Bel nu 0880 660 888

rondreis, madagaskar

Uniek Madagaskar - 14 dagen

Reis met een chauffeur over 'het achtste continent' op zoek naar baobabs en lemuren

Terug naar Madagaskar Terug naar Madagaskar

Uniek Madagaskar - 14 dagenTijdens deze reis maakt u kennis met het unieke landschap, de bijzondere planten- en diersoorten en gastvrije bevolking van Madagaskar. Oftewel het achtste continent. Van de hoofdstad Antananarivo, waar u de eerste nacht verblijft, tot het UNESCO genoteerde Ranomafana waar u oog in oog staat met de unieke diversiteit van de natuur. Om lemuren en kameleons op te sporen bezoekt u Andasibe National Park, Peyrera's Reptielenboerderij en de Vakona en Mitsinjo natuurreservaten. Ontdek de schoonheid van de kratermeren van Andraikiba en Tritriva en laat u meeslepen in Malagasi-cultuur tijdens een feestelijke lunch met uitzicht over de vallei. Reis door de hooglanden, langs bijzondere rotsformaties en dompel u uiteindelijk onder in natuurlijke zwembaden. Deze reis laat u zien hoe uniek Madagaskar is en dat wilt u zéker meemaken.

lemuren, madagaskar, vakantie

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2: Amsterdam - Antananarivo

Na aankomst op de luchthaven van Antananarivo wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en direct naar uw hotel in de stad gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens indelen. U overnacht in Antananarivo.

 

Dag 3: Antananavario - Andasibe NP

Na het ontbijt vertrekt u samen met uw chauffeur in oostelijke richting door bergen en valleien naar Andasibe National Park. Onderweg veranderd het landschap van rijstvelden naar regenwoud. Uw chauffeur zal een stop maken bij Peyrera's reptielenboerderij. Hier kunt u diverse kameleons en andere inheemse reptielen bekijken.

Als u heeft geluncht, rijdt uw chauffeur u verder naar Vakona Private Reserve waar u naar uw overnachtingshotel wordt gebracht. De rest van de middag kunt u ontspannen zodat u bent uitgerust voor een nachtwandeling door het regenwoud. Tijdens deze wandeling met gids zult u verschillende soorten nachtelijk actieve vogels, kameleons en muislemuren proberen te ontdekken.

 

Dag 4: Andasibe NP

In de ochtend bezoekt u Analamazaotra National Park. Dit natuurgebied is het leefgebied van zowel de Zwarte als de Witte indri - de grootste lemurensoort die u al van ver...Lees verder
binnenland, madagaskar, rondreis met chauffeur, privereis

MadagaskarMadagaskar wordt ook wel het achtste continent genoemd. Officiëel behoort het tot Afrika, maar het lijkt in de meeste delen meer op Azië. Het grootste deel van het land is hoogland waar kale bergen en valleien met rijstvelden het uitzicht domineren, maar de natuur is er extreem divers en uniek. Op het enorme eiland komen dieren voor die nergens anders ter wereld leven.

 

Een voorbeeld hiervan zijn de lemuren, de grappige aapachtige beestjes die in het tropische regenwoud aan de oostkust van het land te zien zijn. Hier leeft nog een unieke diersoort; de Aye Aye, een beest ter grootte van een hond waarvan de kreten door het gehele regenwoud luid hoorbaar zijn. Ook vindt u langs de oostkust de Canal de Pangalanes, een dichtbegroeid moeraslandschap met hier en daar open meren. U kunt hier komen via Fort Dauphin in het zuiden van het land.

 

In het noorden en westen is een veel droger landschap te vinden. Hier zijn de zogenaamde Tsingy-velden te bezoeken. Tsingy's zijn reuzachtige regio's vol scherp uitgesleten zandsteen. Zeker van een uitzichtpunt is het een onvoorstelbaar prachtig om dit - ook weer unieke - natuurverschijnsel te aanschouwen. In het droge zuidwesten is zelfs een semi-woestijnklimaat. Hier zijn zeven verschillende soorten Baobab-bomen ontdekken.

 

De prachtige tropische stranden die verdeeld langs de kust liggen, besluiten de bizarre lijst van diversiteit van het land. De eilanden in het noorden zijn echte bountystranden waar u kunt verblijven in een ontspannen resort. In de baai in het oosten - bij Ile St. Marie heeft u de kans om naast ontspannen en heerlijk op het strand toeven, tussen juli en november walvissen te spotten.

rondreis madagaskar, antananarivo, Antsirabe, Ranomafana
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Antananarivo

Dag 3: Antananarivo - Andasibe NP

Dag 4: Andasibe NP

Dag 5: Andasibe NP - Antananarivo - Antsirabe

Dag 6: Antsirabe

Dag 7: Antsirabe - Ranomafana NP

Dag 8: Ranomafana NP

Dag 9: Ranomafana NP - Fianarantsoa

Dag 10: Fianarantsoa - Ambalavao - Ranohira

Dag 11: Ranohira

Dag 12: Ranohira - Toliara

Dag 13/14: Toliara - Antananarivo - Amsterdam

rondreis, binnenland, madagaskar

Tips  • Reist u tussen juli en september? Verleng uw reis dan aan de fijne zandstranden van Ile St. Marie, waar bultruggen in die periode in grote getalen heenkomen om hun pasgeboren baby's te voeden.
  • Als u wilt genieten van échte bountystranden na afloop van uw rondreis, kiest u voor een verlening op het tropische Nosy Be (aan de noordwestkust van Madagaskar) of voor een luxe verblijf op de Seychellen.
madagaskar, rondreis, individueel, chauffeur

PrijzenUniek Madagaskar

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 3319
Hoogseizoen** € 3439

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Retourvlucht Amsterdam - Antananarivo in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
  • Binnenlandse vlucht Toliara - Antananarivo inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (tenzij anders vermeld).
  • Lunch in Ambohimahasoa (dag 7).
  • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met chauffeur/gids
  • Excursies, natuurpark bezoeken en stadstours zoals beschreven

 

De definitieve reissom is afhankelijk van uw reisperiode, beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wensen laten aanpassen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.