Bel nu 0880 660 888

Vietnam, rondreizen, Cambodja, excursies, chauffeur, prive

Vietnam

Reisaanbod Vietnam Excursies & uitbreidingen Hotels

VietnamAls u in Vietnam aankomst voelt u direct dat de cultuur en de fijne sfeer van het bijzondere land u opnemen en laat u uw gedachten over de Westerse wereld helemaal los.

 

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad en kenmerkt zich door het chaotische verkeer en de Frans-koloniale gebouwen. Waar u zich in het centrum ook begeeft, er zijn overal streetfood-standjes en gezellige café's te vinden. Plof neer en geniet van de hectiek in de smalle straatjes van het oude centrum.

 

Natuur

Hoewel de meeste mensen meer voor de cultuur naar Vietnam reizen, heeft het land ook qua mooie natuur veel te bieden. Vanuit Hanoi kunt u zowel Halong Bay, Sa Pa en bijvoorbeeld Ninh Binh binnen een dag bereiken.

 

Halong Bay is een wereldberoemde baai waarin duizenden kalkstenen eilanden uit de zee opreizen. U kunt tussen de eilanden in de baai varen om het gebied extra goed te ontdekken.

 

Sa Pa is tegenwoordig misschien wel de meest populaire plek om het platteland van Vietnam te bezoeken. U kunt in dit heuvelachtige gebied verblijven in een homestay tussen de rijstvelden om u even één te voelen met de locals die er wonen.

 

Ninh Binh wordt ook wel de Halong Bay van het land genoemd. In dit gebied kunt u de mooie natuur bewonderen vanaf een vlot op de rivier terwijl u aan beide zijden kalkstenen bergen die zich strak tegen de blauwe lucht afscheiden ziet langskomen. 

 

Rivierdelta's

Vietnamezen zijn een hectisch volk, de meeste inwoners wonen in de twee belangrijke rivierdelta's; de Rode Rivier en de Mekong Rivier, waar de markten een waar krioelend spektakel zijn.

 

Geschiedenis

Natuurlijk kennen veel mensen Vietnam ook van de Vietnam-oorlog die in de tweede helft van de vorige eeuw het land in tweeën spleet; het communistische noorden en het door Amerika-gesterkte zuiden. Nabij de centraal gelegen stad Hué kunt u tegenwoordig de DMZ (Gedemilitariseerde Zone) en een oorlogsmuseum bezoeken.

 

Ook kunt u vanuit Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon) de Cú Chi-tunnels bezoeken. In dit openluchtmuseum middenin het oerwoud, wordt in detail uitgelegd hoe de lokale bevolking zich hier ondergronds schuil hield voor het giftige Napalm.

 

Reizen door Vietnam

Vietnam is een langgerekt land, daardoor is er geen sprake van één beste reistijd. Het noorden en westen van Vietnam zijn bergachtig, in dit deel is het koeler dan in het tropische en warmere zuidelijke deel. Het regenseizoen is wisselend en vangt eerder aan in het noorden.

 

Al met al heeft Vietnam reizigers ontzettend veel te bieden. Ook wordt het land vaak gecombineerd met Cambodja en/of Laos.

Vietnam, rondreizen, Cambodja, excursies, chauffeur, prive Vietnam, rondreizen, Cambodja, excursies, chauffeur, prive