Bel nu 0880 660 888

Vietnam, rondreizen, Cambodja, excursies, chauffeur, prive

Vietnam

Reisaanbod Vietnam Excursies & uitbreidingen Hotels

VietnamAls u in Vietnam aankomt voelt u direct dat de cultuur en de fijne sfeer van het bijzondere land uw verwelkomen en laat u uw gedachten over de Westerse wereld helemaal los. Het land bestaat uit schitterende en afwisselende natuur, rijke cultuur, indrukwekkende geschiedenis, mooie stranden en gezellige chaos. 

 

De hoofdstad van Vietnam; Hanoi kenmerkt zich door het chaotische verkeer en de Frans-koloniale gebouwen. Vanuit Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon) kunt u gemakkelijk de Cú Chi-tunnels bezoeken, een must wanneer u in Vietnam bent. In dit openluchtmuseum middenin het oerwoud, wordt in detail uitgelegd hoe de lokale bevolking zich hier ondergronds schuil hield voor het giftige Napalm.

 

Ook qua natuur heeft het land veel moois te bieden. Vanuit Hanoi kunt u zowel Ha Long Bay, Sa Pa en bijvoorbeeld Ninh Binh binnen een dag bereiken.  Ha Long Bay is een wereldberoemde baai waarin duizenden kalkstenen eilanden uit de zee opreizen en deze bestemming wordt vaak met een 2 of 3-daagse cruise bezocht.  Sa Pa is tegenwoordig misschien wel de meest populaire plek om het platteland van Vietnam te bezoeken. In dit heuvelachtige gebied kunt u verblijven in een homestay tussen de rijstvelden om u even één te voelen met de locals die er wonen. Ninh Binh wordt ook wel de Ha Long Bay van het land genoemd. In dit gebied kunt u de prachtige natuur bewonderen vanaf een vlot op de rivier terwijl u aan beide zijden kalkstenen bergen die zich strak tegen de blauwe lucht afscheiden ziet langskomen.  Strandliefhebbers kunnen ook hun hart hier ophalen. Waarbij vooral Phu Quoc omgeschreven kan worden als tropisch paradijs!

 

Natuurlijk kennen veel mensen Vietnam ook van de Vietnam-oorlog die in de tweede helft van de vorige eeuw het land in tweeën spleet; het communistische noorden en het door Amerika-gesterkte zuiden. Nabij de centraal gelegen stad Hué kunt u tegenwoordig de DMZ (Gedemilitariseerde Zone) en een oorlogsmuseum bezoeken.

 

Al met al heeft Vietnam reizigers ontzettend veel te bieden. Ook wordt het land vaak gecombineerd met Cambodja en/of Laos.

Vietnam, rondreizen, Cambodja, excursies, chauffeur, prive Vietnam, rondreizen, Cambodja, excursies, chauffeur, prive