Bel nu 0880 660 888

Big 5, autorondreis, zuid-afrika, johannesburg, pretoria, krugerpark, dullstroom, nelspruit, limpopo provincie

Limpopo op z'n best - 13 dagen

Individuele fly & drive per huurauto door ongerept Zuid-Afrika

Terug naar Zuid-Afrika Terug naar Zuid-Afrika

Limpopo op z'n best - 13 dagenNa aankomst in Johannesburg wordt u door onze agent welkom geheten in Zuid-Afrika en staat uw huurauto voor u klaar. De volgende dag begint uw reis naar de ongerepte Afrikaanse wildernis! Tzaneen is de tweede grootste stad in de noordelijke provincie Limpopo. Veel stammen vinden hier hun oorsprong en hier is dan ook veel van terug te zien. U vertrekt hierna naar uw tented safari lodge in Hoedspruit. Het leefgebied van de ‘Big 5’, maar volgens opgravingen ook van onze alleroudste voorvaderen. Nadat u wordt gewekt door geluiden van de Afrikaanse bush vervolgt u uw reis naar het beroemde Kruger NP. Uw overnachtigingsadres bevindt zich – met haar hoge dier- (in het bijzonder vogel-) diversiteit – in een uitstekend wildgebied. U vervolgt uw reis naar Hazyview temidden van de spectaculaire natuurwonderen Blyde River canyon en de Sabie Vallei. In het waterrijke gebied in Dullstroom staat uw laatste overnachtingsplek. Een pittoresk plaatsje niet ver van God’s Window, Pilgrims Rest en Long Tom Pass. De laatste dag levert u de huurauto bij Johannesburg weer in en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2

Na aankomst in Johannesburg wordt u door onze agent welkom geheten. Uw huurauto staat voor u klaar en u gaat op weg naar uw eerste overnachtingsadres dichtbij de luchthaven. Johannesburg (ook wel iGoli, 'City of Gold’ genoemd) is een stad met ongeveer zes miljoen inwoners. De stad ziet er westers uit met in het centrum moderne wolkenkrabbers en grote winkelcentra, maar heeft tegelijkertijd ook criminaliteit, zoals elke grote stad. Het grote geweld is tegenwoordig niet meer aan de orde, toch is Johannesburg een stad waar u op uw hoede moet zijn. In de noordelijke buitenwijken van de stad vindt u de beste restaurants en winkels.

 

Dag 3

Vandaag reist u ongeveer 450 kilometer naar Tzaneen. De naam Tzaneen is naar zeggen afkomstig van het Sotho-woord tsana, dat letterlijk "mandje" betekent, verwijzend naar het feit dat het dorp zich als het ware in een "mandje van heuvels" bevindt. Dankzij het subtropische klimaat worden er veel gewassen gekweekt in de omliggende gebieden, tropische fruitbomen met onder andere citrusvruchten, lychees, avocado’s en bananen. U verblijft twee nachten in een lodge waarvandaan u de provincie Limpopo goed kunt verkennen.Lees verder

Dit deel van Zuid-Afrika is prachtig en iets minder toeristisch dan de populaire route Johannesburg - Kaapstad.

Zuid-Afrika, rondreis, vliegtickets, autohuur, camper, individueel, geen groep, zelfstandig reizen, Kaapstad, Westkaap

Zuid-AfrikaOf u nu vanuit een hobbelende 4x4 de ‘big 5’ spot, meedanst op het ritme van de djembé bij oude stammen in Swaziland, de golven besurft bij het tropische strand van Durban, prachtige wandelingen maakt door de Drakensbergen, haaien en walvissen vanuit uw boot recht op u af ziet komen, de heerlijkste gerechten proeft in de culinaire West-Kaap, wijnen direct uit het vat proeft in de wijnlanden rondom Kaapstad, Zuid-Afrika is de diversiteit zelve. Zuid-Afrika heeft het allemaal!

Rondreis door zuid-afrika, noordelijke provincie, wilde dieren, autohuur, zelfstandig, privereis, geen groep
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Johannesburg

Dag 3: Johannesburg - Tzaneen

Dag 4: Tzaneen

Dag 5: Tzaneen - Hoedspruit

Dag 6: Hoedspruit

Dag 7: Hoedspruit - Krugerpark NP

Dag 8: Krugerpark NP - Hazyview

Dag 9: Hazyview

Dag 10: Hazyview

Dag 11: Hazyview - Dullstroom

Dag 12/13: Dullstroom - Johannesburg - Amsterdam

Tips • De provincie Limpopo in het noorden van Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door haar contrasterende landschappen en is door toeristen nog vrij onontdekt. Het beslaat een deel van het Krugerpark en herbergt vele authentieke stammen.
 • Er zijn vele fantastische waterexcursies te boeken in Limpopo. Bijvoorbeeld wildwater-raften, tubing of kanoën.
 • Houdt er bij het voorbereiden van uw reis rekening mee dat u zich tijdens deze reis zo nu en dan in malaria gebieden bevindt.
Rondreis door zuid-afrika, noordelijke provincie, wilde dieren, autohuur, zelfstandig, privereis, geen groep

PrijzenLimpopo op z'n best

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 1625
Hoogseizoen** € 1795

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg, Johannesburg - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties incl. ontbijt (tenzij anders vermeld)
 • 11 dagen middenklasse huurauto (type compact) incl. all-in verzekeringpakket en ongelimiteerd aantal kilometers
 • Gamedrives zoals beschreven
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving​

 

Optioneel:

 • Entreegelden parken en reservaten
 • Excursies ter plaatse
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.