Bel nu 0880 660 888

Noorderlicht Fotoreis - 8 dagen

Ervaar het magische licht en winterlandschap van IJsland

Terug naar IJsland Terug naar IJsland

Noorderlicht Fotoreis - 8 dagenDeze winterse fotoreis speelt zich af in het zuiden van IJsland. Belangrijkste thema is het Noorderlicht: Aurora Borealis.

De zoektocht naar dit bijzondere natuurverschijnsel en het vastleggen op foto en video er van is de grootste uitdaging tijdens deze reis. Maar overdag gaan we allerlei andere bijzondere locaties bezoeken. Daarbij worden natuurlijk de bekende toeristische attracties zoals Geysir en Gullfoss niet overgeslagen. Maar er is nog veel meer te zien, te beleven en te fotograferen. Wij waren een van de eersten die fotoreizen naar IJsland organiseerden. In de afgelopen 25 jaar hebben wij niet alleen elke hoek van IJsland bezocht, maar ook een groot netwerk opgebouwd van mensen die ons bijzondere locaties hebben gewezen en waar we graag te gast zijn.

Dag-tot-dag beschrijving
 

Data voor 2020 zijn nog niet bekend, hou de website in de gaten

papegaaiduiker, ijsland, reykjavik

Welmanstudio FotoreizenOnze fotoreizen worden uitgevoerd op speciale locaties. Onze fotoreizen zijn anders: geen reizen waar je onderweg wat foto's kunt maken, maar reizen die totaal in het teken staan van fotograferen. Elke reis is speciaal samengesteld rond een of meer thema's die passen bij de bestemming.  Onze reizen gaan niet langs de gebaande paden, wij zoeken juist die motieven en locaties die nog weinig bekend zijn. Dat en de vele extra's maken onze fotoreizen anders en daarom noemen we ze dan ook Foto Avonturen. Met een kleine groep op zoek naar het bijzondere. Overtuig jezelf!

IJslandHet noorderlicht, smeulende vulkanen, spuitende geisers, prachtige natuur, walvissen spotten en een zeer vriendelijke bevolking. Dit omschrijft IJsland in een notendop, een land dat gelegen is aan de rand van de Noordpool en op slechts drie uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Bezoek de hippe en trendy hoofdstad Reykjavik, ga heerlijk relaxen in één van de thermale baden van de Blue Lagoon of maak een rondreis langs de vele watervallen en gletsjers die dit land te bieden heeft. IJsland is uniek en heeft al vele harten veroverd!

 

Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaInvulling van het programma
Het dagprogramma is afhankelijk van de lokale omstandigheden. Dat kan het weer, de conditie van de wegen of de toegankelijkheid van locaties zijn. Wij hebben altijd een zogenaamd plan B en zullen altijd kijken of op een ander moment de situatie beter is. Daarom verblijven we ook meerdere dagen op een locatie zodat je meerdere kansen hebt om een interessante locatie te bezoeken. Bedenk wel dat sneeuw, ijs en noorderlicht natuurfenomenen zijn die niet op afroep beschikbaar zijn. Niettemin zullen wij er voor zorgen dat je reis in alle opzichten onvergetelijk zal zijn, hoe de omstandigheden ook uitpakken.

TipsDit Noorderlichtavontuur is in vele opzichten een bijzondere ervaring omdat u met veel facetten van IJsland kennis kunt maken. Als u nog nooit in IJsland bent geweest of het Noorderlicht hebt gezien is dit uw kans op een bijzondere ervaring. Maar ook als u al bekend bent met IJsland komt u ongetwijfeld op nieuwe plekken. Iedereen die van fotograferen houdt is welkom. U dient wel een camera hebben die u zelf goed kunt instellen. De samenstelling van de groep is beperkt gehouden tot maximaal 8 personen. Dat betekent exclusiviteit en veel persoonlijke aandacht.PrijzenDeze reis wordt aangeboden vanaf:

€ 1549,00 pp 

 

Inbegrepen:

  • Retourvlucht Amsterdam - Keflavik Airport in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
  • Alle vervoer ter plaatse in minibus
  • Verblijf in 2 persoonskamers met douche/toilet op indeling incl. ontbijt
  • Alle diensten van gidsen, chauffeur en fotograaf
  • Fotoworkshop
  • Recap-bespreking

 

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en consumpties
  • Excursies
  • Persoonlijke uitgaven

 

Éénpersoonskamertoeslag: € 535,00

(kamers zijn op aanvraag en beperkt beschikbaar)

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.