Bel nu 0880 660 888

Vinales, Natuurpark, Cuba, rondreis, Havana, Trinidad, Santa Clara, Varadero, strand, muziek, vakantie

Salsa & Sigaren - 14 dagen

14-daagse rondreis met huurauto door het westelijk deel van Cuba

Terug naar Cuba Terug naar Cuba

Salsa & Sigaren - 14 dagenTijdens deze rondreis van twee weken door Cuba combineert u de sensatie van de oude stad Havana met de overweldigende natuur op dit Caribische eiland met muziek, strand, cultuur en vrolijke mensen.

Enkele highlights van deze rondreis zijn Las Terrazas, bekend om het bioreservaat, de havenstad Cienfuegos en het culturele hoogtepunt van de zuidzijde van het eiland, de stad Trinidad.  De reis eindigt met een aantal dagen strand in de populaire badplaats Varadero.

Rondreis door Cuba, Havana naar Vinales, Cienfuego, Trinidad, Santa Clara, Varadero, vakantie, huurauto Cuba

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - Havana

Na aankomst op de luchthaven wordt u per privetransfer naar uw hotel in Havana gebracht.

 

Dag 2 en 3: Havana

Vandaag en morgen kunt u de hele dag besteden in de straten van Havana. Er is een fascinerende mix van vergane architectuur en een levendige cultuur. Voeg daarbij de oldtimers en sigaren en je hebt Havana City. Maar haar grootste troef zijn toch de lokale “Habaneros” die de stad die onmiskenbare Cubaanse charme geven.

Aan het eind van de middag haalt u alvast uw huurauto op, zodat u de volgende dag meteen kunt vertrekken na het ontbijt.

 

Dag 4: Havana - Las Terrazas

Vandaag laat u de stad achter u en vertrekt u in de richting van Las Terrazas.

Las Terrazas ligt in de biosfeer van Sierra del Rosario, het eerste UNESCO-biosfeerreservaat in Cuba. Toen de Franse kolonisten uit Haïti hier arriveerden in de 18e eeuw, houwden ze terrassen uit de steile heuvels en legden ze koffieplantages aan.

 

Dag 5: Las Terrazas

Na het ontbijt kunt u de dag naar eigen inzicht indelen. Of u nu het levendige kunstenaarsplaatsje inloopt of meer het avontuur opzoekt tijdens een leuke canopy walk. Het is aan u!

 

Dag 6: Las Terrazas - Cienfuegos

U heeft vandaag een lange rit voor de boeg. U...Lees verder
strand, varadero, cuba, mooiste stranden, caribbean, zandstrand, cuba met kinderen

CubaIn het hart van de Caribbean ligt het bijzondere Cuba. Een muzikaal eiland met rum, sigaren, salsa, oude auto's, Che Guevara, Fidel Castro en prachtige witte stranden. Naast deze bekende details biedt Cuba natuurlijk veel meer!

Wist u dat er op het eiland ook prachtige natuurgebieden zijn met fantastische watervallen? Dat er ontzettend vriendelijke mensen wonen die u maar al te graag en trots met hun land laten kennis maken? Dat er in de slaperige plattelandsdorpjes nog altijd met paard en wagen gewerkt wordt? Dat er in de hoofdstad uit vrijwel elk raam live muziek klinkt?

Kortom, Cuba is veel meer dan de bekende foto's doen geloven. Bekijk het met eigen ogen om de geweldige sfeer te ervaren.

cuba, cultuur, salsa, sigaren, rondreis, trinidad, vinales, domino, straatleven
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Havana

Dag 2: Havana

Dag 3: Havana

Dag 4: Havana - Las Terrazas

Dag 5: Las Terrazas

Dag 6: Las Terrazas - Cienfuegos

Dag 7: Cienfuegos - Trinidad

Dag 8: Trinidad

Dag 9: Trinidad - Santa Clara

Dag 10: Santa Clara - Varadero

Dag 11: Varadero

Dag 12: Varadero

Dag 13/14: Varadero - Havana - Amsterdam

Watervallen, el nicho, rondreis met autohuur door Cuba, vakantie, strand, muziek, rum, sigaren, havana

Tips • Bezoek de plaatsen waar de Spaanse invloed nog steeds zichtbaar is, maar ook de plekken waar de revolutie zijn sporen heeft nagelaten zoals in de hoofdstad Havana
 • Las Terrazas is een bio park, gebouwd op de ruines van de oude koffie plantages. Naast de natuur is dit ook een levendige plaats van kunstenaars. Geniet er van het uitzicht tijdens een canopy tour
 • Wandel door de schaduwrijke parken en langs de villas van de oude stad Cienfuegos, de Parel van het Zuiden door de ligging aan de prachtige baai
 • Ga terug in de koloniale tijd in de oude stad van Trinidad, een prachtig voorbeeld van neoklassieke en barokke architectuur en leer er de beginselen van het Salsa dansen
 • Bezoek het mausoleum waar de stoffelijke resten van Che Guevara zijn ondergebracht in de plaats Santa Clara
 • Geniet een paar dagen aan de mooiste stranden van de badplaats Varadero
santa clara, rondreis, cuba, met kinderen, strand, platteland, sigaren, auto's

PrijzenSalsa & Sigaren

 

Reisperiode: Indicatieprijs
Laagseizoen* € 2159
Hoogseizoen** € 2319

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: feb, mrt, apr, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Havana, Havana - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen.
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties incl. ontbijt (casa particulares en hotels)
 • 7 dagen middenklasse huurauto (type compact)
 • Uitgebreide routebeschrijving​

 

Optioneel:

 • Entreegelden parken en reservaten
 • Excursies ter plaatse
 • Verzekeringpakket bij huurauto
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.