Bel nu 0880 660 888

Verenigde Arabische Emiraten

Reisaanbod Verenigde Arabische Emiraten Excursies & uitbreidingen Hotels

Verenigde Arabische EmiratenDe VAE zijn meer dan Dubai alleen! Abu Dhabi-stad is de hoofdstad. Hier zijn veel ambassades en ministeries gevestigd. De stad is gebouwd op een negental natuurlijke eilanden, het is zeer uitgestrekt en kent eigenlijk geen historisch centrum. Trekpleisters zijn de pretparken Ferrari World en Yas Waterworld, de luxe winkelcentra Marina Mall en Abu Dhabi Mall en de Sjeik Zayed moskee, een werkelijk schitterend gebedshuis dat plaats biedt aan 40.000 mensen. Het gebouw is geïnspireerd op de Taj Mahal en is een bezoek meer dan waard!

Dan is er natuurlijk het over-de-top-luxe Dubai. Nergens ter wereld zijn zoveel wolkenkrabbers, luxe winkelcentra en dure bolides te vinden als in Dubai. In dit bizarre oliestaatje is niets te gek. Het heeft hoogste toren ter wereld en maakt haar eigen eilanden.

Dan zijn er nog een aantal onbekendere emiraten, namelijk Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Hier speelt het ‘normale’ Arabische leven zich af. Fujairah staat bekend om haar mooie landschap, vanuit het ruige Hajjargebergte doemt hier plots een prachtige kustlijn op.

dubai, rondreis, souvenirs, excursie Dubai, strand, rondreis, vakantie, stopover, hotel