Bel nu 0880 660 888

cambodja, ankor wat, phnom penh

Cambodja

Reisaanbod Cambodja Excursies & uitbreidingen Hotels

CambodjaCambodja, het land van oude tempelcomplexen, toegewijde monniken, krioelende scooters, heftige geschiedenis en mooie natuur. Twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld liggen nabij Siem Reap; het eeuwenoude Angkor Wat en het complex dat overwoekerd is door bomen en bekend is van de film Tomb Raider.

 

Een reis door Cambodja is een reis door de geschiedenis; niet alleen door de oudheid van toen Angkor nog de hoofdstad was. Er zijn ook veel plekken die herinneren aan de vreselijk wrede oorlog die de Pol Pot met zijn Rode Khmer nog niet zo lang geleden heeft aangericht. Zowel in Battambang (de Killing Cave) als in Phnom Penh (de Tuol Sleng-gevangenis en de Killing Fields) zijn er plekken te bezoeken die je absoluut niet blij maken, maar je wel doen beseffen waar de inwoners van dit land nog altijd dagelijks de mentale last van dragen. 

Maar toch laat de vriendelijke lokale bevolking u graag kennis maken met hun land! 

 

In het zuiden aan de kust en op de eilanden vindt u prachtige stranden. Er zijn eilanden waar u een echte Robinson Crusoe-ervaring kunt evenaren en kunt zwemmen met lichtgevend plankton, echt magisch! 

Cambodja is tevens perfect te combineren met ThailandVietnam en/of Laos.

cambodja, scooter, phnom phenn, sihanoukville, koh rong sanloem cambodja, siem reap, phnom penh, vietnam