Bel nu 0880 660 888

victoria falls, rondreis, trein, shongololo

Africa on rails - 16 dagen

Historische treinreis door onontgonnen Afrika van Pretoria naar de Victoria Watervallen.

Terug naar Zimbabwe Terug naar Zimbabwe

Africa on rails - 16 dagenTijdens deze reis maakt u op een geheel andere manier kennis met het Afrikaanse landschap. U reist namelijk per luxe trein; de Shongololo Express waarbij u zult overnachten aan boord. De route start in Pretoria en brengt u vervolgens langs de beroemde Panoramaroute en in het bekende Krugerpark en Kapama Game Reserve zult u wild gaan spotten. De volgende stop is Mozambique met een bezoek aan de hoofdstad Maputo waar u kennis zult maken met de mix aan culturen. Ook het Koninkrijk eSwatini (Swaziland) wordt door de trein bezocht, hier maakt u kennis met het echte lokale leven. Nadat u de grens met Zimbabwe bent overgegaan zult u achtereenvolgens de Great Zimbabwe National Monument en diverse wildparken zoals Antelope Park, Matobo National Park en Hwange National Park bezoeken. Waarbij de kans op het zien van de 'Big 5' tijdens één van de game drives zeer aannemelijk is. De reis wordt afgesloten in Victoria Falls het plaatsje op de grens met Zambia, waar de gelijknamige watervallen zich 100 meter de diepte instorten. Een fenomenale afsluiting van een fantastische reis door vier landen in Zuidelijk Afrika.

rondreis door zimbabwe, trein, pretoria naar victoria falls, waterval

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1/2: Amsterdam - Johannesburg - Pretoria

Na aankomst in Johannesburg wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger ter plaatse. Vervolgens wordt u direct naar uw guesthouse in Pretoria gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens indelen.

 

Dag 3: Pretoria - Nelspruit 

Vroeg in de ochtend checkt u in op het station in Pretoria. U kunt u bagage in uw cabine kwijt. In deze ruime cabine (7m2) zult u de komende 12 nachten verblijven.

Na het inchecken vertrekt u voor een informatieve stadstour door Pretoria en de sloppenwijk van Johannesburg: Soweto. Na de tour wordt u terug naar het station gebracht. De trein vertrekt vandaag in de richting van Nelspruit.

 

Dag 4: Nelspruit - Malelane

Vanuit het station in Nelspruit vertrekt uw excursie langs de Panoramaroute, waarbij u o.a. een bezoek brengt aan Pilgrim’s Rest, Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. Het is een prachtige route langs de hoogtepunten van dit onwaarschijnlijk mooie deel van Zuid-Afrika.  Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar het station waar de trein vertrekt richting Malelane.

 

Dag 5: Malelane (Kruger National Park) - Maputo 

Vanuit het station van Malelane staat er een safaribusje voor u klaar om er de...Lees verder
Neushoorns, Swaziland, Big 5, rondreis, treinreis, Zuid-Afrika, Mozambique, Shongololo

Zuid-AfrikaZuid-Afrika wordt niet voor niets 'de Wereld in één Land' genoemd en heeft voor elk type reiziger wat te bieden. Natuurlijk staat Zuid-Afrika bekend om het beroemde Kruger Nationaal Park waar u met uw eigen huurauto op zoek kunt gaan naar de Big 5 of een gamedrive met ranger kunt maken. Maar ook de Panoramaroute is een hoogtepunt tijdens uw reis. Deze prachtige route leidt u langs verschillende watervallen, het prachtige uitzichtspunt God's Window en de indrukwekkende Bourke's Luck Potholes. Via het ongerepte Koninkrijk eSwatini komt u uit in St. Lucia waar een enorme populatie nijlpaarden in de rivier leven en 's avonds door de straaten wandelen. Ook het oudste wildepark van Zuid-afrika: Hluhluwe-Imfolozipark is zeker de moeite waard! Hier leeft een grote populatie neushoorns, en de kans dat u ze hier tegen zult komen is dan ook groot. Voor actievelingen zijn de Drakensbergen een echte must! Hier kunt u prachtige wandelingen maken en zelfs een bezoek aan Lesotho via de indrukwekkende Sani Pas behoort hier tot de mogelijkheden. Via de kust komt u uit in Durban vanwaar u (veelal) naar Port Elizabeth kunt vliegen (de route vervolgen per huurauto kan natuurlijk ook). Het zuiden van Zuid-Afrika biedt ook volop mogelijkheden. Zo kunt u in Addo National Park een enorme olifantenpopulatie spotten en in Oudtshoorn maakt u kennis met de struisvogels en stokstaartjes. Tsitsikamma National Park leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen en in Hermanus kunt u walvissen spotten. In Stellenbosch en Franschoek kunt u onder het genot van een wijntje van één van de vele wijnboerderijen genieten van het uitzicht over de glooiende wijnvelden. Uiteraard mag een bezoek aan het Kaapsschiereiland en Kaapstad ook niet ontbreken. Maak hier een wandeling door de kleurrijke wijk Bo-Kaap of naar de top van de Tafelberg. Of ontdekt Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jaren gevangen is gehouden. Kortom voor cultuur, natuur en heerlijk eten bent u in Zuid-Afrika aan het juiste adres!

