Bel nu 0880 660 888

Dali: Old Courtyard Boutique Inn*****

Terug naar China Terug naar China

Dali: Old Courtyard Boutique Inn*****Als we bij het voetgangers gedeelte van Dali aankomen, blokkeren paaltjes het doorgaand verkeer. We maken kennis met de vriendelijke host van het hotel die ons hier komt ophalen. Hij laadt onze spullen op zijn platte kar en loopt vriendelijk lachend voor ons uit de smalle straatjes in.

We moeten een beentje bijzetten om hem te volgen want zijn tred is - laten we zeggen - enthousiast. Tussen de gezellige boetiekjes en restaurants lopen we door het centrum en slaan links af een rustig zijstraatje in. Bijna aan het einde stappen wij een smalle poort door en verdwijnt de hectiek van het gezellige Dali.

 

Via een spierwit grindpad met aan beide zijden een haag van bamboe betreden wij het Old Courtyard Inn. We slaan de hoek om en dan plots bevinden we ons in de authentieke binnentuin van het boetiekhotel waar we vannacht zullen verblijven. Het is er werkelijk prachtig!

Ademloos kijken we een paar seconden om ons heen voor de gastvrije host ons wijst naar een zithoek waar wij plaats kunnen nemen voor de gebruikelijke thee-ceremonie waarmee we in heel Yunnan hartelijk welkom worden geheten.

 

De oeroude vertrekken waarin de hotelkamers gevestigd zijn, liggen verspreid in het sfeervolle complex en zijn allen modern ingericht. Toch zijn de authentieke details van het complex opvallend mooi geintegreerd. Aan de muur hangen dikke badjassen en het bed is zeer comfortabel. Ook de badkamer ensuite is van alle gemakken voorzien.

 

In het hele hotel hangt een rustieke sfeer en je voelt de oeroude historie in elke hoek. Wij vonden dit echt een heel bijzondere en onvergetelijke plek. Een absolute aanrader als u in Dali wilt verblijven.

Keypoints  • Centraal gelegen
  • Boutique hotel
  • Ruime kamers
  • Sfeervol en rustiek

Extra informatieAls u slecht ter been bent geef dan tijdig door dat u een kamer op de begane grond wilt.

 
De vermelde prijzen zijn per persoon, onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid, geldig bij minimale bezetting van twee personen en alleen van toepassing als direct bij boeking van de rondreis gereserveerd wordt.
 
Is de accommodatie die u zoekt hier niet te vinden, neem dan contact met ons op. Het getoonde aanbod is slechts een selectie van de mogelijkheden.