Bel nu 0880 660 888

rondreis china, shangri la, yunnan, tibet, maatwerk

Maatwerk rondreis China - 22 dagen

Voorbeeld van een op maat samengestelde reis door het zuiden van China

Terug naar China Terug naar China

Maatwerk rondreis China - 22 dagenOnlangs stelden wij een 22-daagse rondreis door China op maat samen. De familie, bestaande uit ouders en hun twee volwassen kinderen met aanhang, reisden door de provincies Sichuan, Yunnan, Guangxi en Hunan waarna zij hun reis afsloten met een wandeling op de Chinese Muur nabij Beijing. Op deze pagina leest u over hun reis die wij aan de hand van hun reiswensen speciaal voor hen hebben samengesteld.

Chinese muur, rondreis, china, yunnan, sichuan, guangxi, hunan

Dag-tot-dag beschrijvingLees hier het reisverslag van de familie:

 

Dag 1: Amsterdam - Chengdu

We landen op de enorme luchthaven van Chengdu. Eigenlijk niet zo vreemd dat het zo groot is als je weet dat er alleen in de stad Chengdu al tientallen miljoenen mensen wonen.

Buiten stappen we direct in de zeer moderne metro en na drie keer overstappen bevinden we ons vlakbij het hotel in Qintai Lu (=straat). We maken tijd voor een snelle douche en een biertje in de binnentuin van het authentieke Chinese hotel. De stadswandeling door de ‘alley’s van Chengdu’ was leuk. Wát een enorme drukte op straat.

's Avonds maakten we op een wel heel luide manier kennis met de originele Chinese Opera. Het theater lag in een parkje tegenover ons hotel en bestond met name uit dans, acrobatiek en een speciaal soort kattengejank... :) Aansluitend lopen we naar een hotpot-restaurant om de hoek waar we zonder Engels te kunnen communiceren bestellen. Wat resulteerde in een bijzondere combinatie van gebakken rijst en gestoofde eendenvoeten. We realiseren ons dat we dit morgen even anders moeten aanpakken.

Moe maar voldaan van de eerste indrukken vallen we als een blok in slaap.

 

Dag 2: Chengdu - Shangri-La

De volgende dag ontbijten we op tijd want we worden al redelijk vroeg opgehaald voor de excursie naar het Panda...Lees verder
pingan, longji, yangshuo, yunnan, china rondreis, guangxi, zhangjiajie, kunming

ChinaZe noemen Zuid-Afrika 'De wereld in één land', maar ook China zou deze titel absoluut niet misstaan. China is een reisbestemming met vele honderden attracties, prachtige natuur, unieke culturen en bijzondere bezienswaardigheden. De oorzaak hiervan ligt in het verre verleden; een groot deel van alle highlights in China zijn namelijk ontstaan vanuit de ontwikkelingen tijdens de verschillende dynastien die duizenden jaren heersten over dit deel van de wereld.

 

Doordat het land een gigantisch deel van het hele Aziatische continent beslaat zijn er behoorlijk veel verschillende reisroutes samen te stellen. Enkele veel voorkomende hoogtepunten bij rondreizen door China zijn bijvoorbeeld, een bezoek aan de hoofdstad Beijing, lopen over de Chinese Muur, het terracottaleger bij Xi'an, het maken van een Yangtze-riviercruise, de panda's bij Chengdu, prachtige dorpen in de provincie Yunnan, heerlijk genieten van de natuur rond Yangshuo, authentieke dorpen zoals Pingyao en de diverse etnische minderheden in de minder toegankelijke gebieden van het land.

Ook zijn de hooglanden in de Sinkiang-provincie steeds meer in opkomst en bezoeken reizigers graag de aangrenzende 'landen' Tibet en Hong Kong als combinatie met een reis door China.

yangshuo, li river, kunming, guilin, yangtze rivier, china, rondreis, maatwerk
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Chengdu

Dag 2: Chengdu - Shangri-La

Dag 3: Shangri-La

Dag 4: Shangri-La

Dag 5: Shangri-La - Tiger Leaping Gorge

Dag 6: Tiger Leaping Gorge - Lijiang

Dag 7: Lijiang

Dag 8: Lijiang - Dali

Dag 9: Dali - Guilin - Ping'an

Dag 10: Ping'an

Dag 11: Ping'an - Yangshuo

Dag 12: Yangshuo

Dag 13: Yangshuo

Dag 14: Yangshuo - Guilin - Zhangjiajie - Wulingyuan NP

Dag 15: Wulingyuan NP

Dag 16: Wulingyuan NP

Dag 17: Wulingyuan NP

Dag 18: Wulingyuan NP - Zhangjiajie - Beijing

Dag 19: Beijing

Dag 20: Beijing

Dag 21: Beijing

Dag 22: Beijing - Amsterdam

panda, chengdu, rondreis, maatwerk, china Dali, china, rondreis, maatwerk, lijiang, tiger leaping gorge, beijing, peking

PrijzenPrijsindicatie op basis van:

- 6 volwassenen

- 3 x tweepersoonskamer

- 3/4/5-sterren boutique hotels of kleinschalige guesthouses

- Rechtstreekse vluchten met KLM in economy class

- Reisperiode mei 2018

- Excursies/hotels/vervoer/gidsen/entreetickets/etc. naar wens van de familie

 

Prijsindicatie vanaf ca. € 3550 per persoon

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.