Bel nu 0880 660 888

schotland, foto rondreis, fotografie

Fotoreis door de Schotse Hooglanden

5 daagse fotografierondreis incl. begeleiding door professionele fotograaf

Terug naar Welmanstudio Fotoreizen Terug naar Welmanstudio Fotoreizen

Fotoreis door de Schotse HooglandenMaak kennis met het ruige en fotogenieke landschap van de Schotse Hooglanden. Het rauwe en ruige karakter van het gebied leent zich uitstekend voor allerlei vormen van landschapsfotografie. U treft verschillende thema's en motieven aan die u naar wens kunt uitwerken in zwart-wit of kleur. We brengen u naar bijzondere locaties waar u alle tijd heeft om te fotograferen. De locaties zijn zo gekozen dat u allerlei vormen van landschap zult bezoeken. Het dorp Glencoe is onze uitvalsbasis. We hebben voor een kort en intensief verblijf gekozen met één centraal gelegen accommodatie. Op deze manier haalt u het maximale uit de reis en kunt u makkelijk schakelen tussen de verschillende fotolocaties.

rondreis, fotograaf, professioneel, schotland

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1

Uw reis vangt aan op de luchthaven Schiphol. U vertrekt met de eerste vlucht om 08.00u met KLM naar Glasgow. Vliegtijd is ongeveer 1,5 uur. Met het tijdsverschil is het maar een

half uur!

Vanuit Glasgow gaat de reis verder per minibus richting de Schotse Hooglanden. Al vrij snel verandert het landschap en gaan de heuvels over in heuse bergen. De weg wordt smaller en

steiler en we laten de drukte achter ons. Nadat we ongeveer 2 uur gereden hebben is het tijd voor een koffie of thee stop. Met een echte Schotse scone met jam als u wilt. We kijken goed naar de vele motieven en locaties die we tegenkomen.

Na de lunch kunt u direct beginnen met fotograferen. Na aankomst in de accommodatie in Glencoe vangt het diner aan. Daarna zullen we de rest van het programma bespreken.

 

Dag 2

Vandaag gaan we vroeg op pad. We rijden de vallei weer terug richting Glasgow. Aangekomen op de hoogvlakte gaan we aan het werk bij Rannoch Moor. De naam zegt het al: een moeras. Water, stenen wat vegetatie en mooie bergen als achtergrond. Hier kunnen we eens lekker aan de slag. Wel oppassen, je verdwaalt er makkelijk en er zijn al heel wat onfortuinlijke

wandelaars in het moeras gezakt.

Veel hangt natuurlijk af van het weer. Zeker op deze locatie waar plotselinge mistbanken geen zeldzaamheid zijn. Maar deze mooie locatie kunnen we...Lees verder

Schotland is voor de liefhebber van ruige landschappen.

logo welman studio, foto reizen

Welmanstudio FotoreizenOnze fotoreizen worden uitgevoerd op speciale locaties. Onze fotoreizen zijn anders: geen reizen waar je onderweg wat foto's kunt maken, maar reizen die totaal in het teken staan van fotograferen. Elke reis is speciaal samengesteld rond een of meer thema's die passen bij de bestemming.  Onze reizen gaan niet langs de gebaande paden, wij zoeken juist die motieven en locaties die nog weinig bekend zijn. Dat en de vele extra's maken onze fotoreizen anders en daarom noemen we ze dan ook Foto Avonturen. Met een kleine groep op zoek naar het bijzondere. Overtuig jezelf!

Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Glasgow - Glencoe

Dag 2: Fotoprogramma: Rannoch Moor en de Glenn

Dag 3: Fotoprogramma: Loch Etive en Castle Stalker

Dag 4: Fotoprogramma: Loch Sunart of omgeving

Dag 5: Glasgow - Amsterdam

fotografie op reis, travelpics, rondreis door schotland

TipsWeersomstandigheden en tijdstip geven elke locatie steeds een ander karakter. Iedereen die van fotograferen houdt is welkom, alleen dien je wel een camera te hebben die je zelf kunt instellen.

De samenstelling van de groep wordt beperkt gehouden tot maximaal 7 personen. Dat betekent exclusiviteit en veel persoonlijke aandacht. 

 

Thema: Ruig Landschap

Reisduur: 5 dagen/ 4 nachten
Data: 19 - 23 april 2018 (VOL) + 11-15 oktober 2018 (VOL)

Deelnemers: min 6, max. 7

Reisdata 2019: 11-15 april & 17-21 oktober

ijsrotsen, schotland, fotografie, rondreis met fotograaf

PrijzenReissom per persoon: € 845

 

Inbegrepen:

  • KLM vluchten Amsterdam - Glasgow en Glasgow - Amsterdam in de economy class inclusief handbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een minibus met chauffeur
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse accommodatie incl. ontbijt (kamers op indeling)
  • Alle diensten van gidsen, chauffeur en fotograaf
  • Fotoworkshop en bespreking

 

Optioneel:

  • Eénpersoonskamer op aanvraag met toeslag van € 195
  • Entreegelden parken en reservaten
  • Excursies ter plaatse
  • 1 Stuk ruimbagage a € 50,00

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.