Bel nu 0880 660 888

kazachstan, steppe, yurts, rondreis door centraal azie

Kazachstan

Reisaanbod Kazachstan Excursies & uitbreidingen Hotels

KazachstanWat de meeste mensen van Kazachstan weten is te vangen in 1 of 2 woorden; Borat en ijsbaan. Hoewel het absurdistische typetje Borat wereldwijde bekendheid voor het op zes na grootste land ter wereld bracht, is de lokale bevolking toch niet geheel blij met de manier waarop hij hun land vertegenwoordigd heeft. De Medeo-ijsbaan kan gelukkig wat meer trots van de meeste Kazachen wegdragen. Wereldrecord na wereldrecord werd hier gereden! Almaty is de grootste stad van het land en was de hoofdstad tot de president in 1997 besloot dat er een nieuwe hoofdstad moest komen en die met man en macht begon te bouwen. Nu is daar het high-tech Astana, met ook ruim 1 miljoen inwoners, veel hoogbouw en een super moderne uitstraling. Vergeleken met Astana (wat letterlijk 'hoofdstad' betekend) is Almaty een hele oude stad met veel standbeelden en trotse referenties naar het Sovjet-tijdperk. De inwoners zijn erg gesteld op hun oude gebouwen en natuurlijk de prachtige bergachtige omgeving. De bergketen Zailyisky Alatau die vanuit Almaty binnen 15 minuten te bereiken is, scheidt Kazachstan van Kirgistan. Er zijn hier verschillende kleinschalige wintersportgebieden te vinden en er zijn vergevorderde plannen om diverse gebieden met elkaar te verbinden zodat er een volwaardig skigebied ontstaat waar menig dorp in de Europese Alpen jaloers op zal zijn. Kazachen zijn een erg trots volk. Ze proberen tussen de grootmachten Rusland en China hun 'eigen' nomadische cultuur naarstig in ere te houden. En gelukkig lukt dat met name op de steppe best goed! Natuurlijk wel een beetje op dezelfde manier als in Nederland. Tenslotte gaan wij ook niet op klompen naar kantoor. Zo wonen Kazachen over het algemeen niet meer in de nomadische yurts, maar in stenen/betonnen huizen met hier en daar een yurt naast het huis. De meeste nomadische stammen zijn gedwongen gesetteld in de periode dat Stalin het voor het zeggen had in dit van oorsprong islamitische gebied. Het land is uniek vanwege de diversiteit aan culturen en het gemak waarmee zij één samenleving vormen. Men spreekt er voornamelijk Russisch, 67% van de bevolking heeft Turkse roots en het land kent sterke invloeden uit China. Met het internationale karakter van Kazachstan zit het dus wel goed!

 

Op dit moment zijn wij druk bezig om voorbeeldreizen live te zetten.

Wij bieden voor Kazachstan privé rondreizen op maat aan. Als u een persoonlijk reisvoorstel wilt ontvangen kunt u contact opnemen met onze specialist Leonie, dan zal zij uw wensen met u doornemen om een route voor u samen te stellen.

 

Leonie Kuijs

tel. 0880 660 888

l.kuijs@zonvaart.nl

kazachstan, charyn canyon, rondreis door centraal azie, almaty kazachstan, shymbulak ski, almaty, rondreis door centraal azie

Reisaanbod Kazachstan

Geen reizen gevonden

Excursies & uitbreidingen Kazachstan

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels Kazachstan

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.