Bel nu 0880 660 888

orang oetan, sumatra, rondreis

Avontuurlijk Sumatra - 14 dagen

Ontdek de overweldigende natuur en interessante cultuur tijdens deze 14-daagse individuele rondreis

Terug naar Indonesië Terug naar Indonesië

Avontuurlijk Sumatra - 14 dagenTijdens deze rondreis maakt u kennis met alle highlights van Sumatra waarbij natuur en cultuur voorop staan. U begint met een korte stop in de hoofdstad Medan om bij te komen van de lange vlucht. Al snel reist u richting  het Nationale Park Gunung Leuser, de jungle waar Sumatra onder andere om bekend staat. Een bijzondere ervaring is het bezoek aan Tangkahan, waar u de Indische olifant van dichtbij zult zien. Eén van de meest populaire hoogtepunten van deze rondreis is de jungletrekking op dag 5 waarbij u op zoek gaat naar orang oetans en andere primaten zoals gibbons en makaken. Na dit jungle-avontuur reist u zuidwaarts richting Berastagi waar u de vulkaan Sibayak kunt beklimmen. Natuurlijk is er tijdens deze reis ook ruimte voor ontspanning en wel op Samosir eiland. Dit eiland is gelegen in het Toba-meer. In deze omgeving maakt u kennis met de authentieke Batak-cultuur waar Sumatra om bekend staat. De laatste stop van deze reis is in Bukittinggi, waar u diverse meren, watervallen en tropisch regenwoud zult vinden. Er zijn hier werkelijk schitterende wandelingen te maken. De prachtige en diverse natuur gecombineerd met cultuur, maakt deze reis overgetelijk. Kortom, een avontuurlijke reis door het natuurrijke Sumatra!

sumatra, berastagi, sibayak volcano beklimming

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1/2: Amsterdam - Medan

Na aankomst op de internationale luchthaven van Medan wordt u naar uw hotel in Medan City gebracht. De rest van de dag kunt de gigantische stad zelfstandig ontdekken. Medan is de derde grootste stad van Indonesië en de provincie hoofdstad van Noord-Sumatra. Het is een kosmopolitische stad met meer dan twee miljoen inwoners en een bloeiend commercieel centrum voor de regio. Breng een bezoek aan Istana Maimoon, een paleis met Indiase, Maleisische én Italiaanse invloeden. Ook de Grote Moskee (Masjid Raya al Mashun) is zeker de moeite van het bezoeken waard. Genieten van het lokale eten kunt u op Merdeka Walk!

 

Dag 3: Medan - Tangkahan

Na een kort verblijf in Medan reist u vroeg in de ochtend richting de jungle bij Tangkahan waar u de komende nacht zult verblijven.

Tangkahan is een klein dorpje grenzend aan de noordkant van het Gunung Leuser National Park en gelegen op de kruising van twee rivieren; Buluh-rivier en Batang-rivier. Het dorpje staat bekend om het ecotoerisme en u kunt er tal van activiteiten ondernemen zoals een jungle trekking, verzorgen van olifanten en tubing (met een rubberband op de rivier drijven).

 

Dag 4: Tangkahan - Bukit Lawang

Na het ontbijt gaat u op weg naar de rivier om de 'mahouts' (verzorgers) te ontmoeten tijdens het wassen van de olifanten. Een hele...Lees verder
rondreis sumatra, karo batak house, authentieke huizen

IndonesiëDe omvangrijkste oerwouden, hoogste bergen, actiefste vulkanen, meeste eilanden, witste stranden, zwartste stranden, groenste sawa’s, mooiste tempels, meeste talen, fascinerendste cultuur en de grootste Moslim bevolking. Van de ruim 5000 meter hoge Puncak Jaya naar de tropische stranden van Bali. Via de Bataks in Sumatra, de Torajas in Sulawesi naar de Dayaks in Kalimantan. Van de Indische Oceaan naar de Pacific. In geen enkel ander land treft u een meer imponerende mix van geografische, tropische en culturele afwisseling dan hier.

harau valley, bukittinggi, sumatra, rondreis
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Medan

Dag 3: Medan - Tangkahan

Dag 4: Tangkahan - Bukit Lawang

Dag 5: Bukit Lawang

Dag 6: Bukit Lawang - Berastagi

Dag 7: Berastagi - Sibayak - Samosir

Dag 8: Samosir

Dag 9: Samosir

Dag 10: Samosir - Sipirok

Dag 11: Sipirok - Bukittinggi

Dag 12: Bukittinggi

Dag 13/14: Bukittinggi - Padang Airport - Amsterdam

samosir island, toba meer, sumatra rondreis

Tips  • De jungletrekking die in deze reis in inbegrepen is geheel naar wens aan te passen. Bijvoorbeeld met een meer familiair karakter (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar).
  • Breng een bezoek aan de indrukwekkende Grote Moskee van Medan: Masjid Raya Al-Mashun (draag bedekkende kleding)
Tangkahan, olifanten, rondreis, sumatra

PrijzenAvontuurlijk Sumatra

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 1939
Hoogseizoen**      € 2255
   
* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inbegrepen:

  • Vluchten Amsterdam - Medan en Padang - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste vluchtklasse
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse hotels inclusief ontbijt
  • Alle genoemde transfers 
  • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids
  • Alle entreegelden en tours zoals gespecificeerd in de beschrijving

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar info@destinations.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.