Bel nu 0880 660 888

regenwoud, indianen, suriname, creoolen, paramaribo

Puur natuur Suriname - 10 dagen

10 daagse individuele rondreis door het natuurrijke Suriname

Terug naar Suriname Terug naar Suriname

Puur natuur Suriname - 10 dagenOntdek tijdens deze prachtige reis de veelzijdige natuur van Suriname. Bezoek Creoolse bevolkingsgroepen en inheemse indianenstammen in het oerwoud of ga op zoek naar inheemse vogel- en diersoorten zoals de jaguar, miereneter en luiaard. Na landing in Paramaribo wordt u direct naar uw hotel in de stad gebracht en kunt U de stad met haar vele koloniale gebouwen ontdekken. Per privétransfer rijdt u naar het oosten waar u verblijft in een hotel op een oude plantage. Alle ins en outs over het werk op de plantages zal met u worden gedeeld tijdens uw verblijf hier. De volgende dag vertrekt u naar het vogelrijke gebied Groningen in het Saramacca district, waar u verblijft aan de oever van de gelijknamige rivier. Aan de overkant van de Saramaccarivier verrijst de ongerepte jungle met brulapen, tigrikati (kleine jaguars), toekans en luiaards. Wilt u dieren zien, boek dan een plekje op de motorsloep voor een tochtje over de rivier. De volgende dag trekt u nog verder de jungle in. U verblijft in Berg en Dal. Een plek waar in de omgeving voornamelijk Marrons wonen. De Marrons van Suriname zijn afstammelingen van Afrikanen die door slavenhandelaars onder dwang naar Suriname zijn gebracht. Zij bevrijdden zichzelf uit de slavernij en vestigden zich in het oerwoud. Door de ondoordringbaarheid van het oerwoud en de grote afstand tot Paramaribo hebben deze stammen eeuwenlang bijna compleet geïsoleerd geleefd en hebben zo hun cultuur op een unieke, maar bijna perfecte manier kunnen conserveren. Een bezoek aan een Marron-dorpje is absoluut een aanrader!

Na het verblijf in Berg en Dal vertrekt u in noordelijke richting, terug naar Paramaribo. U verblijft nog een nacht in de hoofdstad voordat u terugreist naar Amsterdam.

Suriname, jongetjes, kinderen, natuur

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Paramaribo

Na uw vlucht wordt u per privé transfer van de luchthaven naar uw stadshotel in Paramaribo gebracht.

 

Dag 2 en 3: Commewijne

In de ochtend wordt u opgehaald door de privé transferdienst van onze agent en begeleid naar de Plantage

U rijdt van uw hotel in de stad over de Jules Wijdenboschbrug naar het district Commewijne. De komende twee dagen bezoekt u dit district met als hoofdplaats Nieuw-Amsterdam. Commewijne is tegenwoordig vooral het woongebied van de Javaanse en Hindoestaanse boeren. Het is een district met vele oude plantages, waaronder Zoelen, Mariënburg (oude suikerfabriek), Frederiksdorp en Alkmaar, zijn een bezoek waard.

U slaapt twee nachten in een hotel op een oude Plantage.

 

Dag 4 en 5: Groningen

Na het ontbijt verruilt u het district Commewijne voor het district Saramacca. In dit district, aan de Saramaccarivier, liggen enkele koloniale huisjes voor gasten die van dit landelijke district willen genieten. Ga je de trap op dan zie je, achter het balkon en de twee openslaande balkondeuren, de huiskamer met een zithoek en een eetkamerset. De open keuken is volledig uitgerust...Lees verder
ibis, vogel, suriname, rode loopvogel, jungle, creools

SurinameDe mix van culturen in Suriname voelt als een warme deken zodra u uit het vliegtuig stapt. De vanzelfsprekende gastvrijheid en de bewogen geschiedenis die mensen vanuit de gehele wereld naar Suriname hebben doen komen, geven het land een uniek karakter. In de hoofdstad Paramaribo zult u met gemak worden opgenomen in het buitenleven, waar het sociale leven en lekker eten een belangrijke combinatie zijn. De koloniale gebouwen die in grote getalen in de stad te vinden zijn, zijn erg bijzonder. 

Waar Suriname natuurlijk echt bekend om staat is de extreme diversiteit aan flora en fauna die het land herbergt. 80% van het land is bedekt met bos waarin niet alleen inheemse indianenstammen leven, maar ook diverse Creoolse bevolkingsgroepen te bezoeken zijn. De indianenstammen leven een teruggetrokken, introvert en down-to-earth bestaan. De Creoolse bevolking is daarentegen veel extroverter, waar veel dans en zang aan te pas komt.

Een deel van het met bos beslagen gebied is onderdeel van het Amazone regenwoud. Er leeft een grote hoeveelheid aan vogels, reptielen en zoogdieren en is daarom een erg geliefd oord voor wetenschappelijk biologisch onderzoek. U kunt er bijvoorbeeld jaguars, schildpadden, luiaards en miereneters tegenkomen.

Tijdens een reis door Suriname kunt u door de combinatie van de gezellige culturen met haar rijke geschiedenis en natuurlijk prachtige natuur van maximale diversiteit genieten.

paramaribo, rondreis, suriname, marienburg, jungle, boot, wilde dieren
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Paramaribo

Dag 2: Paramaribo - Commewijne

Dag 3: Commewijne

Dag 4: Commewijne - Groningen

Dag 5: Groningen

Dag 6: Groningen - Berg en Dal

Dag 7: Berg en Dal

Dag 8: Berg en Dal - Paramaribo

Dag 9/10: Paramaribo - Amsterdam

indianenstammen, oerwoud, suriname, rondreis, vakantie

TipsAan de overs van de Saramaccarivier verrijst de ongerepte jungle met brulapen, tigrikati (kleine jaguars), toekans en luiaards. 

marienburg, suriname, rondreis, paramaribo, plantage

PrijzenPuur natuur Suriname

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 1829
Hoogseizoen ** € 2029

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Paramaribo - Amsterdam  in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
  • Alle transfers op privébasis, zoals vermeld in beschrijving
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties.
  • Maaltijden volgens schema hierboven: 5x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

 

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden, excursies en entreegelden
  • Toeristenkaart (< 30 dagen) à € 35 p.p. (indien van toepassing)
  • Fooien
  • Evt. overige kosten

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.