Bel nu 0880 660 888

victoria falls, rondreis, trein, shongololo

Africa on rails - 16 dagen

Historische treinreis door onontgonnen Afrika van Pretoria naar de Victoria Watervallen.

Terug naar Zimbabwe Terug naar Zimbabwe

Africa on rails - 16 dagenTijdens deze reis met de Shongololo Express reist u in luxe door het prachtige Afrikaanse landschap terwijl u overdag wildsafari's afwisselt met het bezoeken van interessante plaatsen op de route. Na kennis gemaakt te hebben met Pretoria vertrekt u richting het grote Krugerpark. Hier kunt u uiteraard met een ranger op pad om de 'Big 5' te spotten. De volgende dag komt u aan in Maputo, de hoofdstad van Mozambique, een leuke kuststad met een levendige sfeer. Daarna dompelt u zich onder in het lokale Swazilandse leven tijdens een bezoek aan een markt. In Hoedspruit maakt u de volgende stop waar u langs de Panorama Route diverse bijzondere natuurverschijnselen en leuke oude plaatsjes bezoekt. Nadat u de grens met Zimbabwe bent overgegaan zult u achtereenvolgens de Great Zimbabwe Ruins en diverse wildparken zoals Antelope Park, Matobo NP en Hwange NP bezoeken. Dagelijks zijn game drives te maken waarbij de kans op het zien van de 'Big 5' zeer aannemelijk is. De reis wordt afgesloten aan in Victoria Falls het plaatsje op de grens met Zambia, waar de gelijknamige watervallen zich 100 meter de diepte instorten. Een fenomenale afsluiting van een fantastische reis door vier landen in Zuidelijk Afrika.

rondreis door zimbabwe, trein, pretoria naar victoria falls, waterval

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2:

Na aankomst in Johannesburg wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger ter plaatse. Hij/zij zal u direct naar uw guesthouse in Pretoria brengen. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invulling geven. U overnacht in Pretoria.

 

Dag 3: 

Vroeg in de ochtend checkt u in op het station in Pretoria. U kunt u bagage in uw cabine kwijt. In deze ruime cabine (7m2) zult u de komende 12 nachten verblijven.

Na het inchecken vertrekt u voor een informatieve stadstour door Pretoria en de sloppenwijk van Johannesburg: Soweto.

Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. Tijdens de tour bezoekt u de Union Buildings waar de president en ministers gezeteld zijn. Vanuit het gebouw heeft u prachtig uitzicht over de stad en de heuvels aan de zuidkant. Ook bekijkt u tijdens de tour het grote bronzen beeld van 'Oom Paul (Kruger)' op Church Square in het centrum van de stad en het Voortrekker Monument dat herinnert aan 'the Great Trek' in 1830.

Na uw bezoek aan Pretoria, vervolgt de tour in Soweto. In deze sloppenwijk. Deze wijk in Johannesburg is ontstaan tijdens de Apartheid en er wonen ruim 1 miljoen mensen. U komt langs het Chris Hani Baragwanath Ziekenhuis (het grootste ziekenhuis op het zuidelijk halfrond) en u rijdt door de straat waar ooit zowel aardsbisschop Desmond Tutu, als Nelson Mandela woonden. U...Lees verder
Neushoorns, Swaziland, Big 5, rondreis, treinreis, Zuid-Afrika, Mozambique, Shongololo

Zuid-AfrikaOf u nu vanuit een hobbelende 4x4 de ‘big 5’ spot, meedanst op het ritme van de djembé bij oude stammen in Swaziland, de golven besurft bij het tropische strand van Durban, prachtige wandelingen maakt door de Drakensbergen, haaien en walvissen vanuit uw boot recht op u af ziet komen, de heerlijkste gerechten proeft in de culinaire West-Kaap, wijnen direct uit het vat proeft in de wijnlanden rondom Kaapstad, Zuid-Afrika is de diversiteit zelve. Zuid-Afrika heeft het allemaal!

ZimbabweZimbabwe straalt van het natuurschoon, met natuurlijk als bekendste hoogtepunt de Victoria Watervallen die ervoor zorgen dat de Zambezi-rivier een hoogteverschil van zo’n 100m in een seconde overbrugt. Er zijn diverse uitzichtpunten die steeds weer een andere invalshoek op dit bulderende geheel in kaart brengt.

In één van de wildparken van Zimbabwe, Hwange National Park, leven veel leeuwen. Als u er ’s morgens vroeg in ochtend met een ervaren ranger op uit trekt, hebt u dan ook grote kans om de ‘cirkel of life’ op haar puurst in werking te zien.

Zimbabwe, rondreis, victoria falls national park, zambezi rivier, hwange national park, harare
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Johannesburg - Pretoria

Dag 3: Pretoria

Dag 4: Nelspruit

Dag 5: Kruger National Park

Dag 6: Maputo Mozambique

Dag 7: Mpaka Swaziland

Dag 8: Hoedspruit

Dag 9: Louis Trichardt - Rutenga Zimbabwe

Dag 10: Rutenga

Dag 11: Somabhula

Dag 12: Bulawayo

Dag 13: Hwange NP

Dag 14: Victoria Falls NP

Dag 15/16: Victoria Falls - Johannesburg - Amsterdam

rondreis, zimbabwe, mozambique, zuid-afrika, swaziland, trein, shongololo, botswana leeuw, hwange National park, rondreis, zimbabwe, combinatie zuid-afrika, tickets

PrijzenAfrica on Rails

 

Reis:

Indicatieprijs:

Southern Cross Northbound:  Pretoria - Victoria Falls¹

€ 6995*

Southern Cross Southbound:  Victoria Falls - Pretoria²

€ 6995*

 

¹ Reisdata 2019: 3 - 14 januari, 18 - 29 april, 13 - 24 juni, 8 - 19 augustus. Reisdata 2020: 2 - 13 januari, 16 - 27 april, 11 - 22 juni, 6 - 17 augustus.

 

² Reisdata 2019: 17 - 28 januari, 2 - 13 mei, 27 juni - 8 juli, 19 - 30 september. Reisdata 2020: 16 - 27 januari, 30 april - 11 mei, 25 juni - 6 juli, 17 - 28 september.

 

** Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen Gold Cabin. Indicatietoeslag Emerald Cabin €1400 per persoon. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Johannesburg, Johannesburg - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Lokale vlucht Victoria Falls - Johannesburg (of Johannesburg - Victoria Falls) in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Overnachtingen in Gold Cabin tijdens treinreis inclusief ontbijt en diner
  • Alle transfers en excursies incl. ervaren gids zoals beschreven (gedeeld)
  • Overnachtingen in Pretoria en Vic Falls in middenklasse accommodaties inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden

 

Optioneel:

  • Open safariwagen i.p.v. safaribusje (dag 5)
  • Entreegelden parken en reservaten
  • Overige excursies ter plaatse
  • Wasservice etc.

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om voor en na de treinreis te overnachten in vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.