Bel nu 0880 660 888

hong kong, stopover, hotel, citytrip, rondreis australie, nieuw-zeeland, tussenlanding hong kong

Hong Kong

Reisaanbod Hong Kong Excursies & uitbreidingen Hotels

Hong KongHong Kong wordt steeds populairder bij reizigers die van steden, stranden, shoppen en lekker eten houden. 

Hong Kong is een handelsstad met veel hoge kantoorgebouwen, een belangrijke haven en een erg internationaal karakter. Hierdoor is de infrastructuur zeer efficiënt en kunt u met Engels goed terecht. De stad ligt op korte afstand van de luchthaven en heeft een fantastisch metronetwerk waardoor u overal zó bent.

 

Enkele van de belangrijkste highlights van Hong Kong:

  • Victoria Peak

Een hoge berg middenin de stad waar u met de Peak Tram naar boven kunt om daar van het uitzicht over Kowloon en Hong Kong Island uit te kijken. Daarnaast is er een winkelcentrum met restaurants en boetieks.

  • Tian Tian Boeddha

Een gigantisch bronzen boeddhabeeld dat te zien is op het eiland Lantau. Het is de grootste zittende boeddha in de open lucht. U kunt het beeld bijvoorbeeld bezoeken door met de Ngong Ping-kabelbaan naar het klooster te gaan.

  • Star Ferry

Tussen Kowloon en Hong Kong Island vaart meedere keren per dag de Star Ferry uit. Deze ferry kost bijna niets maar geeft je wel een heel leuke ervaring door de drukke zeestraat van Hong Kong.

  • Stranden

Mui Wo, Silver Mine Bay, Cheung Sha, Pui O en Hung Shing Yeh Beach zijn populaire lange zandstranden om te zwemmen en bijvoorbeeld te barbeque'en. Houd u van surfen? Dan is Big Wave Bay Beach the place to be!

Aan de zuidkant van Hong Kong Island ligt Repulse Bay. U vindt er naast dure woningen, hotels, designer winkels en prijswinnende restaurants, een prachtige baai met een strand dat niet alleen populair is bij zowel lokale bewoners als reizigers uit de hele wereld.

  • Mong Kok

Dit is het drukstbevolkte stukje land ter wereld! In het district Mong Kok in Kowloon wonen namelijk gemiddeld 130.000 mensen per km2. Er zijn diverse leuke marktjes, streetfood, winkeltjes en natuurlijk heel veel mensen.

  • Natuurparken

Je verwacht van een grote metropool als Hong Kong misschien niet direct oogverblindend mooie natuurparken, maar die zijn er wel degelijk! Zo zijn er Hoi Ha Wan Maritiem Reservaat (mangroven en koralen), Hong Kong UNESCO Global Geopark (historische landschappen), Hong Kong Wetland Park (subtropisch moeraslandschap) en het Mai Po Natuurreservaat (paradijs voor vogelliefhebbers).

  • Tsim Sha Tsui Clock Tower

De klokkentoren is een herkenningspunt in de stad. Het is in oude stijl gebouwd en was de vroegere klokkentoren van station Kowloon.

  • Klooster van de Tienduizend Boeddha's

U moet er iets voor over hebben, want deze boeddhistische tempel en klooster zijn gebouwd op de top van een berg, bovenaan een eindeloos lange trap. 

  • Attractieparken

In de stad zijn diverse pretparken te vinden zoals Disney World Hong Kong (Lantau Island) en Ocean Park Hong Kong (Hong Kong Island).

  • Lan Kwai Fong

Lan Kwai Fong is een populaire uitgaanswijk. Er zijn ontelbaar veel leuke restaurants, bars en discotheken die tot diep in de nacht voor vertier zorgen.

hong kong, stopover, hotel, citytrip, rondreis australie, nieuw-zeeland, tussenlanding hong kong strand, hong kong, kowloon, hotel, stopover, citytrip, stedentrip, rondreis, wolkenkrabber

Reisaanbod Hong Kong

Geen reizen gevonden

Excursies & uitbreidingen Hong Kong