Bel nu 0880 660 888

Drakensbergen, rondreis door Oost-Kaap, Zuid-Afrika

Pragtig Oos-Kaap - 14 dagen

Avontuurlijke fly & drive door de Oost-Kaap van Zuid-Afrika

Terug naar Zuid-Afrika Terug naar Zuid-Afrika

Pragtig Oos-Kaap - 14 dagenDe provincie Oost-Kaap is uitermate geschikt voor de actieve en avontuurlijke vakantieganger die kennis wil maken met een minder bekend deel van Zuid-Afrika. De rondavels met de loslopende koeien, geiten, ezels en kippen in de Xhosa-dorpen geven een goede indruk van het authentieke Zuid-Afrika. Hier kunt u mooie wandelingen maken waarbij u alleen een herder met zijn vee tegenkomt of een vrouw die kleding wast in de rivier. De kustlijn, beter bekend als de Wild Coast, omvat 800 km, vaak grillige en ruwe rotsformaties, wilde golven, watervallen, kloven en eindeloze heuvels afgewisseld met schitterende stranden waar nauwelijks toeristen komen. Absoluut een stuk van Zuid-Afrika dat het ontdekken waard is.

minder bekend Zuid-Afrika ontdekken, durban, port elizabeth

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2: Amsterdam - Durban - Umhlanga

Na aankomst in Durban neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in Umhlanga waar u één nacht verblijft. Dit kustplaatsje was oorspronkelijk deel van de suikerplantage van Sir Marshall Campbell. Hij was het die de kleurrijke riksja introduceerde op de boulevard van Durban. Op eigen gelegenheid kunt u een bezoek brengen aan het bruisende Durban met het mooie stadhuis, het Casino, Ushaka Marine World en het bekende Moses Mabhida Stadion. Naast een bezoek aan het stadscentrum kunt u er ook voor kiezen om de dag door te brengen aan de Golden Mile - het “gouden” strand van Durban of heerlijk luieren en/of (kite)surfen bij Umhlanga Rocks Beach.

 

Dag 3 en 4: Uhmlanga - Underberg

Na het ontbijt vertrekt u naar de majestueuze Drakensbergen waar u twee nachten zult verblijven. Underberg, een klein plaatsje aan de voet van de zuidelijke Drakensbergen, is nu het middelpunt van de lokale (boeren) gemeenschap. De eerste inwoners van dit stadje waren de San. Zij waren nomadisch en zwierven tussen de hoge Berg in de zomermaanden en de valleien in de wintermaanden. 

 Lees verder
oostkaap, wandelaar, wild coast, rondreis, coffee bay, durban, port elizabeth, east london

Zuid-AfrikaOf u nu vanuit een hobbelende 4x4 de ‘big 5’ spot, meedanst op het ritme van de djembé bij oude stammen in Swaziland, de golven besurft bij het tropische strand van Durban, prachtige wandelingen maakt door de Drakensbergen, haaien en walvissen vanuit uw boot recht op u af ziet komen, de heerlijkste gerechten proeft in de culinaire West-Kaap, wijnen direct uit het vat proeft in de wijnlanden rondom Kaapstad, Zuid-Afrika is de diversiteit zelve. Zuid-Afrika heeft het allemaal!

Whale watching, zuid-afrika, seizoen, eastern-cape, port st. johns, indische oceaan
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam – Durban - Umhlanga

Dag 3: Umhlanga - Underberg

Dag 4: Underberg

Dag 5: Underberg – Oribi Gorge

Dag 6: Oribi Gorge – Port St. Johns

Dag 7: Port St. Johns

Dag 8: Port St. Johns – Coffee Bay

Dag 9: Coffee Bay

Dag 10: Coffee Bay – East London

Dag 11: East London - Amakhala Game Reserve

Dag 12: Amakhala Game Reserve

Dag 13/14: Amakhala Game Reserve – Port Elizabeth - Amsterdam

olifanten in amakhala game reserve, oost-kaap

Tips • De ‘Sardine Run’ is het bijzonder natuurverschijnsel waarbij miljoenen sardines vanuit de koude Atlantische Oceaan richting de warmere Indische Oceaan zwemmen. De vissen zwemmen in grote scholen en worden op de voet gevolgd door roofdieren, zoals dolfijnen, haaien, zeerobben en vogels. De beste plaats om dit mooie spektakel te zien is in Port St. Johns aan de Wild Coast, omdat de vissen hier dicht langs de kust zwemmen.

Oribi Gorge is een natuurreservaat met een rijk groen landschap met eeuwenoude rotsblokken en kliffen gevormd van zandsteen.

Kids op trapje, Zuid-afrika, rondreis, autohuur, wild coast, oost-kaap provincie, kwazulu natal

PrijzenPragtig Oos-Kaap

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2459
Hoogseizoen** € 2719

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Durban, Port Elisabeth - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties incl. ontbijt (tenzij anders vermeld)
 • 13 dagen middenklasse huurauto (type compact) incl. all-in verzekeringpakket en ongelimiteerd aantal kilometers
 • Gamedrives zoals beschreven
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving​

 

Niet inbegrepen:

 • One-way toeslag huurauto: prijsindicatie € 75 (ter plaatse te betalen)

 

Optioneel:

 • Entreegelden parken en reservaten
 • Excursies ter plaatse
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.