voelen. De lunchpauze is meestal bij het Gullfoss Café (soms stoppen we voor de lunch in het Information Center, gelegen in het geothermische gebied rond Geysir). We reizen door naar het geothermische gebied rond de adembenemende spuitende warmwaterbronnen van Geysir en Strokkur. We sluiten de excursiedag af bij de Skálholtkerk, de oude zetel van de IJslandse bisschoppen. Dit is een klein en charmant tuinbouwdorp je in de richting van Hveragerði. De tour eindigt weer in Reykjavik.

Keypoints  • Þingvellir National Park
  • Gullfoss waterval
  • Geysir & Strokkur geisers
€ 132 pp

Extra informatie- Vertrek vanuit Reykjavik

- Busstation in Reykjavik: 30 minuten voor vertrek
- Excursieduur: 8 uur
- Taal: Engels en Scandinavisch

- Periode: gehele jaar

NB. Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat Nesjavellir onbereikbaar is in het winterseizoen.

 

De vermelde prijs is per persoon, onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid, geldig bij minimale bezetting van twee personen en alleen van toepassing als direct bij boeking van de rondreis gereserveerd wordt.
 
Is de excursie die u zoekt hier niet te vinden, neem dan contact met ons op. Het getoonde aanbod is slechts een selectie van de mogelijkheden.