Bel nu 0880 660 888

Routesuggestie: Coast to Coast

Routesuggestie: Coast to CoastFlorida naar California

Maak je gordel vast, vul de tank tot de nok, zet de volumeknop open en trap het gaspedaal in… let’s hit the road!

Van de zwoele stedelijke drukte bij Miami Beach tot de uitgestrekte vlaktes in het historische zuidwesten. De van-kust-naar-kust roadtrip is het ultieme Amerikaanse avontuur. Met een totaal van 3.500 mijlen - zonder omwegen - (ruim 5.600km) is dit dé roadtrip die u zich nog jaren zult herinneren.

 

LET OP: Deze roadtrip-beschrijving begint in Miami en gaat westwaarts, uiteraard kan de route ook van Los Angeles naar het oosten gereden worden.

 

Traject 1: Florida, Georgia, Alabama en Louisiana

Het lijkt een klein stukje toch is het met een camper wel zeker twee dagen rijden van het zwoele Miami Beach, naar de met muziek gevulde straten van New Orleans. Veel mensen rijden met hoge snelheid over de snelweg door dit deel van Amerika zonder te stoppen. Hoewel het niet de snelste route is raden wij u aan om de kustweg te nemen. Zo komt u onder andere langs Dauphin Island in Alabama en Fort Morgan ook in Alabama, op Highway 180. Een te gekke plek, weg van de bedrijvigheid van de Gulf Shores.

 

Dit is de streek van de garnalen en oesters. Eten bij lokale tentjes is geweldig en u kunt eigenlijk niet in de fout gaan, ze zijn allemaal top! Probeer eens een ‘shrimp po-boy’ en wat ‘hush puppies’.

De Flora-Bama, op de grens van Florida en Alabama, midden in de Redneck-Riviera, mag je echt niet missen. Wip even binnen, pak een koud biertje, bestel een kom met gekookte garnalen en een bord met een stuk of twaalf oesters en geniet van al dat lekkers net zoals de lokale bevolking dat hier doet.

 

Traject 2: Louisiana en Texas

Pas op voor alligators en andere gevaarlijke dieren!

Blijf tussen New Orleans en Lake Charles op Highway 90 want dit brakke moerasgebied is het meest productieve garnalengebied van de VS. Koop langs de weg voor een paar dollar een grote zak gekookte garnalen of langoustines (afhankelijk van het seizoen) en smullen maar! Neem dan Highway 1 want een stuk ervan gaat dwars door Louisiana's beschermde ‘wetland’ zoals ze dat in de USA noemen en is één van de mooiste trajecten van deze hele route.

 

Niet alleen New Orleans is het bezoeken waard als u van muziek houdt. Ook voor de stad Austin is er een lijst van ‘Best Music Venues’ opgesteld! Op deze lijst wordt aangeraden om in elk geval de volgende locaties te bezoeken: het Paramount Theatre, de Continental Club Gallery, de Ginny's Little Longhorn Saloon, de Hole in the Wall, The Carousel Lounge en de Victory Grill. Online kunt u vinden welke bands er in de stad zijn. Elke locatie heeft zijn eigen sfeer, daardoor bent u gegarandeerd van een topavond.

 

Traject 3: Texas

De roadtrip vervolgt u via Texas Hill Country naar het Big Bend National Park. Dit gigantische natuurpark tegen de grens met Mexico zit vol unieke hoogtepunten:

 • Wandel naar Chisos Basin
 • Vaar met een vlot door Boquillas Canyon
 • Relax in een natuurlijke hot tub boven de Rio Grande bij Langford
 • Beleef de zonsondergang bij "The Window"
 • Neem een duik in de Rio Grand
 • en…let op, er lopen wilde poema’s in het park!

