Bel nu 0880 660 888

iran, teheran, rondreis, shahdad kalouts, isfahan, qom, yazd, shiraz, arg-e bam, kerman, kashan

Mytisch & Klassiek Iran - 14 dagen

Fenomenale rondreis langs de hoogtepunten van het onontdekte Iran

Terug naar Iran Terug naar Iran

Mytisch & Klassiek Iran - 14 dagenDeze voorbeeldreis heeft onze specialist Hellen samengesteld om u in twee weken de meest bijzondere plekken in het land te laten zien. Alle reisonderdelen zijn te vervangen, verlengen, verkorten of op welke manier dan ook aan te passen.

 

De 14-daagse rondreis begint in de hoofdstad Teheran vanwaar u na een aantal dagen naar het zuiden vliegt om daar de natuurlijke schoonheid van de omgeving van Kerman en de Shahdad Kalouts-woestijn op u te laten inwerken. Ook ontdekt u hier de Middeleeuwse lemen stad Arg-e Bam. 

De reis vervolgt langs de oude zijderoute naar de Zoroastristische stad Yazd en de oude hoofdstad Shiraz waar u de kleurrijke Nasir Al-Mulk Moskee bezoekt. Natuurlijk mag een bezoek aan de historische stad Persepolis en de rijke stad Isfahan in deze reis niet ontbreken. Via de steden Qom en Kashan reist u vervolgens terug naar Teheran waar deze reis eindigt.

iran, teheran, rondreis, shahdad kalouts, isfahan, qom, yazd, shiraz, arg-e bam, kerman, kashan

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2:

U vertrekt vanuit Amsterdam met een nachtvlucht via Istanbul naar Teheran, de hoofdstad van Iran. Bij aankomst wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger die ook de transfer naar uw hotel verzorgd. Na het aankomst in het hotel kunt u inchecken en kunt u alvast een deel van de grote stad verkennen.

 

Dag 3:

Als u wilt kunt u vandaag starten met een stadstour in Teheran. U bezoekt tijdens deze tour het Golestan Palace, de voormalige residentie van de verschillende dynastieën die Perzië heeft gekend. Het paleis geeft u een goed inzicht in het adellijke leven van de voormalige 'shah'. Vervolgens gaat u naar het Nationaal Museum, het archeologisch én historisch museum van Iran. In het Museum van Kroonjuwelen wordt de grootste roze diamant ter wereld tentoongesteld; de Darya-e-Noor (Zee van Licht). De collectie van dit museum wordt gezien als de meest waardevolle juweelcollectie ter wereld.

 

Dag 4

U wordt deze dag al vroeg opgehaald om u naar de luchthaven te brengen. U vertrekt met een vroege ochtendvlucht naar Kerman in het midden van het land. Vanuit hier kunt u naar het indrukwekkende Arg-e Bam, het meest representatieve voorbeeld van een middeleeuwse lemen stad. In de middag kunt u de historische Shazdeh Garden in Mahan bezoeken. U overnacht...Lees verder
iran, teheran, rondreis, shahdad kalouts, isfahan, qom, yazd, shiraz, arg-e bam, kerman, kashan

IranStap in de wondere wereld van Iran. Het oude Persische rijk, de echte oudheid, waar veel van onze wereldculturen hun oorsprong hebben. Maar het gastvrije handelsland heeft niet alleen culturele hoogtepunten. Ook op het gebied van natuur heeft het land zo veel te bieden.

 

Wij bieden voor Iran privé rondreizen op maat aan. Als u een persoonlijk reisvoorstel wilt ontvangen kunt u contact opnemen met onze specialist Hellen, dan zal zij uw wensen met u doornemen om een route voor u samen te stellen.

 

Hellen Smit

tel. 0880 660 888

h.smit@zonvaart.nl

iran, teheran, rondreis, shahdad kalouts, isfahan, qom, yazd, shiraz, arg-e bam, kerman, kashan
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Teheran

Dag 3: Teheran

Dag 4: Teheran - Kerman

Dag 5: Kerman - Arg-e Bam - Mahan - Kerman

Dag 6: Kerman - Yazd

Dag 7: Yazd

Dag 8: Yazd - Shiraz

Dag 9: Shiraz

Dag 10: Shiraz - Naqsh-e Rustam - Isfahan

Dag 11: Isfahan

Dag 12: Isfahan

Dag 13: Isfahan - Qom - Kashan - Teheran

Dag 14: Teheran - Amsterdam

iran, teheran, rondreis, shahdad kalouts, isfahan, qom, yazd, shiraz, arg-e bam, kerman, kashan iran, teheran, rondreis, shahdad kalouts, isfahan, qom, yazd, shiraz, arg-e bam, kerman, kashan

PrijzenMytisch & Klassiek Iran

 

Reisperiode 4-sterrenreis 5-sterrenreis
Laagseizoen* € 2085 € 2445
Hoogseizoen** € 2419 € 2779

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: feb, mrt, jun, jul, aug, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: apr, mei, sep, okt, dec, jan

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Teheran - Amsterdam in de voordeligste economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap.
  • Binnenlandse vlucht Teheran - Kerman in de economy class
  • Overnachtingen in tweepersoonskamers in viersterren of vijfsterren accommodaties o.b.v. volpension (totaal 22 maaltijden).
  • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met  een privé-chauffeur (tenzij anders vermeld).
  • Engelssprekende gids
  • Excursies zoals beschreven
  • Entreegelden zoals beschreven

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.