Bel nu 0880 660 888

Jordanië Compleet - 8 dagen

Individuele rondreis door Jordanië met privé-chauffeur

Terug naar Jordanië Terug naar Jordanië

Jordanië Compleet - 8 dagenTijdens deze reis met privé-transfers zult u de beste hoogtepunten van Jordanië gaan ontdekken (ook met huurauto mogelijk). De reis start met een aantal dagen in het gebied rondom Amman. Zo bezoekt u de oude stad Jerash dat onafgebroken bewoond gebied is geweest sinds 63 v.Chr. en de Dode Zee met zo’n hoog zoutgehalte dat u met gemak blijft drijven. In Madaba bekijkt u de Byzantijnse en Umayyad Mozaiken en doolt u door het beroemde kruisvaarders fort in Karak.

Hierna zult u de wondere wereld van de mystieke zandstenen stad Petra instappen. Temidden van de oranje woestijn doemt plots de uitgekerfde eeuwenoude stad op waar u nog altijd doorheen kunt wandelen. Daarna vertrekt u met een 4x4 de Wadi Rum in voor een geweldige woestijn-ervaring tussen de bedoeinen die dit deel van de wereld al honderden jaren bewonen.

De laatste dagen verblijft u in een heerlijk strandresort in Aqaba aan de Rode Zee, waar u kunt genieten van het strand en vele duik-, snorkel- en watersportmogelijkheden.

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1, 2 en 3

Na aankomst in Amman wordt u door onze vertegenwoordiger welkom geheten en naar uw hotel in de stad gebracht. De komende dagen zult u het gebied rondom de stad verkennen. Zo bezoekt u de oude stad Jerash dat onafgebroken bewoond gebied is geweest sinds 63 v. Chr. en meer noordelijk bezoekt u Umm Qais bekend om zijn uitgestrekte ruines en panoramisch uitzicht. U bezoekt een bijzondere dovenschool in het dorp Salt en rijdt door de vallei naar Bethanië, ook wel bekend als de doopplaats van Jezus. Vervolgens naar het Dead Sea hotel waar u de kans krijgt om in de zoute water te drijven. En u sluit de dag af met een korte city tour door Amman.

 

Dag 4

Na het ontbijt rijdt u naar Madaba waar u de Byzantijnse en Umayyad Mozaiken bekijkt en doolt u door het beroemde kruisvaardersfort in Karak. U brengt ook een bezoek aan Mount Nebo wat bekend is door het verhaal van Mozes en geniet van de adembenemende uitzichten over de Jordaanvallei. U eindigt de dag in Petra, alwaar u incheckt bij uw hotel.

 

Dag 5

Na de overnachting in Petra, zult u in de wondere wereld van de zandstenen stad Petra stappen. Temidden van de oranje woestijn doemt...Lees verder

Zwemmen in de dode zee is echt een beleving op zich! - Elma Molenaar

petra, rondreis jordanie, vakantie, aqaba, jerash, wadi rum

JordaniëJordanië is één van de meest mysterieuze landen van het Midden-Oosten. Een land waar u van beeldschoon landschap in mum van tijd in cultuuravontuur kunt overgaan. U vindt hier niet alleen de extreem zoute Dode Zee waarin u al drijvend een krant kunt lezen, maar ook prachtige bergen, grillige rotsformaties, prachtige duik- en snorkel plekken en gezellige moderne steden als Aqaba en Amman.

 

En dan is er nog de Wadi Rum-woestijn, een idyllische, roodgekleurde woestijnvallei met steile rotswanden van zandsteen en graniet met schitterende vergezichten. Om u in de culturele aspecten van het land te verdiepen zijn enerzijds de islamitische hoofdstad Amman met moskeeën, anderzijds de enorme kruisvaarderkastelen van Kerak en de Romeinse ruïnes uit de oudheid een bezoek waard. In de oude Romeinse stad Jerash staan uitstekend bewaard gebleven paleizen, tempels en theaters. Ook zijn er de ruïnes van de Citadel, de Abdullah-moskee en het Romeinse theater te vinden.

 

Verder naar het zuiden is de 'roze stad' Petra gelegen, die 2300 jaar geleden door de Natabeeën is gesticht. De Jordaniërs zijn erg gastvrij en hartelijk hierdoor voelt u zich direct welkom. Jordanië is de perfecte mix van cultuur en natuur.

jerash, wadi rum, rondreis jordanie, vakantie, petra, kamelen
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Amman

Dag 2: Amman

Dag 3: Amman

Dag 4: Amman - Petra

Dag 5: Petra

Dag 6: Petra - Aqaba

Dag 7: Aqaba

Dag 8: Aqaba - Amman - Amsterdam

Tips  • Dode Zee-modder schijnt erg goed te zijn voor de huid. Neem een 'duik' en vergeet u niet in te smeren.
  • Deze rondreis kunt u ook zelfstandig per huurauto uitvoeren!

Onze collega's Elma, Marlous, Annemarie, Erna en Leonie waren in Jordanië en kunnen u uit eigen ervaring adviseren over reizen door het prachtige land!

baptised jesus christ church, aqaba, rondreis, jordanie

PrijzenJordanië Compleet

 

Reisperiode Indicatieprijs:  
Laagseizoen* € 1619  
Hoogseizoen** € 1759  

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei,jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec
- De Ramadan in 2020 is van 23 april to 23 mei. In deze periode hanteren restaurants, winkels en musea mogelijk andere openingstijden. Houd er in deze periode rekening mee dat het openbare leven aangepast zal zijn.

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Amman - Amsterdam in de voordeligste economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap.
  • Overnachtingen in tweepersoonskamers in middenklasse accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (tenzij anders vermeld).
  • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met privé-chauffeur (tenzij anders vermeld).
  • Excursies zoals beschreven

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.