Bel nu 0880 660 888

Orang-Oetang, Bukit Lawang, jungletrekking

Jungletrekking Sumatra - 11 dagen

5-daagse wandeling door het leefgebied van orang-oetans, neushoorns, olifanten en tijgers
in het Sumatraanse oerwoud.

Terug naar Indonesië Terug naar Indonesië

Jungletrekking Sumatra - 11 dagenSumatra is een eiland met vruchtbare valleien en ruige bergen en is het grootste eiland van Indonesië. Deze bestemming heeft alles te bieden voor een actieve vakantie. Op dit eiland is de natuur en cultuur beleven één van de meest belangrijke onderdelen van de reis. Het hoogtepunt van deze reis zult u beleven tijdens het bezoek aan het beroemde Gunung Leuser Nationaal Park. Dit nationale park is één van de laatste plekken ter wereld waar u de met uitsterven bedreigde orang-oetans in het wild kunt zien. Het is ook de enige plek op aarde waar vier van de meest spectaculaire dieren van de wereld in de vrije natuur kunnen worden gespot in een park, waaronder de neushoorn, olifant, tijger en de orang-oetan. Tijdens de jungletochten kunt u de schuwe en teruggetrokken levende orang-oetan zien en dat is beslist een van de mooiste ervaringen die u kunt meemaken. Zoek een mooi plekje, ga zitten en geniet urenlang van deze traag bewegende oranjerode mensapen. Een unieke ervaring!  Het doorkruisen van Sumatra met zijn buitengewone landschap en dieren, zal iedere enthousiaste natuurliefhebber beslist enthousiast maken.

jungletocht, oerwoud, wandelen op Indonesie, sumatra, orang oetan tocht

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1/2: Amsterdam - Medan

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Medan wordt u begroet door onze vertegenwoordiger en chauffeur bij het pick-up-point. Hij/zij brengt u direct naar uw hotel in Medan City in een auto met airconditioning.

 

Medan is de derde grootste stad van Indonesië en de provincie hoofdstad van Noord-Sumatra. Het is een kosmopolitische stad met meer dan 2 miljoen inwoners en een bloeiend commercieel centrum voor de regio met zijn vele olie- en agri-bedrijven.

 

Dag 3: Medan – Bukit Lawang

Na een kort verblijf in de stad reist u langs enorme rubber- en palmolieplantages (waar natuurlijk ook een stop wordt gemaakt) verder richting de eindbestemming Bukit Lawang. Bukit Lawang is de poort naar het regenwoud en het Gunung Leuser National Park en herbergt een orang-oetang-centrum. Het National Park is een van de oudste van Indonesië en is gesticht in 1980, het heeft een oppervlakte van ca. 7.927 km².

 

Bij aankomst in Bukit Lawang moet u een stukje lopen naar het hotel aan de overkant van de rivier. U kunt ook de rivier oversteken via een hangende kabelplankbrug.

Na de lunch steekt u met een kano de rivier over om bij het orang-oetan-centrum te komen. Een behoorlijk steil pad door het bos leidt naar een voederplaats waar u kunt kijken naar het voeren van de...Lees verder
bloem, jungle, indonesie, rondreis, vakantie sumatra, orang oetan

IndonesiëDe omvangrijkste oerwouden, hoogste bergen, actiefste vulkanen, meeste eilanden, witste stranden, zwartste stranden, groenste sawa’s, mooiste tempels, meeste talen, fascinerendste cultuur en de grootste Moslim bevolking. Van de ruim 5000 meter hoge Puncak Jaya naar de tropische stranden van Bali. Via de Bataks in Sumatra, de Torajas in Sulawesi naar de Dayaks in Kalimantan. Van de Indische Oceaan naar de Pacific. In geen enkel ander land treft u een meer imponerende mix van geografische, tropische en culturele afwisseling dan hier.

Rhinoceros Hornbill, rondreis sumatra, vakantie indonesie
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Medan

Dag 3: Medan - Bukit Lawang

Dag 4: Bukit Lawang - Gunung Leuser NP​

Dag 5: Gunung Leuser NP

Dag 6: Gunung Leuser NP

Dag 7: Gunung Leuser NP

Dag 8: Gunung Leuser NP

Dag 9: Gunung Leuser NP - Bukit Lawang

Dag 10/11: Bukit Lawang - Medan - Amsterdam

Sumatra, rondreis, indonesie

Tips • Wil je zowel de orang-oetan als neushoorn, olifant en tijger in het wild spotten? Dan is deze jungletrekking je grootste kans!
 • Deze pittige jungletrekking is niet geschikt voor kinderen onder 10 jaar en mensen met een slechte conditie.
 • De tentenkamp-overnachtingen in de jungle zijn zeer basic, er zijn vaak weinig tot geen sanitaire faciliteiten en er zijn geen wandelpaden in het oerwoud.

batak, indonesie, rondreis, sumatra, jungle trekking, orang oetan

PrijzenJungletrekking Sumatra

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 1849
Hoogseizoen** € 2199

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inbegrepen:

 • Vluchten Amsterdam - Medan - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse guesthouse o.b.v. logies en ontbijt (tenzij anders vermeld)
 • 5 daagse jungle trekking in Gunung Leuser National Park
 • Overnachtingen in een tent op diverse campings tijdens de jungle trekking
 • Maaltijden: 7x ontbijt, 7x (picnick)lunch en 7x diner
 • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met airco (tenzij anders vermeld)
 • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden en tours zoals gespecificeerd in de van-dag-tot-dag beschrijving
 • Vergunning en lokale ranger in Bukit Lawang voor de in de reisbeschrijving genoemde activiteiten
 • Excursie: Whitewater River Tubing

 

Niet inbegrepen:

 • Visum bij aankomst (ca. USD35 per persoon)
 • Luchthavenbelastingen en vertrekbelasting
 • Andere maaltijden dan in het programma vermeld staan
 • Persoonlijke reiskosten (drankjes, wasserette, mini bar, donaties, fooien voor de chauffeur en gids etc.)
 • Reisverzekering met werelddekking

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.