Bel nu 0880 660 888

rondreis madagaskar

Madagaskar

Reisaanbod Madagaskar Excursies & uitbreidingen Hotels

MadagaskarMadagaskar wordt ook wel het achtste continent genoemd. Officiëel behoort het tot Afrika, maar het lijkt in de meeste delen meer op Azië. Het grootste deel van het land is hoogland waar kale bergen en valleien met rijstvelden het uitzicht domineren, maar de natuur is er extreem divers en uniek. Op het enorme eiland komen dieren voor die nergens anders ter wereld leven.

 

Een voorbeeld hiervan zijn de lemuren, de grappige aapachtige beestjes die in het tropische regenwoud aan de oostkust van het land te zien zijn. Hier leeft nog een unieke diersoort; de Aye Aye, een beest ter grootte van een hond waarvan de kreten door het gehele regenwoud luid hoorbaar zijn. Ook vindt u langs de oostkust de Canal de Pangalanes, een dichtbegroeid moeraslandschap met hier en daar open meren. U kunt hier komen via Fort Dauphin in het zuiden van het land.

 

In het noorden en westen is een veel droger landschap te vinden. Hier zijn de zogenaamde Tsingy-velden te bezoeken. Tsingy's zijn reuzachtige regio's vol scherp uitgesleten zandsteen. Zeker van een uitzichtpunt is het een onvoorstelbaar prachtig om dit - ook weer unieke - natuurverschijnsel te aanschouwen. In het droge zuidwesten is zelfs een semi-woestijnklimaat. Hier zijn zeven verschillende soorten Baobab-bomen ontdekken.

 

De prachtige tropische stranden die verdeeld langs de kust liggen, besluiten de bizarre lijst van diversiteit van het land. De eilanden in het noorden zijn echte bountystranden waar u kunt verblijven in een ontspannen resort. In de baai in het oosten - bij Ile St. Marie heeft u de kans om naast ontspannen en heerlijk op het strand toeven, tussen juli en november walvissen te spotten.

madagaskar vakantie stranden madagaskar

Excursies & uitbreidingen Madagaskar

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.