Bel nu 0880 660 888

kilimanjaro trekking, beklimmen Mount Kili, Tanzania

Kilimanjaro trekking - 12 dagen

Terug naar Tanzania Terug naar Tanzania

Kilimanjaro trekking - 12 dagenVoor velen is het een lang gekoesterde wens of bucketlist item om de hoogste berg van Afrika ooit te beklimmen. De Lemosho wordt gezien als de mooiste route om de berg te trotseren. Deze trekkingsroute is geschikt voor wandelaars met wat meer ervaring in het wandelen op ongelijk terrein en bovendien acht dagen willen doorbrengen op de berg zelf.

De Lemosho Route is een avontuurlijke  en schilderachtige route en nadert de Kilimanjaro vanuit het westen. Dat houdt in: minder drukte op de route. Het slagingspercentage om de top ook daadwerkelijk te bereiken is hoog, omdat er genoeg tijd wordt gemaakt om te acclimatiseren. Gedurende de klim heeft u onder andere de kans om buffels, olifanten en ander wild te zien!

 

Na deze trekking kunt u uw reis verlengen met een safari-rondreis langs de hoogtepunten van de rest van Tanzania. Hierbij kunt u de uitgestrektheid van het Serengeti National Park en de bomen klimmende leeuwen in Tarangire National Park ontdekken. Ook kunt u de traditionele Masai-bevolking ontmoeten en afdalen in de bijzondere Ngorongoro-krater.

Ook een verlenging op het tropische eiland voor de kust van Tanzania; Zanzibar, behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Uhuru peak, tanzania, trekking, mount kilimanjaro

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - Kilimanjaro - Moshi

Vandaag begint het grote avontuur en vertrekt u vanuit Amsterdam richting de Kilimanjaro in Tanzania.

Afhankelijk van uw vluchttijden komt u of 's avonds of in de ochtend aan en wordt u door een chauffeur opgehaald en naar uw accommodatie in Moshi gebracht om bij te komen van de lange reis en u goed voor te bereiden op de klim van de Kilimanjaro.

 

Dag 2: Moshi

Moshi is een drukke plaats met onder andere een lokale markt, maar net buiten de drukte vindt u de koffie- en theeplantages waar ook uw accommodatie te vinden is. U kunt vandaag een natuurwandeling of fietstocht maken door de plantages of gewoon genieten van het mooie uitzicht op de Kilimanjaro (mits deze niet in de wolken verscholen ligt).

 

Dag 3: Londorossi gate - Mti Mkubwa Camp

6km | 4 uur | regenwoud | Hoogte: 2.360m – 2.820m

 

U vertrekt vanuit Moshi voor een 3 uur durende rit door vriendelijke bergdorpjes naar het Kilimanjaro National Park. Dan start de grootste hobby van de lokale bevolking; wachten... Omdat dat u bent aangemeld en alle papieren in orde zijn, dient u alleen nog te wachten op het uitgeven van de permits die recht geven op toegang tot het Nationaal Park en de berg zelf. Toch kan dit best even op zich laten wachten. Ondertussen kijkt u uw ogen uit naar de...Lees verder

Op dag 9 bereikt u Uhuru Peak. Het hoogste punt van Mt. Kilimanjaro!

Lemosho route, kilimanjaro trekking, tanzania

TanzaniaTanzania is één en al wildernis en avontuur! Met 4-wd safariwagen en een ervaren ranger/gids kunt u tijdens gamedrives op pad om wilde dieren te observeren en de overige hoogtepunten van dit fenomenale land te bezoeken. Gewapend met een radio en een verrekijker zorgt uw ranger/gids er voor dat u zo vaak mogelijk getuige bent van de mooiste dieren die u van dichtbij kunt aanschouwen. Houdt uw camera gereed en geniet zonder gestoord te worden in bijvoorbeeld het weidse savannegebied van het Serengeti National Park. Of geniet van de indrukwekkende Ngorongoro Krater die door een meteorietinslag een uniek natuurgebied heeft gecreëerd waar u onder andere de Big 5 kunt tegenkomen. Ervaar 's morgens in alle vroegte of ‘s avonds na zonsondergang de geluiden van de savanne zoals dit alleen in het land van de Lion King te horen is. Wie weet trekt er wel een kudde olifanten langs als u net uw tentrits van uw luxe lodge opent. Geef al uw zintuigen de kost, geniet van elk moment en beleef Afrika zoals nooit tevoren!

bergbeklimmen, afrika, kilimanjaro, rondreis tanzania
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Kilimanjaro - Moshi 
Dag 2: Moshi 
Dag 3 - 9: Kilimanjaro trekking via Lemosho route

Dag 10: Kilimanjaro - Moshi

Dag 11/12: Moshi - Kilimanjaro - Amsterdam

kilimanjaro hike, rondreis tanzania, mount kilimanjaro highest peak of africa, hoogste berg van Afrika, rondreis Tanzania, Kilimanjaro

PrijzenKilimanjaro trekking via Lemosho route

 

Reisperiode              Indicatietarief o.b.v. 2 personen

Laagseizoen*           € 4459

Hoogseizoen**        € 4759

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: mrt, apr, mei, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, jun, jul, aug, sep, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Kilimanjaro, Kilimanjaro - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Totaal 3 overnachtigingen in Moshi in standaard 2-persoonskamer in een middenklasse accommodatie incl. ontbijt  (tenzij anders vermeld)
  • Privétransfer van de luchthaven naar de accommodatie Moshi
  • Privétransfer van de acccommodatie Moshi naar   de luchthaven
  • 8-Daagse Kilimanjaro Climb via de Lemosho route voor 3 personen o.b.v. standaard uitvoering (alle Kilimanjaro National Park, kamp en reddingstoeslagen, transfers van/naar Moshi - National Park toegang, volpension tijdens de klim, belastingen en toeslagen, gidsen, kok en porters tijdens de klim)

 

Het is mogelijk om deze klim in een luxere vorm te maken, vraag naar de voorwaarden en toeslagen bij onze specialisten.

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Bovenstaand basisarrangement kunt u geheel naar wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

 

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.