Bel nu 0880 660 888

Sprookjesachtig Oman - 10 dagen

Individuele fly & drive per 4wd door het diverse landschap van Oman

Terug naar Oman Terug naar Oman

Sprookjesachtig Oman - 10 dagenWelkom in Oman! Geniet in Oman van de authentieke, oosterse charme en het diverse landschap. Van oases met wadi's en oogverblindende woestijnen tot een prachtige kustweg met ruige rotsen. Per 4wd zult u alle hoogtepunten van Oman in uw eigen tempo ontdekken!

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - Muscat

Na aankomst op de luchthaven van Muscat wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en per privétransfer naar uw hotel in Muscat gebracht.

 

Dag 2: Muscat

Na het ontbijt wordt u door een gids bij uw hotel opgehaald voor een stadstour door de fascinerende hoofdstad van Oman.  U brengt onder andere een bezoek aan het museum over de Omaanse cultuur en het gouden paleis van de Sultan. Dwaalt rond in de kronkelende straatjes van de Muttrah Souk en bezoekt Muscats bekendste bouwwerk: de Sultan Qaboos Grand Mosque. 

 

Dag 3: Muscat - Ras al Jinz

Vandaag wordt uw 4wd huurauto bij uw hotel afgeleverd en uw rondreis beginnen!  Vandaag rijdt u de prachtige kustroute richting Ras al Jinz, maak zeker een stop bij de Bimmah Sinkhole. Onderweg komt u ook langs een aantal beroemde Wadi's die het land rijk is. Breng zeker een bezoek aan Wadi Shad of Wadi Bani Khalid. Aan het einde van de middag komt u aan in Ras Al Jinz, waar het zeeschildpadden reservaat gevestigd is. Iedere (late)avond en (vroege)ochtend kunt u met een gids het strand...Lees verder
zeeschildpad op strand, oman, rondreis, ras al jinz

OmanLaat u verrassen door Oman! Oman is een smeltkroes van culturen en heeft een grote verscheidenheid aan natuurschoon, bovendien is het een veilig en zeer gastvrij land. U stapt binnen in de wereld van Duizend-en-één-Nacht met eeuwenoude tradities en prachtige klederdracht. Oman is de oudste onafhankelijke Arabische staat en van oudsher een handelsland dat zich de laatste tientallen jaren langzaam opent voor het toerisme. De meeste mooie plekken zijn binnen een dag te bereiken vanaf de hoofdstad Muscat. De wegen zijn opvallend goed waardoor het makkelijk is om het land met een huurauto te ontdekken. U rijdt door dorpjes omgeven door dadelpalmen terwijl de geur van saffraan zich in de lucht verspreidt en de gebedsoproepen van de idyllische moskeeën de gebeden aankondigen.

 

Oman bestaat voor een groot deel uit indrukwekkende bergen, prachtige oases met wadi's en uitgestrekte woestijnduinen. Wat veel mensen niet weten is dat zich in Oman een heuse canyon schuilhoudt. Zelfs één die dieper is dan de Grand Canyon in de Verenigde Staten. U kunt ervoor kiezen om de reis te verlengen in één van de vele mooie strand-hotels in Muscat, of het nabij gelegen Dubai of Abu Dhabi.

muscat, boulevard, soukh, sultan qaboos moskee, strandhotels, resort, luxe, oman
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Muscat

Dag 2: Muscat

Dag 3: Muscat - Rass Al Jinz

Dag 4: Rass Al Jinz - Wahiba Sands

Dag 5: Wahiba Sands

Dag 6: Wahiba Sands - Jebel Shams

Dag 7: Jebel Shams - Nizwa

Dag 8: Nizwa

Dag 9: Nizwa - Muscat

Dag 10: Muscat - Amsterdam

Tips  • Bezoek op vrijdag de authentieke veemarkt in Nizwa

  • Het oude verdedigings fort is een mooie bezienswaardigheid in het centrum van Nizwa

  • Schroom niet om iemand aan te spreken op straat, het Omaanse volk is zeer trots op hun land en zij vertellen er dan ook erg graag over

nizwa, oman, rondreis, fort, sur, ras al jinz, bimmah sinkhole, bani wadi kalid, jebel shams, muscat

PrijzenSprookjesachtig Oman

 

Reisperiode:

Indicatieprijs:

Laagseizoen* € 2399
Hoogseizoen** € 2679

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: feb, mrt, apr, mei, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, dec

 

In verband met de hitte wordt het reizen in de periode juni t/m augustus afgeraden. 

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Muscat - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in  middenklasse accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (tenzij anders vermeld).
  • Autohuur 4x4 aangedreven auto (compact) incl. all-in verzekering
  • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.


Bovenstaand basisarrangement kunt u geheel naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.