Bel nu 0880 660 888

pantanal, brazilie, campo grande, moerasgebied

Klassiek Brazilië - 23 dagen

Individuele rondreis langs de hoogtepunten van Brazilië, waaronder Rio de Janeiro, het authentieke Paraty, het moerasland Pantanal en duikt u diep de Amazone in.

Terug naar Brazilië Terug naar Brazilië

Klassiek Brazilië - 23 dagenBem-vindo ao Brasil!

Tijdens deze rondreis door het grootste Zuid-Amerikaanse land kunt u de mengelmoes van de diverse culturen opsnuiven en de overweldigende natuur ontdekken. U begint de reis in de levendige metropool Rio de Janeiro, met als hoogtepunten het strand Copacabana, de Suikerberg en het beroemde Christusbeeld op de Corcovado. Na een aantal dagen verlaat u de grote stad en  bezoekt u de wat meer historische en koloniale steden Paraty en Campo Grande. Vanaf de zevende dag reist u af naar een aantal prachtige natuurgebieden zoals Bonito met haar kristalheldere riviertjes en vele grotten en het ongerepte Pantanal met haar unieke moeras-ecosysteem en een grote diversiteit aan flora en fauna. Vervolgens reist u af naar één van de absolute hoogtepunten van deze reis, het Amazonegebied, wat u onder andere per kano zult gaan verkennen. De twee grote rivieren Negro en Solimões ontmoeten elkaar in dit gebied en wie weet spot u een zoetwaterdolfijn. De laatste twee bestemmingen van de reis zijn Salvador, de stad (het Braziliaanse Lissabon) met een Afrikaans tintje en Lençois, een surrealistische plek middenin de natuur met grillige rotsformaties, heldere meren en watervallen en de Morro do Pai Inácio, een hoge en bijzondere plek die bij zonsondergang een prachtig uitzicht biedt. Brazilië brengt u veel variatie in cultuur en natuur, kortom dit is een rondreis om nooit meer te vergeten!

paraty, authentiek stadje, rondreis brazilië

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - Rio de Janeiro

Na aankomst op de luchthaven van Rio de Janeiro wordt u door uw chauffeur al opgewacht en van de luchthaven naar uw hotel in de wijk Copacabana gebracht.

Uw hotel ligt op loopafstand van het strand. Copacabana is een gezellige bruisende buurt vol winkels en restaurants. U zult er vooral 'Cariocas' tegenkomen. Zo worden de inwoners van Rio genoemd.

Neem na aankomst in de stad de tijd om in het ritme van de locals te komen. Schoenen uit, teenslippers aan en lekker slenteren over de boulevard van het wereld beroemde strand van Copacabana.


Dag 2 en 3: Rio de Janeiro

Zonder de spectaculaire vergezichten vanaf de Suikerberg en de Corcovado te hebben gezien zou uw bezoek aan Rio niet compleet zijn. Optioneel op deze dagen is een stadstour die u onder andere naar deze twee letterlijke hoogtepunten brengt. De Suikerberg (Pão de Açucar) is het visitekaartje van Rio en ligt aan de monding van de Baai van Guanabara. Vanaf de top hebt u schitterend uitzicht over de oceaan, de stad en de stranden van Flamengo en Copacabana.

De Corcovado wordt door sommigen bestempeld als één van 's werelds wereldwonderen. Het 33m hoge Christusbeeld staat op een bijna kilometer hoge granieten rots die uitkijkt over de stad. Het uitzicht is fenomenaal, de symboliek in dit van oudsher katholieke land is...Lees verder
Bonito, Brazilie, jaguar, rondreis

BraziliëBrazilie is het grootste land van Zuid-Amerika, waar veel diversiteit en bijzondere plekjes te vinden zijn. De imposante Amazone, de prachtige Iguazú watervallen en natuurliijk mogen de wereldsteden Rio de Janeiro en Salvador de Bahia niet ontbreken. Een rondreis door Brazilië biedt voor elke reiziger wat hij of zij zoekt. Je vindt er vele koloniale overblijfselen van zowel de Nederlanders als de Portugezen, maar ook ongerepte natuur in de Pantanal en Fernando do Noronha. Brazilië is een bergachtig land met als hoogste punt de Pico da Neblina in het Amazonegebied. De kustlijn van Brazilië bestaat vooral uit brede zandstranden en in het helderblauwe water rondom Brazilië kan men ideaal duiken en surfen. De Braziliaanse bevolking staat erom bekend een uitbundig volk te zijn. Een ultieme beleving is het meemaken van het beroemde carnaval in dit land.

salvador, brazilie, favela, strand, rondreis
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Rio de Janeiro

Dag 2: Rio de Janeiro

Dag 3: Rio de Janeiro

Dag 4: Rio de Janeiro - Paraty

Dag 5: Paraty

Dag 6: Paraty - São Paulo - Campo Grande

Dag 7: Campo Grande - Bonito

Dag 8: Bonito

Dag 9: Bonito - Pantanal

Dag 10: Pantanal

Dag 11: Pantanal

Dag 12: Pantanal - Campo Grande - Manaus

Dag 13: Manaus - Amazone

Dag 14: Amazone

Dag 15: Amazone

Dag 16: Amazone - Manaus - Salvador 

Dag 17: Salvador

Dag 18: Salvador - Lençois

Dag 19: Lençois

Dag 20: Lençois

Dag 21: Lençois - Salvador

Dag 22: Salvador

Dag 23/24: Salvador - Amsterdam

 

 

strand, brazilie, rondreis salvador, brazilie, capoeira, straat, rondreis

PrijzenKlassiek Brazilië

 

Reisperiode Indicatieprijs per persoon
Laagseizoen* € 4099
Hoogseizoen** € 4559

 

*  januari, maart, april, mei, juni, september, oktober, november
** februari, juli, augustus, december

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Let op: in de Braziliaanse carnavalsperiode geldt er een forse toeslag en is de beschikbaarheid zeer gering!

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Rio de Janeiro, Salvador - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, met op de heen- en terugweg een overstap, gecalculeerd o.b.v. voordeligste klasse.
 • Binnenlandse vluchten van Sao Paulo – Campo Grande (direct), Campo Grande – Manaus (met overstap), Manaus – Salvador (met overstap) in economy class incl. luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de voordeligste klasse.
 • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met privé-chauffeur met uitzondering van de reis naar en van de Amazonelodge (dit is gedeeld)
 • 22 overnachtingen in standaard 2-persoonskamers
 • Hele dag stadstour Rio de Janeiro inclusief Engelssprekende privé gids en transport. Lunch en toegangsgelden voor de Corcovado en Suikerbroodberg zijn niet inclusief, dit dient u ter plaatse te betalen
 • Snorkel-excursie in Bonito inclusief transport, snorkel, wetsuite en duikbril
 • Dagelijks excursieprogramma in de Pantanal, 2 à 3 excursies per dag. Te paard, te voet, per kano, per open truck en motorboot.
 • Dagelijks excursieprogramma in de Amazone, 2 à 3 excursies per dag. Te voet, per kano en motorboot.
 • Boekingskosten

 

Onvermijdelijke kosten niet inbegrepen:​

 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50
 • Overige entreegelden
 • Inentingen en gezondheidsconsult
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies

 

LET OP: Nederlanders dienen in het bezit zijn van een paspoort met minstens twee lege pagina's met een geldigheid van ten minste zes maanden na aankomst in Brazilië. Visumkosten zijn voor Nederlanders van toepassing bij een verblijf langer dan 90 dagen.

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar info@destinations.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.