Bel nu 0880 660 888

victoria falls, rondreis, trein, shongololo

Africa on rails - 16 dagen

Historische treinreis door onontgonnen Afrika van Pretoria naar de Victoria Watervallen.

Terug naar Zimbabwe Terug naar Zimbabwe

Africa on rails - 16 dagenTijdens deze reis maakt u op een geheel andere manier kennis met het Afrikaanse landschap. Per luxe trein; de Shongololo Express brengt een bezoek aan Zuid-Afrika, met o.a. een bezoek aan de beroemde Panoramaroute en uiteraard wildspotten in het bekende Krugerpark en Kapama Game Reserve. De volgende stop is Mozambique met een bezoek aan de hoofdstad Maputo waar u kennis zult maken met de mix aan culturen. Ook het Koninkrijk eSwatini (Swaziland) wordt door de trein bezocht, geniet tijdens een bezoek aan de lokale markt van het lokale leven. Nadat u de grens met Zimbabwe bent overgegaan zult u achtereenvolgens de Great Zimbabwe Ruins en diverse wildparken zoals Antelope Park, Matobo National Park en Hwange National Park bezoeken. Dagelijks zijn game drives te maken waarbij de kans op het zien van de 'Big 5' zeer aannemelijk is. De reis wordt afgesloten in Victoria Falls het plaatsje op de grens met Zambia, waar de gelijknamige watervallen zich 100 meter de diepte instorten. Een fenomenale afsluiting van een fantastische reis door vier landen in Zuidelijk Afrika.

rondreis door zimbabwe, trein, pretoria naar victoria falls, waterval

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2: Amsterdam - Johannesburg - Pretoria

Na aankomst in Johannesburg wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger ter plaatse. Vervolgens wordt u direct naar uw guesthouse in Pretoria gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens indelen.

 

Dag 3:  Pretoria

Vroeg in de ochtend checkt u in op het station in Pretoria. U kunt u bagage in uw cabine kwijt. In deze ruime cabine (7m2) zult u de komende 12 nachten verblijven.

Na het inchecken vertrekt u voor een informatieve stadstour door Pretoria en de sloppenwijk van Johannesburg: Soweto. Na de tour wordt u terug naar het station gebracht. De trein vertrekt vandaag in de richting van Nelspruit.

 

Dag 4: Pretoria - Nelspruit

Al vroeg in de ochtend arriveert de trein in Nelspruit. Vanuit hier vertrekt uw tour over de Panoramaroute langs Pilgrim’s Rest, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. Het is een prachtige route langs de hoogtepunten van dit onwaarschijnlijk mooie deel van Zuid-Afrika.  Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar het station waar de trein vertrekt richting Malelane.

 

Dag 5: Nelspruit - Malelane (Kruger National Park)

Wanneer u aankomt in Malelane, staat er een safaribusje voor u klaar om er de hele dag op uit te trekken om zo veel mogelijk...Lees verder
Neushoorns, Swaziland, Big 5, rondreis, treinreis, Zuid-Afrika, Mozambique, Shongololo

Zuid-AfrikaOf u nu vanuit een hobbelende 4x4 de ‘big 5’ spot, meedanst op het ritme van de djembé bij oude stammen in Swaziland, de golven besurft bij het tropische strand van Durban, prachtige wandelingen maakt door de Drakensbergen, haaien en walvissen vanuit uw boot recht op u af ziet komen, de heerlijkste gerechten proeft in de culinaire West-Kaap, wijnen direct uit het vat proeft in de wijnlanden rondom Kaapstad, Zuid-Afrika is de diversiteit zelve. Zuid-Afrika heeft het allemaal!

ZimbabweZimbabwe straalt van het natuurschoon, met natuurlijk als bekendste hoogtepunt de Victoria Watervallen die ervoor zorgen dat de Zambezi-rivier een hoogteverschil van zo’n 100m in een seconde overbrugt. Er zijn diverse uitzichtpunten die steeds weer een andere invalshoek op dit bulderende geheel in kaart brengt.

In één van de wildparken van Zimbabwe, Hwange National Park, leven veel leeuwen. Als u er ’s morgens vroeg in ochtend met een ervaren ranger op uit trekt, hebt u dan ook grote kans om de ‘cirkel of life’ op haar puurst in werking te zien.

Zimbabwe, rondreis, victoria falls national park, zambezi rivier, hwange national park, harare
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Johannesburg - Pretoria

Dag 3: Pretoria 

Dag 4: Pretoria - Nelspruit

Dag 5: Nelspruit - Malelane (Kruger National Park)

Dag 6: Malelane - Maputo (Mozambique)

Dag 7: Maputo - Mpaka (Koninkrijk eSwatini)

Dag 8: Mpake - Hoedspruit

Dag 9: Hoedspruit - Louis Trichardt - Rutenga (Zimbabwe)

Dag 10: Rutenga

Dag 11: Rutenga - Somabhula

Dag 12: Somabhula - Bulawayo

Dag 13: Bulawayo - Hwange N.P.

Dag 14: Hwange N.P. - Victoria Falls N.P.

Dag 15/16: Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

rondreis, zimbabwe, mozambique, zuid-afrika, swaziland, trein, shongololo, botswana leeuw, hwange National park, rondreis, zimbabwe, combinatie zuid-afrika, tickets

PrijzenAfrica on Rails

 

Reis:

Indicatieprijs 2019:

Southern Cross Northbound:  Pretoria - Victoria Falls¹

€ 6995*

Southern Cross Southbound:  Victoria Falls - Pretoria²

€ 6995*

 

 

Reis:

Indicatieprijs 2020:

Southern Cross Northbound:  Pretoria - Victoria Falls¹

€ 7339*

Southern Cross Southbound:  Victoria Falls - Pretoria²

€ 7339*

 

¹ Reisdata 2019: 3 - 14 januari, 18 - 29 april, 13 - 24 juni, 8 - 19 augustus. Reisdata 2020: 2 - 13 januari, 16 - 27 april, 11 - 22 juni, 6 - 17 augustus.

 

² Reisdata 2019: 17 - 28 januari, 2 - 13 mei, 27 juni - 8 juli, 19 - 30 september. Reisdata 2020: 16 - 27 januari, 30 april - 11 mei, 25 juni - 6 juli, 17 - 28 september.

 

** Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen Gold Cabin. Indicatietoeslag Emerald Cabin €1400 per persoon. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Johannesburg, Johannesburg - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Lokale vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of Johannesburg - Victoria Falls) in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Overnachtingen in Gold Cabin tijdens treinreis inclusief ontbijt en diner
  • Alle transfers en excursies incl. ervaren gids zoals beschreven (gedeeld)
  • Overnachtingen in Pretoria en Vic Falls in middenklasse accommodaties inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden

 

Optioneel:

  • Open safariwagen i.p.v. safaribusje (dag 5)
  • Entreegelden parken en reservaten
  • Overige excursies ter plaatse
  • Wasservice etc.

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om voor en na de treinreis te overnachten in vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.