ZimbabweZimbabwe straalt van natuurschoon, met natuurlijk als bekendste hoogtepunt de Victoria Watervallen, die ervoor zorgen dat de Zambezi-rivier een hoogteverschil van zo’n 100m in één seconde overbrugt. Er zijn diverse uitzichtpunten die steeds weer een andere invalshoek op dit bulderende geweld geven. In één van de wildparken van Zimbabwe, Hwange National Park, leven veel leeuwen. Als u er ’s morgens vroeg in ochtend met een ervaren ranger op uit trekt, hebt u dan ook grote kans om de ‘cirkel of life’ op haar puurst in werking te zien!

Zimbabwe, rondreis, victoria falls national park, zambezi rivier, hwange national park, harare
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Johannesburg - Pretoria

Dag 3: Pretoria - Nelspruit 

Dag 4: Nelspruit - Malelane

Dag 5: Malelane (Kruger National Park) - Maputo (Mozambique)

Dag 6: Maputo -  Mpaka (Koninkrijk eSwatini)

Dag 7: Mpaka - Hoedspruit 

Dag 8: Hoedspruit - Louis Trichardt

Dag 9: Louis Trichardt - Rutenga (Zimbabwe)

Dag 10: Rutenga - Somabhula 

Dag 11: Somabhula - Bulawayo 

Dag 12: Bulawayo (Matobo National Park) - Dete 

Dag 13: Dete (Hwange National Park) - Victoria Falls 

Dag 14: Victoria Falls National Park 

Dag 15/16: Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

rondreis, zimbabwe, mozambique, zuid-afrika, swaziland, trein, shongololo, botswana leeuw, hwange National park, rondreis, zimbabwe, combinatie zuid-afrika, tickets

PrijzenAfrica on Rails

 

Reis:

Indicatieprijs 2019:

Southern Cross Northbound:  Pretoria - Victoria Falls¹

€ 6995*

Southern Cross Southbound:  Victoria Falls - Pretoria²

€ 6995*

 

 

Reis:

Indicatieprijs 2020:

Southern Cross Northbound:  Pretoria - Victoria Falls¹

€ 7339*

Southern Cross Southbound:  Victoria Falls - Pretoria²

€ 7339*

 

¹ Reisdata 2019: 3 - 14 januari, 18 - 29 april, 13 - 24 juni, 8 - 19 augustus. Reisdata 2020: 2 - 13 januari, 16 - 27 april, 11 - 22 juni, 6 - 17 augustus.

 

² Reisdata 2019: 17 - 28 januari, 2 - 13 mei, 27 juni - 8 juli, 19 - 30 september. Reisdata 2020: 16 - 27 januari, 30 april - 11 mei, 25 juni - 6 juli, 17 - 28 september.

 

** Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen Gold Cabin. Indicatietoeslag Emerald Cabin €1400 per persoon. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Johannesburg, Johannesburg - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Lokale vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of Johannesburg - Victoria Falls) in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Overnachtingen in Gold Cabin tijdens treinreis inclusief ontbijt en diner
  • Alle transfers en excursies incl. ervaren gids zoals beschreven (gedeeld)
  • Overnachtingen in Pretoria en Vic Falls in middenklasse accommodaties inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden

 

Optioneel:

  • Open safariwagen i.p.v. safaribusje (dag 5)
  • Entreegelden parken en reservaten
  • Overige excursies ter plaatse
  • Wasservice etc.

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om voor en na de treinreis te overnachten in vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.