Bel nu 0880 660 888

Zuid-Afrika, rondreis, vliegtickets, autohuur, camper, individueel, geen groep, zelfstandig reizen, Kaapstad, Johannesburg

Safari & Wijn - 20 dagen

Individuele ontspannen fly & drive per huurauto door de West-Kaap

Terug naar Zuid-Afrika Terug naar Zuid-Afrika

Safari & Wijn - 20 dagenGaat u naar Zuid-Afrika voor de natuur, wilde dieren én het lekkere eten? Dan is dit een ideale reis voor u. De reis heet niet voor niets Safari & Wijn. De Kaapstad regio heeft grote tegenstellingen in landschappen, de Afrikaanse uitgestrekte savanne met wilde dieren, tropische bossen, de wijngaarden, de zee en witte zandstranden. Tijdens de reis zult u kennis maken met de Afrikaanse natuur en cultuur, daarnaast kunt u ook genieten van de Afrikaanse wijnen bij één van de wijnhuizen in het wijngebied dat Kaapstad omringt. De afstanden gedurende deze reis zijn niet al te groot waardoor u alle vrijheid en tijd heeft om te genieten van de omgeving en cultuur.

De reis begint en eindigt in Kaapstad. Een moderne stad aan zee met vele leuke bezienswaardigheden, waaronder de Tafelberg, Cape Peninsula National Park en Kaap de Goede Hoop. Ook reist u langs Plettenberg Bay en St. Francisbay, waar u naast de rustieke kustlijn wellicht zelfs walvissen, zeehonden en pinguïns treft. Kortom, een zeer gevarieerde reis met een goede combinatie tussen wilde dieren en gastronomie.

wijnvelden rondom Kaapstad, groot constantia, rondreis, autohuur, zuid-afrika, vakantie

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2

Na uw vlucht van Amsterdam naar Kaapstad wordt u door onze agent welkom geheten en naar uw huurauto verwezen. Met de huurauto rijdt u naar uw eerste guesthouse in de omgeving van Camps Bay gebracht. Hier verblijft u de komende drie nachten op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 3 en 4

Camps Bay is al lang een van de favoriete bestemmingen voor bezoekers aan Kaapstad. Het voorstadje ligt net achter de bekende Tafelberg, onder Lion’s Head en de majestueuze Twaalf Apostelen. Camps Bay kan prijken met een prachtig door palmen omzoomd strand. De levendige kosmopolitische boulevard van Camps Bay wordt het hele jaar door druk bezocht. Er is een grote verscheidenheid aan cafeetjes en restaurants.

Al snel nadat Jan van Riebeeck in 1652 de Kaap koloniseerde begon hij de omgeving te verkennen. Toen hij de pas tussen Tafelberg en Lion’s Head ontdekte (wat nu Kloof Nek heet) vond hij een prachtig strand en een groot bos achter de Tafelberg. Rond 1700 werd de eerste boerderij ‘Ravenstein’ gebouwd. Na een lange geschiedenis werd er rond 1848 een goede weg vanaf de Kloof naar het strand aangelegd waarna de ontwikkeling van deze voorstad snel groeide.

 Lees verder

De vallei waarin Tulbagh ligt is een prachtige hoefijzervormige vallei, omringd door bergen die tot 2.200 m hoog zijn.

Zuid-Afrika, rondreis, vliegtickets, autohuur, camper, individueel, geen groep, zelfstandig reizen, Kaapstad, Johannesburg

Zuid-AfrikaOf u nu vanuit een hobbelende 4x4 de ‘big 5’ spot, meedanst op het ritme van de djembé bij oude stammen in Swaziland, de golven besurft bij het tropische strand van Durban, prachtige wandelingen maakt door de Drakensbergen, haaien en walvissen vanuit uw boot recht op u af ziet komen, de heerlijkste gerechten proeft in de culinaire West-Kaap, wijnen direct uit het vat proeft in de wijnlanden rondom Kaapstad, Zuid-Afrika is de diversiteit zelve. Zuid-Afrika heeft het allemaal!

Whale watching, zuid-afrika, seizoen, hermanus, west-kaap, robbeneiland, indische oceaan
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Kaapstad

Dag 3: Kaapstad

Dag 4: Kaapstad

Dag 5: Kaapstad - Tulbagh

Dag 6: Tulbagh

Dag 7: Tulbagh - Robertson

Dag 8: Robertson - Oudtshoorn

Dag 9: Oudtshoorn

Dag 10: Oudtshoorn - Addo Elephant NP

Dag 11: Addo Elephant NP

Dag 12: Addo Elephant NP - St. Francis Bay

Dag 13: St. Francis Bay

Dag 14: St. Francis Bay - Plettenberg Bay

Dag 15: Plettenberg Bay

Dag 16: Plettenberg Bay - Swellendam

Dag 17: Swellendam - Stellenbosch

Dag 18: Stellenbosch

Dag 19/20: Stellenbosch - Kaapstad - Amsterdam

Kaapstad, rondreis, fly & drive, kust, autoreis door Zuid-Afrika

Tips • Bent u wat avontuurlijker ingesteld dan kunt u bij Tulbagh via Ceres Zipslide Adventures via kabels van platform naar platform glijden langs interessante rotsformaties. (duur ca. 2.5 uur).
 • Oudtshoorn is het centrum van de fascinerende struisvogelteelt. De Ostrich Show Farm geldt als het beste adres om er alles van te zien.
 • De Cango Caves in Oudtshoorn zijn een populair, veelbezocht grottencomplex.
 • Op ongeveer zeven kilometer van Swellendam is het Bontebok National Park waar de Breede River doorloopt. In deze rivier is het heerlijk zwemmen.
 • Addo Elephant National Park is niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 6 jaar.
 • Deze reis is ook als golfreis te boeken. Vraag naar de mogelijkheden en golfbanen die wij voor u kunnen reserveren.

Deze reis is ook als golfreis te boeken. Vraag naar de mogelijkheden en golfbanen die wij voor u kunnen reserveren.

Cape Dutch, wijnvelden, constantia, paarl, franschhoek, stellenbosch, tulbagh, st. francisbay, plettenberg bay, knysna, karoo, oudtshoorn, addo elephant national park

PrijzenSafari & Wijn

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2275
Hoogseizoen** € 2499

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Kaapstad, Kaapstad - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties incl. ontbijt (tenzij anders vermeld)
 • 18 dagen middenklasse huurauto (type compact) incl. all-in verzekeringpakket en ongelimiteerd aantal kilometers
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving​

 

Optioneel:

 • Entreegelden parken en reservaten
 • Excursies ter plaatse
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Deze reis is ook als golfreis te boeken. Vraag naar de mogelijkheden en golfbanen die wij voor u kunnen reserveren.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.