Bel nu 0880 660 888

nova scotia, rondreis

Nova Scotia - 12 dagen

Geniet op uw gemak van slaperige vissersdorpjes en het rustieke natuurschoon tijdens een fly & drive door Oost-Canada.

Terug naar Canada Terug naar Canada

Nova Scotia - 12 dagenTijdens deze fly & drive maakt u op eigen gelegenheid een rondreis en maakt u kennis met de rustieke natuur van Nova Scotia, Prince Edward Island en delen van New Brunswick.

Na aankomst in de hoofdstad van Nova Scotia, Halifax verblijft u twee nachten in deze stad. Het stadje is niet groot maar biedt voldoende interessante hotspots om u in enkele dagen in Oost-Canadese sfeer te brengen. Om de stad te ontdekken is de Waterfront promenade een aanrader. Ook is het leuk om het Maritiem Museum te bezoeken, waar u alles kunt lezen over het nabij gezonken schip Titanic.

Na deze dagen vervolgt u uw reis naar Baddeck, een plaats in het noorden van het Cape Breton Island. Baddeck is de stad van Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon. Alles in dit plaatsje draait om hem, maar ook de natuur is hier weer adembenemend. U verblijft twee nachten op het noordelijke eiland van Nova Scotia, en reist daarna door naar Prince Edward Island.

Het stadje Charlottetown is de provincie-hoofdstad van Prince Edward Island en is bekend als de geboorteplaats van Canada. U laat Charlottetown na twee nachten achter u om weer voet aan het vaste land te zetten. Via Moncton reist u naar het Fundy National Park aan de kust. Laat u hier verrassen door de ruige kustlijn, meer dan 25 watervallen én de grootste getijdenwisseling ter wereld! Bij laagwater kunt u letterlijk over de bodem van de oceaan lopen en bij hoogwater wordt de bodem weer bedekt met 15 meter zeewater.

Na een bezoek aan het Fundy National Park vervolgt u uw reis naar het oude stadje Saint John. Saint John was de eerste officiële stad in Brits Noord-Amerika en ontstond al in 1785. Inmiddels is er veel veranderd en is het de grootste stad van New Brunswick, maar de historie is er zeker nog te vinden.

De laatste overnachtingsplaats in New Brunswick is nabij de grens met de Amerikaanse staat Maine. Saint Andrews-by-the-Sea staat bekend om haar fantastische culinaire hoogstandjes, prachtige uitzicht en walvis excursies. U verblijft hier twee nachten om te genieten van de knusheid en schoonheid die Oost-Canada te bieden heeft.

Na ruim een week rondreizen rijdt u terug naar Halifax voor nog één laatste nacht. De volgende dag levert u uw huurauto in vliegt u terug naar Amsterdam (of uw volgende bestemming).

halifax, rondreis, vuurtorens

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1:

Na aankomst op de luchthaven in Halifax, staat uw huurauto al voor u klaar. U kunt uw koffers direct inladen en vertrekken naar uw hotel in Halifax.

 

Halifax is een typisch maritieme bestemming en het culturele centrum van Noordwest Canada. Het biedt bezoekers diverse populaire attracties, excursies en andere leuke dingen om te doen en plaatsjes om te verkennen. Wandel bijvoorbeeld eens langs de prachtige waterkant of verken de stad per fiets.

 

Dag 2:

In de ochtend rijdt u langs een prachtige route naar het mooie Peggy’s Cove voor een bezoek aan Canada's meest gefotografeerde vuurtoren die hoog boven op de granieten rotsblokken staat.

In de middag kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Halifax Citadel. Een National Historic Site, gelegen op de top van een heuvel met schitterend uitzicht over Halifax. Ontdek de geschiedenis van het fort en de militairen die daar zijn gestationeerd. Nog steeds komt elke dag de Citadel tot leven met de geluid- en lichteffectenshow over de Kilted 78 Highlanders en de Royal Artillery.

