Bel nu 0880 660 888

Traditioneel Sulawesi - 12 dagen

12 daagse individuele rondreis door Sulawesi met privé chauffeur

Terug naar Indonesië Terug naar Indonesië

Traditioneel Sulawesi - 12 dagenTijdens deze rondreis kunt u volop genieten van het adembenemende landschap en de indrukwekkende cultuur van Sulawesi.

De reis start in Makassar, een stad met een rijk historisch verleden. Een hoogtepunt van uw reis beleeft u tijdens een bezoek aan het Tana Toraja gebied. Hier leven de Toraja-stammen nog volgens de authentieke leefwijze en het gebied is prachtig omgeven door bergen en valleien. De Toraja leven in prachtige traditionele huizen (tongkonan) en houden er fascinerende oude rituelen op na. Zo begraven zij hun doden in rotsmuren en kunt u er als u 'geluk' heeft bijzondere huwelijksceremonies en oogstfeesten meemaken. U zult enkele dagen in dit gebied doorbrengen waar de tijd lijkt te hebben stilgedaan. In Sengkan maakt u een boottocht per kleurrijke gemotoriseerde kano over het Tempe-meer en gaat u op bezoek bij drijvende vissersdorpjes. In Bira kunt u heerlijk relaxen aan het idyllische strand en kunt u tevens gaan snorkelen in de helderblauwe zee met een schitterende onderwaterwereld. De combinatie van natuur, cultuur en ontspanning maken dit de ideale rondreis door Sulawesi! 

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1/2: Amsterdam - Makassar

Na aankomst op de luchthaven van Makassar wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger en staat uw transfer klaar om u naar uw eerste overnachtingshotel in Makassar te brengen. Makassar is door de jaren heen altijd een belangrijke stad geweest. Vroeger was het een belangrijke plek voor de specerijenhandel tussen de Spice-eilanden van Indonesië en IndIa, China en Europa. Ook zijn er Nederlandse invloeden terug te vinden uit deze tijd, waaronder het Fort Rotterdam (Benteng Ujung Pandang). Dit fort is gelegen in het centrum van Makassar en is een goed bewaard gebleven herinnering aan het fascinerende verleden. 

 

Dag 3: Makassar - Toraja 

Na het ontbijt wordt u vandaag opgehaald door uw chauffeur. U vertrekt vandaag naar de Toraja-streek waar u vervolgens zult aankomen in Rantepao. Deze plaats wordt ook wel het culturele centrum genoemd van de etnische groep Toraja. Rantepao is de ideale uitvalsbasis om dit gebied te verkennen. U verblijft drie nachten in Rantepao. 

 

Dag 4: Toraja 

Na het ontbijt in Rantepao zult u een volledige dag in het Toraja-gebied doorbrengen. Eerst zult u Lemo bezoeken om daar de rijen met Tau-Tau-beelden en de hangende graven te zien. Daarna reist u verder naar Suaya om het geheim van de babyboom te ontdekken. In Londa is...Lees verder

IndonesiëDe omvangrijkste oerwouden, hoogste bergen, actiefste vulkanen, meeste eilanden, witste stranden, zwartste stranden, groenste sawa’s, mooiste tempels, meeste talen, fascinerendste cultuur en de grootste Moslim bevolking. Van de ruim 5000 meter hoge Puncak Jaya naar de tropische stranden van Bali. Via de Bataks in Sumatra, de Torajas in Sulawesi naar de Dayaks in Kalimantan. Van de Indische Oceaan naar de Pacific. In geen enkel ander land treft u een meer imponerende mix van geografische, tropische en culturele afwisseling dan hier.

Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Makassar

Dag 3: Makassar - Rantepao  

Dag 4: Rantepao  

Dag 5: Rantepao  

Dag 6: Rantepao - Sengkang 

Dag 7: Sengkang 

Dag 8: Sengkang - Bira 

Dag 9: Bira 

Dag 10: Bira - Malino - Makassar 

Dag 11/12: Makassar - Amsterdam

TipsDeze reis is gemakkelijk te combineren met een verblijf op Bali.PrijzenTraditioneel Sulawesi

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 1819
Hoogseizoen**      € 2139
   
* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inbegrepen:

  • Vluchten Amsterdam - Makassar - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse hotels inclusief ontbijt
  • Alle genoemde transfers 
  • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids
  • Alle entreegelden en tours zoals gespecificeerd in de van-dag-tot-dag beschrijving

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.