Bel nu 0880 660 888

route 66, rondreis, midwest, chicago naar los angeles, grand canyon

Reis de Route 66 - 17 dagen

17 daagse individuele reis met huurauto langs de beroemdste route van The States

Terug naar Verenigde Staten Terug naar Verenigde Staten

Reis de Route 66 - 17 dagenDe beroemde Route 66 is de "moeder aller wegen" en verkeert voor een groot deel nog in de oorspronkelijke staat. Volg hem en laat je meevoeren door de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Neem deze 3940 km lange route en zie hoe Amerika reisde in de jaren '20 tot en met '60 in de vorige eeuw. Bezoek onderweg de oude handelsposten en klassieke benzine stations, iconische motels en diners. Rijd langs de uitgestrekte landbouw- en veeteeltgebieden van de Midwest en wandel door de authentieke dorpjes die je onderweg tegenkomt.

Ervaar in Sky City het leven zoals de Native Americans nog altijd leven zoals honderden jaren geleden en maak een stop in de uitgestrekte Mojave woestijn. Leun eens achterover en beeld je de miljoenen wielen in die je voorgingen langs de 'Mother Road'.

Om highlights als Las Vegas en Santa Fe toe te voegen aan de route, wordt er op sommige delen enigszins van de oorspronkelijke route afgeweken. Wilt u absoluut de route rijden zoals hij in de boeken staat, of wilt u nachten toevoegen of verder afwijken? Alles is naar wens aanpasbaar!

Reis langs de Route 66, huurauto, met kinderen, motels, amarillo, albuquerque

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - Chicago

Na uw vlucht vanuit Amsterdam komt u aan op O'Hare International Airport in Chicago. Onze vertegenwoordiger in de stad zal u ontvangen en welkom heten. Hij/zij zal u direct van de luchthaven naar uw stadshotel brengen.

 

Dag 2: Chicago

Vandaag hoeft u uw hotel maar uit te stappen om de zogenaamde 'Windy City' te ontdekken. Maak beslist een stop op de hoek van Michigan en Adams, wat officieel het startpunt van de Historic Route 66 is. Geniet van een koffie en groots ontbijt bij Lou Mitchell's die deze combinatie al sinds 1923 aanbiedt voor Route 66 reizigers.

De stad is bekend om haar vele streetfoodcarts en de hoge kwaliteit daarvan. De Chicago Dog - een goed gevulde hotdog - is daarvan met afstand de bekendste lekkernij. Slenter langs het meer, fiets door de parken en ontdek de prachtige uitzichten en architectonische parels van de stad.

 

Dag 3: Chicago - St. Louis

Deze ochtend haalt u uw huurauto op en maakt u zich klaar voor vertrek! De onvergetelijke reis langs de bekendste route van The States staat op het punt te beginnen. De legendarische weg leidt u door het Amerika van toen en nu, het pure landschap van het binnenland en de vele iconische beelden die daarbij...Lees verder
Grand Canyon, Las Vegas, Route 66, Chicago, Los Angeles, rondreis

Verenigde StatenDe Verenigde Staten of Amerika is een imponerend land dat meer dan de helft van het continent Noord-Amerika beslaat. De vijftig staten waaruit Amerika bestaat zijn ieder verschillend van cultuur, hebben afwisselende landschappen en sommige hebben eindeloze stranden. Daarnaast biedt het land een grote diversiteit aan nationale parken en monumenten die refereren naar de geschiedenis of wereldberoemde muziek-iconen.

 

Er zijn bergen tot bijna 6200 meter en laagvlaktes tot meer dan negentig meter onder zeeniveau. De verschillende beroemde, dynamische wereldsteden waaronder New York City, San Francisco, Chicago, Los Angeles, Las Vegas, Miami, New Orleans, en bijvoorbeeld Seattle zijn grote trekpleisters. Er is geen ander land waar meer te beleven en te zien is dan in de Verenigde Staten!

end route 66, rondreis door amerika, verenigde staten, chicago, grand canyon, los angeles, las vegas
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Chicago

Dag 2: Chicago

Dag 3: Chicago - St. Louis

Dag 4: St. Louis - Springfield

Dag 5: Springfield - Tulsa - Oklahoma City

Dag 6: Oklahoma City - Amarillo

Dag 7: Amarillo - Albuquerque

Dag 8: Albuquerque

Dag 9: Albuquerque - Santa Fe - Albuquerque

Dag 10: Albuquerque - Holbrook

Dag 11: Holbrook - Grand Canyon/Williams

Dag 12: Grand Canyon/Williams - Las Vegas

Dag 13: Las Vegas

Dag 14: Las Vegas - Santa Monica - Los Angeles

Dag 15: Los Angeles

Dag 16/17: Los Angeles - Amsterdam

brug, route 66, amerika, rondreis met huurauto, usa, chicago, los angeles, texas, new mexico, illinois

Tips 

 • Deze reis wordt standaard aangeboden met een huurauto, maar u kunt natuurlijk ook met een camper reizen. 

 

 • Heeft u een motorrijbewijs? Een Harley huren is mogelijk! Zo rijdt u de route zoals hij écht bedoeld is.

Chicago, route 66, start, autohuur, camper, motorroute, rondreis

PrijzenReis de Route 66

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 1999
Hoogseizoen** € 2359

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: apr, mei, jun, sept, okt, nov - mrt
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn niet geldig in het hoogseizoen en zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Chicago, Los Angeles - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties o.b.v. logies (tenzij anders vermeld).
 • 16 dagen middenklasse huurauto (type compact) incl. all-in verzekeringpakket en ongelimiteerd aantal kilometers
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

 

Niet inbegrepen:

 • One-way toeslag huurauto: prijsindicatie $ 630 (ter plaatse te betalen)
 • Visakosten

 

Optioneel:

 • Entreegelden musea, shows, parken, reservaten, etc.
 • Excursies ter plaatse
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.