Bel nu 0880 660 888

Drakensbergen Zuid-Afrika, autorondreis, Johannesburg, Pretoria, Krugerpark, Swaziland, iSimangaliso, Durban, Port Elizabeth, Tuinroute, Kaapstad

Zuid-Afrika Compleet - 25 dagen

Individuele fly & drive per huurauto door onvergetelijk Zuid-Afrika

Terug naar Zuid-Afrika Terug naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Compleet - 25 dagenTijdens deze afwisselende reis ontdekt u alle hoogtepunten van Zuid Afrika! U reist noordwaarts voor een geweldige wild-ervaring in de eerste wildreservaten van deze reis. Timbavati National Park grenst aan het Krugerpark maar is veel rustiger waardoor u optimaal kunt genieten van de beste game drives. Via een prachtige panorama route bereikt u Hazyview. Daarna kunt u op eigen gelegenheid game drives doen in het Hlane NP in Swaziland. U vervolgt uw reis naar de kust. In Sodwana Bay spot u misschien wel een walvishaai en in de moerassen bij St. Lucia bijna gegarandeerd neushoorns. Vanaf het gezellige Durban vliegt u naar Port Elizabeth om uw reis te vervolgen naar het beroemde Addo Elephant NP. Naast olifanten kunt u hier vele soorten wild spotten. Geniet vervolgens van natuurlijke en culinaire hoogstandjes in Knysna, de stokstaartjes of vele struisvogels in Oudtshoorn en proef heerlijke wijnen in Franschhoek. De laatste dagen verblijft u in het fantastische levendige Kaapstad.

Zuid-Afrika, rondreis, 25 dagen, autohuur, camper, individueel, geen groep, zelfstandig reizen, Kaapstad, Johannesburg

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2

Na uw vlucht van Amsterdam naar Johannesburg wordt u door onze agent verwelkomt en per privé-transfer naar uw eerste overnachtingsadres gebracht. Hier verblijft u op basis van logies en ontbijt. De B&B ligt in een rustige omgeving met veel open ruimte wat u een ontspannend gevoel geeft. Toch is het slechts enkele minuten van de bruisende stad verwijderd en bevindt het zich op slechts 8 km van OR Tambo International Airport af. Vanaf hier zijn alle hoofdwegen in de Gauteng regio gemakkelijk te bereiken.

 

Dag 3

Vandaag haalt u de huurauto op en vertrekt u voor de Mpumalanga Scenic Drive. Dit is een schitterende route met fantastische uitzicht-punten zoals bij God’s Window en de Drie Rondavels. De naam “Rondavels” is ontleend aan de naam voor Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben. Bourke’s Luck Potholes zijn een stop meer dan waard. Hier zijn miljoenen jaren lang de Blyde en de Treur rivier samengekomen zodat door erosie een unieke rotsformatie is ontstaan. Vertrek op tijd, want er staan u vele overweldigende hoogtepunten te wachten!
U verblijft nabij Ohrigstad bij een wildreservaat op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 4 en 5

Op naar het echte safarigevoel! De lodge waar u verblijven zal, ligt in het...Lees verder

Spot zowel dieren op het land als in de zee! Tussen juli en november kunt u met een beetje geluk walvissen vanaf het land nabij Hermanus zien.

nationale parken, zuid-afrika, neushoorn, big 5, krugerpark, timbavati, game reserve, limpopo provincie, rondreis

Zuid-AfrikaOf u nu vanuit een hobbelende 4x4 de ‘big 5’ spot, meedanst op het ritme van de djembé bij oude stammen in Swaziland, de golven besurft bij het tropische strand van Durban, prachtige wandelingen maakt door de Drakensbergen, haaien en walvissen vanuit uw boot recht op u af ziet komen, de heerlijkste gerechten proeft in de culinaire West-Kaap, wijnen direct uit het vat proeft in de wijnlanden rondom Kaapstad, Zuid-Afrika is de diversiteit zelve. Zuid-Afrika heeft het allemaal!

schoolkinderen, zuid-afrika, rondreis, autohuur, vakantie, prive-reis, zonder groep, individueel, zelfstandig reizen
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2:  Amsterdam - Johannesburg
Dag 3:  Johannesburg - Ohrigstad
Dag 4:  Ohrigstad - Timbavati wildreservaat
Dag 5:  Timbavati wildreservaat
Dag 6:  Timbavati wildreservaat - Hazyview
Dag 7:  Hazyview
Dag 8:  Hazyview - Hlane NP (Swaziland)
Dag 9:  Hlane NP (Swaziland)
Dag 10:  Hlane NP (Swaziland) - Sodwana Bay
Dag 11: Sodwana Bay
Dag 12: Sodwana Bay - St. Lucia
Dag 13: St. Lucia
Dag 14: St. Lucia - Durban - Port Elizabeth
Dag 15: Port Elizabeth - Addo Elephant NP
Dag 16: Addo Elephant NP
Dag 17: Addo Elephant NP - Knysna
Dag 18: Knysna
Dag 19: Knysna - Oudtshoorn
Dag 20: Oudtshoorn - Franschhoek
Dag 21: Franschhoek
Dag 22: Franschhoek - Kaapstad/Seapoint
Dag 23: Kaapstad/Seapoint
Dag 24/25: Kaapstad - Amsterdam

Cape Point National Park, Kaap de goede hoop, rondreis, zuid-afrika, autohuur, campers, vakantie

Tips • In het centrum van Franschhoek bevindt zich het Huguenots Memorial Museum. Maak kennis met hun geschiedenis en drijfveren om naar Zuid-Afrika te komen.
 • De Swartberg-pas is een prachtige oude route die loopt van even buiten Knysna tot Montagu.
 • Ontwijk het door toeristen overladen Krugerpark door aan de rand van het park in de kleinere maar net zo prachtige private parken te verblijven.

Wist u dat Zuid-Afrika meer dan 20 nationale parken telt waar u de kans hebt om de ‘Big 5’ te spotten?

wijnvelden rondom Kaapstad, groot constantia, rondreis, autohuur, zuid-afrika, vakantie

PrijzenZuid-Afrika Compleet

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2599
Hoogseizoen** € 2969
   
* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei,jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg, Kaapstad - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Transfer (privé) van luchthaven naar hotel nabij Johannesburg
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties incl. ontbijt (tenzij anders vermeld)
 • 23 dagen middenklasse huurauto (type compact) incl. all-in verzekeringpakket en ongelimiteerd aantal kilometers
 • Gamedrives zoals beschreven
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

 

Niet inbegrepen:

 • One-way toeslag huurauto: prijsindicatie € 75 (ter plaatse te betalen)

 

Optioneel:

 • Entreegelden parken en reservaten
 • Excursies ter plaatse
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto
 • Evt. parkeerkosten

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.