Bel nu 0880 660 888

rondreis door sulawesi, tana toraja, makassar

Ontdek Zuid-Sulawesi - 9 dagen

Ontdek tijdens deze individuele rondreis met chauffeur/gids het zuiden van Sulawesi en Tana Toraja met haar fascinerende Toraja-stammen.

Terug naar Indonesië Terug naar Indonesië

Ontdek Zuid-Sulawesi - 9 dagenTana Toraja is een gebied in de zuidelijke provincie van Sulawesi. In dit prachtige gebied met bergen en valleien leven de Toraja-stammen nog volgens de authentieke leefwijze. Tijdens deze reis die start en eindigt in de historische stad Makassar, reist u eerst af naar Sengkang waar u met een gemotoriseerde kano het Tempe-meer oversteekt op zoek naar de drijvende vissersdorpjes. De dag daarop vertrekt u in noordelijke richting om Tana Toraja te ontdekken. U reist langs vele Toraja-dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De Toraja leven in prachtige huizen (tongkonan) en houden er fascinerende oude rituelen op na. Zo begraven zij hun doden in rotsmuren en kunt u er als u 'geluk' heeft bijzondere huwelijksceremonies en oogstfeesten, of misschien wel rituele slachtingen bijwonen. Uiteraard kunt u tijdens deze reis ook genieten van het adembenemende landschap van Sulawesi. Bijvoorbeeld tijdens een rafttrip over de woelige Maiting-rivier waarbij u de groene natuur vanaf het water kunt bewonderen.

graven in sulawesi, tana toraja, raften, rivier, natuur, rijstvelden, rondreis

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1 en 2

Na aankomst op de luchthaven van Makassar wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger en staat het vervoer klaar voor uw transfer naar het hotel in Makassar waar u ook dineert en overnacht. Makassar is door de jaren heen altijd een belangrijke stad geweest. Eerst voor de machtige koninkrijken Gowa, Tallo en de zeenomaden Bajo. Daarna werd het een vestingstad voor de handelende Maleisiërs en later kwamen de Europeanen naar de stad.

 

Dag 3

Na het ontbijt neemt uw chauffeur u mee voor een korte stadstour met een bezoek aan Fort Rotterdam. Daarna vertrekt u naar Sengkang, een klein dorpje gelegen in het centrum van het voormalige Bugis koninkrijk aan het Tempe-meer. Met een gemotoriseerde kano steekt u het meer over voor een bezoek aan de vissers en hun families die in de op het meer drijvende dorpjes wonen. Tegen het einde van de dag kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het Tempe-meer en met een beetje geluk ziet u een spectaculaire zonsondergang. U overnacht in Sengkang.

 

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u voor een bezoek aan een traditionele zijdefabriek waar u kunt zien hoe Buginesse vrouwen het zijde spinnen en weven. Ook neemt uw gids u mee naar een heuvel vanaf waar u prachtig uitzicht heeft over de stad Sengkang. Hierna gaat de rit verder via Dongi, naar Enrekang. Hier aangekomen...Lees verder

Deze reis is gemakkelijk te combineren met een verblijf op Bali.

knobbed hornbill vogel, rondreis indonesie, sulawesi, stammen

IndonesiëDe omvangrijkste oerwouden, hoogste bergen, actiefste vulkanen, meeste eilanden, witste stranden, zwartste stranden, groenste sawa’s, mooiste tempels, meeste talen, fascinerendste cultuur en de grootste Moslim bevolking. Van de ruim 5000 meter hoge Puncak Jaya naar de tropische stranden van Bali. Via de Bataks in Sumatra, de Torajas in Sulawesi naar de Dayaks in Kalimantan. Van de Indische Oceaan naar de Pacific. In geen enkel ander land treft u een meer imponerende mix van geografische, tropische en culturele afwisseling dan hier.

rondreis sulawesi, rammang rammang, rotspartijen indonesie, vakantie
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Makassar

Dag 3: Makassar - Sengkang

Dag 4: Sengkang- Rantepao

Dag 5: Rantepao

Dag 6: Rantepao

Dag 7: Rantepao

Dag 8/9: Rantepao - Makassar - Amsterdam

graven in sulawesi, tana toraja, raften, rivier, natuur, rijstvelden, rondreis makassar, rondreis sulawesi, vakantie indonesie, chauffeur, vallei

PrijzenOntdek Zuid-Sulawesi

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 1819
Hoogseizoen**      € 2099
   
* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inbegrepen:

 • Vluchten Amsterdam - Makassar - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse hotels
 • Maaltijden: 7x ontbijt, 4x (picnick)lunch en 3x diner
 • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met airco (tenzij anders vermeld)
 • Excursies zoals beschreven met Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden en tours zoals gespecificeerd in de van-dag-tot-dag beschrijving
 • Excursie: boottrip Lake Tempe
 • Excursie: koffie-pauze bij Rammang rammang

 

Niet inbegrepen:

 • Visum bij aankomst (ca. USD35 per persoon)
 • Vertrekbelasting
 • Andere maaltijden dan in het programma vermeld staan
 • Persoonlijke reiskosten (drankjes, wasserette, mini bar, donaties, fooien voor de chauffeur en gids etc.)
 • Reisverzekering met werelddekking

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.