Bel nu 0880 660 888

tsingy de bemaraha national park, rondreis madagaskar, vakantie, antananarivo

Baobabs & Tsingy's - 7 dagen

Een fantastische verlengingsreis naar de westkust van Madagaskar langs natuurparken als Kirindy Mitea NP en Tsingy de Bemaraha NP.

Terug naar Madagaskar Terug naar Madagaskar

Baobabs & Tsingy's - 7 dagenEén van de meest iconische beelden van Madagaskar is het bos met Baobab-bomen in de buurt van Morondava. Tijdens deze verlengingsreis bezoekt u dit bos maar liefst twee keer; tijdens de vroege zonsopgang en bij de kleurrijke zonsondergang. Zo bent u gegarandeerd van de mooiste foto's! U zult in de dagen daarop twee zeer bijzondere natuurparken bezoeken. Zo is het Kirindy Mitea Nationaal Park één van de beste plaatsen om het grootste roofdier van het eiland te zien - de fossa of fretkat. En kijk uit naar de schoonheid van Schlegel’s Asitie, een prachtig gekleurde zangvogel die alleen op Madagaskar voorkomt. Tijdens de laatste dagen van dit verlengingsarrangement zult u onder andere varen over de Manambolo-rivier in een 'pirogue', een traditionele kano, langs de schitterende granieten kliffen én genieten van één van de zeven natuurwonderen op de UNESCO lijst, de beroemde Tsingy de Bemaraha.

baobabs, west-madagaskar, afrika, rondreis, safari, lemuren, antananarivo

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Antananarivo - Morondava

Uw gids ontmoet u op de luchthaven Morondava en u wordt naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u heerlijk ontspannen om morgen uitgerust te kunnen beginnen aan de rondreis over het indrukwekkende Madagaskar.

 

Dag 2: Morondava - Kirindy Mitea NP

Vandaag zult u zeer vroeg vertrekken om de zonsopgang te kunnen zien bij ‘Allée de Baobab’, de zogenaamde Baobabboom-boulevard. Daarna reist u verder naar het Kirindy Mitea Nationaal Park, waar u naar de lodge wordt gebracht waar u zult overnachten. De rest van de dag kunt u ongestoord genieten van alle indrukken, die u omringt door dit natuurschoon, zult tegenkomen. U zult genieten van een wandeling - die waarschijnlijk snel zal ontaarden in een zoektocht naar bijzondere dieren -  en met een beetje geluk zelfs de 'fossa' zien. De fossa is een fretkat die alleen op Madagaskar voorkomt. Dit is namelijk de beste plaats van heel het eiland om fossa’s te spotten en bruine lemuren te zien.

U kunt ook tijdens een avondsafari te voet op zoek gaan naar dieren die vooral ’s nachts actief zijn, zoals de witte Verreaux Sifaka en enkele lemuur- of makisoorten.

 

Dag 3: Kirindy Mitea NP - Tsingy de Bemaraha NP

In de ochtend rijdt u naar Tsimafana en gaat u met een veerboot naar Belo...Lees verder
madagaskar, rondreis, individueel met chauffeur, maatwerk

MadagaskarMadagaskar wordt ook wel het achtste continent genoemd. Officiëel behoort het tot Afrika, maar het lijkt in de meeste delen meer op Azië. Het grootste deel van het land is hoogland waar kale bergen en valleien met rijstvelden het uitzicht domineren, maar de natuur is er extreem divers en uniek. Op het enorme eiland komen dieren voor die nergens anders ter wereld leven.

 

Een voorbeeld hiervan zijn de lemuren, de grappige aapachtige beestjes die in het tropische regenwoud aan de oostkust van het land te zien zijn. Hier leeft nog een unieke diersoort; de Aye Aye, een beest ter grootte van een hond waarvan de kreten door het gehele regenwoud luid hoorbaar zijn. Ook vindt u langs de oostkust de Canal de Pangalanes, een dichtbegroeid moeraslandschap met hier en daar open meren. U kunt hier komen via Fort Dauphin in het zuiden van het land.

 

In het noorden en westen is een veel droger landschap te vinden. Hier zijn de zogenaamde Tsingy-velden te bezoeken. Tsingy's zijn reuzachtige regio's vol scherp uitgesleten zandsteen. Zeker van een uitzichtpunt is het een onvoorstelbaar prachtig om dit - ook weer unieke - natuurverschijnsel te aanschouwen. In het droge zuidwesten is zelfs een semi-woestijnklimaat. Hier zijn zeven verschillende soorten Baobab-bomen ontdekken.

 

De prachtige tropische stranden die verdeeld langs de kust liggen, besluiten de bizarre lijst van diversiteit van het land. De eilanden in het noorden zijn echte bountystranden waar u kunt verblijven in een ontspannen resort. In de baai in het oosten - bij Ile St. Marie heeft u de kans om naast ontspannen en heerlijk op het strand toeven, tussen juli en november walvissen te spotten.

ossenkar, madagaskar, binnenland, stammen, franse kolonie, rondreis
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Antananarivo - Morondava

Dag 2: Morondava - Kirindy Mitea NP

Dag 3: Kirindy Mitea NP - Tsingy de Bemaraha NP

Dag 4: Tsingy de Bemaraha NP

Dag 5: Tsingy de Bemaraha NP

Dag 6: Tsingy de Bemaraha NP - Morondava

Dag 7: Morondava - Antananarivo

manambolo rivier, kloof, west-madagaskar, rondreis, verlenging, nosy be, strand, vakantie

TipsBewonder tijdens deze reis metershoge rotsformaties, de ravijnen in het bos waar lemuren en vogels leven, waar de flora uniek is, grotten als een kathedraal van rotsen te zien zijn en dat allemaal met het oneindige uitzicht op de Big Tsingy.

baobab alley, madagaskar

PrijzenBaobabs & Tsingy's

 

Indicatieprijs:
€ 2049*
 
*Tijdens kerst en oud en nieuw kan er een toeslag gelden.

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Binnenlandse vlucht Antananarivo - Morondava inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in Morondava en Kirindy Mitea NP in standaard 2-persoonskamers in middenklasse accommodaties incl. ontbijt en diner
 • Overnachtigingen in Bekopaka nabij Tsingy de Bemaraha NP in standaard 2-persoonskamer in middenklasse accommodatie incl. ontbijt, lunch en diner
 • Lunch in Belo sur Tsiribihina (dag 3 en 6).
 • Privé auto en chauffeur in Morondava 4X4 voertuig
 • Transfers luchthaven - hotel - luchthaven in Morondava
 • Gemeentebelasting in de hotels
 • Excursies en natuurpark bezoeken zoals beschreven

 

Optioneel:

 • Privé-gids tijdens de tour: € 900 per gezelschap
 • Entreegelden parken en reservaten
 • Excursies ter plaatse

 

De definitieve reissom is afhankelijk van uw reisperiode, beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wensen laten aanpassen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.