Bel nu 0880 660 888

Sprookjesachtig Oman - 10 dagen

Individuele fly & drive per 4x4 door het ruige landschap van Oman

Terug naar Oman Terug naar Oman

Sprookjesachtig Oman - 10 dagenOnze agent heet u welkom in Oman. U wordt direct naar uw hotel in de hoofdstad Muscat gebracht. De volgende ochtend kunt u de stad gaan ontdekken. Door de beroemde Grand Mosque, de Sultan’s Palace en het Bait Al Zubair Museum te bezoeken maakt u kennis met de unieke Omaanse cultuur. De volgende dag vertrekt u op eigen gelegenheid met uw 4x4 via de beroemde Wadi’s naar het arbeidersplaatsje Sur en vervolgt u naar Ras Al Jinz waar u in het broedseizoen (met reservering) de prachtige groene schildpad kunt bewonderen. Voor een prachtige zonsondergang vanaf de tientallen metershoge zandduinen reist u de volgende dag naar de Wahiba Sands woestijn. De volgende dag richt u naar eigen voorkeur in; dune-bashen, kameelrijden, oryxen, zandboarden, etc. De reis vervolgt u via de diepste kloof van het Midden Oosten, boven op de berg heeft u prachtig uitzicht over de omgeving. Als afsluiting; Nizwa, een mooie stad met een prachtige veemarkt op vrijdag. Op de laatste dag levert u de 4x4 weer in en vliegt u na een prachtige reis terug naar Amsterdam.

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1

Vlucht naar en aankomst in Muscat en ontvangst door de gids met privé-transfer naar uw hotel.

 

Dag 2

Op dag twee wordt u door een gids bij uw hotel opgehaald voor een stadstour door de fascinerende hoofdstad van Oman. Naast een museum over de Omaanse cultuur, de Muttrah Soukh, het gouden paleis van de Sultan en een fort, bezoekt u Muscats bekendste bouwwerk: de Sultan Qaboos Grand Mosque. In de avond kunt u bijvoorbeeld genieten van een diner onder de sterrenhemel in uw fijne hotel.

 

Dag 3

Vandaag wordt uw 4x4 huurauto naar het hotel gebracht waarna uw rondreis kan beginnen. U reist via de Bimmah Sinkhole, een meters diep gat in de zandstenen aardlaag waarin prachtig helder turquoise water te zien is. Via enkele van de beroemde wadi’s die het land rijk is, rijdt u verder naar het vissersdorp Sur, waar de mooiste dhowschepen gebouwd worden. Aan het einde van de rit komt u aan in Ras Al Jinz waar het zeeschildpadden reservaat gevestigd is. Iedere (late) avond en (vroege) ochtend kunt u met een gids het strand betreden en als u geluk heeft de enorme schildpadden in complete stilte eieren zien...Lees verder
zeeschildpad op strand, oman, rondreis, ras al jinz

OmanOman; binnen de landsgrenzen bevinden zich prachtige landschappen, variërend van steile bergen en witte zandstranden tot een uitgestrekte woestijn die zich voor allerlei avonturen leent. Toch wordt het vaak het ‘Sultanaat van de Zee’ genoemd omdat het lange tijd het middelpunt is geweest van handel tussen het Oosten en Westen. Dat is dan ook de reden voor de eeuwenoude tradities, openheid en gastvrijheid, die ertoe heeft geleid dat het land ook vandaag de dag nog graag bezoekers ontvangt.

muscat, boulevard, soukh, sultan qaboos moskee, strandhotels, resort, luxe, oman
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Muscat

Dag 2: Muscat

Dag 3: Muscat - Rass Al Jinz

Dag 4: Rass Al Jinz - Wahiba Sands

Dag 5: Wahiba Sands

Dag 6: Wahiba Sands - Jebel Shams

Dag 7: Jebel Shams - Nizwa

Dag 8: Nizwa

Dag 9: Nizwa - Muscat

Dag 10: Muscat - Amsterdam

Tips  • Bezoek op vrijdag de authentieke veemarkt in Nizwa

  • Het oude verdedigings fort is een mooie bezienswaardigheid in het centrum van Nizwa

  • Schroom niet om iemand aan te spreken op straat, het Omaanse volk is zeer trots op hun land en zij vertellen er dan ook erg graag over

nizwa, oman, rondreis, fort, sur, ras al jinz, bimmah sinkhole, bani wadi kalid, jebel shams, muscat

PrijzenSprookjesachtig Oman

 

Reisperiode:

Indicatieprijs:

Laagseizoen* € 2169
Hoogseizoen** € 2349

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: feb, mrt, apr, mei, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, dec

 

In verband met de hitte wordt het reizen in de periode juni t/m augustus afgeraden. 

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Muscat - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in  middenklasse accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (tenzij anders vermeld).
  • Autohuur 4x4 aangedreven auto (compact) incl. all-in verzekering
  • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.


Bovenstaand basisarrangement kunt u geheel naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.