 

Traject 4: Texas, New Mexico en Arizona

Van Big Bend National Park is het zo'n 2 dagen rijden naar de Grand Canyon. U rijdt dwars door een totaal verlaten woestijnlandschap. Onderweg kunt u een aantal interessante stops maken om de rit van-niets-naar-nergens vol hoogtepunten te stoppen. Stop bijvoorbeeld bij de Cadillac Ranch, waar op artistieke wijze een rijtje Cadillacs met de neus in de grond geparkeerd zijn. Of Saguaro National Park, waar u waarschijnlijk in 1 dag meer cactussen bijeen zult zien dan in uw totale leven. Ook is er het Petrified Forest National Park. Dit versteende bos is verspreid in de woestijn en absoluut de moeite waard om te bekijken. 

 

U komt langs het stadje Santa Fe in New Mexico; een kunstenaarsstadje dat vroeger Spaans en daarna Mexicaans grondgebied was. Dan is er nog het White Sands National Monument met haar prachtige parelwitte zandduinen en het Meteor Crater National Monument waar een grote meteoriet insloeg en een groot gat achterliet. Maak een korte omweg om in het hart van Red Rock Country de geologische rotsformaties van Sedona, Arizona & Oak Creek Canyon te bezoeken. Of bezoek onze favoriete Canyon De Chelly National Monument in de zuidwestelijke woestijn en wandel samen met een inheemse Navajo-gids door het gebied.​

 

Traject 5: Arizona, Utah, Nevada en California

Op dit laatste traject van de Grand Canyon naar Los Angeles stikt het van de hoogtepunten. Niet voor niets is dit één van de meest gereden routes door toeristen. Hier een opsomming van de belangrijkste bezienswaardigheden op de route rond het gebied Zion en Bryce Canyon National Parks.

 

 • Antelope Canyon is één van de meest toegankelijke en meest gefotografeerde kloven op onze aarde. De plek is officieel eigendom van een Navajo-familie en u zult vooraf een rondleiding moeten reserveren om überhaupt binnen te komen. Geef tijdig door dat u dit wenst, want u wilt dit natuurlijk niet missen!
 • Capitol Reef National Park is één van de minder bekende nationale parken in Zuid-Utah. Net zo mooi, maar hier kun je ontsnappen aan de drukte van Zion en Bryce National Parks.
 • Goblin Valley State Park is nog zo'n plek om de drukte in Zion en Bryce National Parks te ontlopen. Bij Goblin Valley zijn er hoodoos (vreemde rotsformaties) in overvloed te zien en te bewonderen zonder dat busladingen toeristen voor je voeten lopen.
 • Lake Powell; Huur een boot voor een dag en vaar rond in dit waterparadijs van 652 vierkante kilometer. Geniet ondertussen van de prachtige landschappen, de zon en het water.
 • Valley of Fire State Park waar u door een kleine omweg te nemen de geweldige rotsformaties kunt bewonderen. Een super plek om te boulderen (klimmen).
 • Nabij Tuba City in Arizona is een brede heuvel/berg die letterlijk is bezaaid met de dinosaurussporen. Als dat niet bijzonder is!

 

Al klaar om uw spullen te pakken?

Met deze route bent u dwars over het Amerikaanse continent gereden, terwijl u onderweg ongelooflijk veel dingen hebt gezien en meegemaakt. En heeft u duizenden kilometers verslonden. U zult vol van de prachtige herinneringen thuis niet uitgepraat raken over het grandioze vakantie-avontuur dat u hebt beleeft.

 

Deze route is zowel met een huurauto als met huurcamper te rijden. Als u meer informatie wilt, prijzen voor vluchten en huurauto, of advies over onze campertypes? Neem dan contact met ons op!

Extra informatie- 21-daagse route (minimaal)

- Route vanuit Miami

 

Pas op!

Door de nabijheid van de Mexicaanse grens op de zuidelijke route is het verstandig uw paspoorten en reisdocumenten bij de hand te houden. Het is bijna een zekerheidje dat u één of meer keren een controlepunt van de ICE (Immigration and Customs Enforcement) tegenkomt waar u dit moet laten zien. Doe beleeft, aardig en hang niet de lolbroek uit want daar kunnen Amerikaanse opsporingsambtenaren totaal niet tegen.

Keypoints • Miami
 • New Orleans
 • Austin
 • Big Bend National Park
 • Grand Canyon
 • Los Angeles