Houdt voldoende tijd vrij om het verhaal van de Titanic en de relatie die dit schip met Halifax heeft gehad, te ontdekken. Of als u meer zin heeft in winkelen kunt u langs de haven vele mooie winkels vinden.

 

Dag 3:

Reis...Lees verder
Fundy bay, nova scotia, rondreis, vakantie, canada

CanadaCanada is een gemakkelijk te bereizen vakantieland waar iedereen zich snel thuis zal voelen. Dat kan ook niet anders met de prima onderhouden wegen door prachtige natuurgebieden en de vele avontuurlijke outdoor activiteiten die je er kunt doen. U vindt heel veel historie en cultuur in kleine dorpjes en interessante steden als Toronto, Vancouver, Montréal en Québec City. Bovendien kun je er heerlijk eten.
 

Zowel Oost-Canada als West-Canada is heel goed zelfstandig te bereizen met een huurauto of met een camper. Natuurlijk zijn er ook veel georganiseerde rondreizen door dit fotogenieke land. Dan kunt u onbezorgd genieten van al het moois onderweg: de bergen, de toendra’s en prairies. Wellicht ziet u ook walvissen of beren op één van de prachtige excursies.

Canada is vooral ook beleving en emotie; al tijdens uw eerste reis grijpt het land u om u niet meer los te laten. Dus wees gewaarschuwd... reizen door Canada is verslavend...

nova scotia, new brunswick, whale watching, season, june - september, dolfijnen, bruinvissen, humpback whales
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Halifax

Dag 2: Halifax

Dag 3: Halifax - Baddeck

Dag 4: Baddeck

Dag 5: Baddeck - Charlottetown

Dag 6: Charlottetown

Dag 7: Charlottetown - Saint John

Dag 8: Saint John - Saint Andrews-by-the-Sea

Dag 9: Saint Andrews-by-the-Sea

Dag 10: Saint Andrews-by-the-Sea - Halifax

Dag 11/12: Halifax - Amsterdam

prince edward island, new brunswick, rondreis, halifax, huurauto

Tips • U kunt gemakkelijk een hele dag in Fundy National Park verblijven. Er zijn diverse interessante wandelroutes, waarvan de trail naar de Dickson Falls de meest populaire is.
 • Fundy Bay is een paradijs voor waterdieren omdat het water veel voedingsstoffen voor vogels, zeehonden, bruinvissen, dolfijnen en diverse soorten walvissen biedt. Plan een whale watching-excursie het beste tussen juni en september.
 • De Titanic is 400 kilometer voor de kust van Halifax gezonken. Daarom is er in Halifax is een begraafplaats te bezoeken waar 150 graven van overledenen van de Titanic te vinden zijn.
 • Deze reis is ook als golfreis te boeken. Vraag naar de mogelijkheden en golfbanen die wij voor u kunnen reserveren.

Deze reis is ook als golfreis te boeken. Vraag naar de mogelijkheden en golfbanen die wij voor u kunnen reserveren.

Skyline Trail in Nova Scotia, Canada, Fly & Drive, Oostkust

PrijzenNova Scotia

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* €  2099
Hoogseizoen** €  2399

 

 
* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: apr, mei, okt
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jun, jul, aug, sep

 

NB. In verband met de koude weersomstandigheden in de winterperiode (november - maart) wordt deze reis standaard alleen in het zomerseizoen aangeboden.

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Halifax, Halifax - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties o.b.v. logies (tenzij anders vermeld)
 • 9 dagen middenklasse huurauto (type compact) incl. all-in verzekeringpakket en ongelimiteerd aantal kilometers
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving​

 

Optioneel:

 • Entreegelden parken en reservaten
 • Excursies ter plaatse
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto

 

Deze reis is ook als golfreis te boeken. Vraag naar de mogelijkheden en golfbanen die wij voor u kunnen reserveren.

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.