Bel nu 0880 660 888

cambodja, rondreis, siem reap, battambang, phnom penh, koh rong

Highlights of Cambodia - 14 dagen

Individuele rondreis door Cambodja

Terug naar Cambodja Terug naar Cambodja

Highlights of Cambodia - 14 dagenTijdens deze rondreis ontdekt u alle hoogtepunten van Cambodja. De reis begint in Siem Reap met uiteraard een bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Het platteland en lokale leven kunt u in Battambang ontdekken tijdens een indrukwekkende fietstocht. In Phnom Penh mag een bezoek aan de Tuol Sleng gevangenis en de Killingfields niet ontbreken, tijdens deze bezoeken wordt de gruwelijke geschiedenis van Cambodja treurig duidelijk. Het Bokor National Park brengt u prachtige natuur en de reis eindigt heerlijk ontspannen op het tropische eiland Koh Rong! Kortom een veelzijdige reis door een prachtig land met vriendelijke bevolking.

angkor wat, rondreis, route, siem reap, battambang, phnom penh, koh rong, bokor

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1/2: Amsterdam - Siem Reap 

Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap staat onze lokale vertegenwoordiger voor u klaar. U wordt per privé transfer naar uw hotel in Siem Reap gebracht waar u de rest van de dag kunt uitrusten van de reis.

 

Dag 3: Siem Reap - Angkor Wat - Siem Reap 

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw Engelssprekende gids en gaat u samen met hem het indrukwekkende Angkorcomplex ontdekken.

 

Het Kmer-rijk werd in de 9e eeuw gesticht en heeft 500 jaar gebloeid. Daarna raakte het in verval en werden de vele tempels overwoekerd door het oerwoud. In de 18e eeuw is het complex herontdekt en sindsdien worden verschillende tempels gerestaureerd. Angkor Wat is het belangrijkste tempelcomplex en één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld.

 

Een ander belangrijk tempelcomplex is Angkor Thom. Dit is een verzameling van prachtige tempels met daar omheen een acht meter hoge en twaalf kilometer lange muur met vijf toegangspoorten. In dit complex vindt u verschillende tempels waaronder de Bayon tempel met diverse torens. Op elke toren worden vier uitgehouwen gezichten.

 

Ook een bezoek aan de beroemde Ta Phrom tempel staat op het programma. Deze tempel is overwoekerd door bomen en is bekend vanwege het feit dat hier de bekende film Tomb Raider is...Lees verder
koh rong, eiland, cambodja, rondreis

CambodjaCambodja, het land van oude tempelcomplexen, toegewijde monniken, krioelende scooters, heftige geschiedenis en mooie natuur. Twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld liggen nabij Siem Reap; het eeuwenoude Angkor Wat en het complex dat overwoekerd is door bomen en bekend is van de film Tomb Raider.

 

Een reis door Cambodja is een reis door de geschiedenis; niet alleen door de oudheid van toen Angkor nog de hoofdstad was. Er zijn ook veel plekken die herinneren aan de vreselijk wrede oorlog die de Pol Pot met zijn Rode Khmer nog niet zo lang geleden heeft aangericht. Zowel in Battambang (de Killing Cave) als in Phnom Penh (de Tuol Sleng-gevangenis en de Killing Fields) zijn er plekken te bezoeken die je absoluut niet blij maken, maar je wel doen beseffen waar de inwoners van dit land nog altijd dagelijks de mentale last van dragen. 

Maar toch laat de vriendelijke lokale bevolking u graag kennis maken met hun land! 

 

In het zuiden aan de kust en op de eilanden vindt u prachtige stranden. Er zijn eilanden waar u een echte Robinson Crusoe-ervaring kunt evenaren en kunt zwemmen met lichtgevend plankton, echt magisch! 

Cambodja is tevens perfect te combineren met ThailandVietnam en/of Laos.

phnom penh, rondreis cambodja, individueel, prive reis, transfers, chauffeur
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam – Siem Reap

Dag 3: Siem Reap – Angkor Wat - Siem Reap 

Dag 4: Siem Reap

Dag 5: Siem Reap – Battambang

Dag 6: Battambang

Dag 7: Battambang – Phnom Penh

Dag 8: Phnom Penh

Dag 9: Phnom Penh – Kampot

Dag 10: Kampot

Dag 11: Kampot – Koh Rong

Dag 12: Koh Rong

Dag 13/14: Koh Rong – Phnom Penh – Amsterdam

boeddhisten, angkor wat, siem reap, rondreis cambodja platteland, rondreis cambodja, battambang

PrijzenHighlights of Cambodja

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2289
Hoogseizoen** € 2379
 
 
* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Siem Reap, Phnom Penh - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (tenzij anders vermeld)
  • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met privé-chauffeur (tenzij anders vermeld)
  • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.