Bel nu 0880 660 888

suriname, rondreis, palumeu, paramaribo, danpaati

Relaxed Suriname - 19 dagen

19 daagse individuele rondreis door het natuurrijke Suriname

Terug naar Suriname Terug naar Suriname

Relaxed Suriname - 19 dagenOntdek tijdens deze prachtige reis de veelzijdige natuur en cultuur van Suriname. Bezoek Creoolse bevolkingsgroepen en inheemse stammen in het oerwoud of ga op zoek naar exotische diersoorten zoals de jaguar, miereneter en luiaard.

 

Paramaribo zal u doen laten denken aan Nederland met zijn vele koloniale gebouwen en geschiedenis, maar de tropische temperaturen en geluiden van het regenwoud brengen u toch in andere sferen.  In Frederiksdorp verblijft u op een oude plantage waar alle ins en outs over het werk op de plantage met u zullen worden gedeeld.  Hier hoeft u zich geen moment te vervelen en kunt u de prachtige omgeving verkennen met de omliggende plantages, mangrove bossen, vissersdorpen, zeestranden, dolfijnen en diverse wandel- en fietspaden.

 

In het indrukwekkende Palumeu staat u een bijzondere ontmoeting te wachten met de huidige leefwijze van de alleroudste bewoners van het Amazone woud.

In Danpaati, gelegen in het binnenland van Suriname, kunt u zichzelf onderdompelen in de eindeloze ongerepte tropische jungle.  

 

Tijdens deze reis is er zowel ruimte om actief bezig te zijn als heerlijk te relaxen en volop te genieten van dit prachtige land! 

jungle, amazone, paramaribo, danpaati, palumeu, rondreis suriname

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Paramaribo

Na uw vlucht wordt u bij aankomst op de luchthaven per transfer naar uw stadshotel in Paramaribo gebracht.

 

Dag 2: Paramaribo 

In de ochtend wordt u opgehaald voor een citytour in Paramaribo. De hoofdstad Paramaribo met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”.  U begint de tour met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit rijdt u naar het complex van Fort Zeelandia en u maakt een wandeling langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen, eetkraampjes en de Centrale Markt.

De verdere wandeling voert langs de winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee.

 

Dag 3: Paramaribo - Frederiksdorp 

U vertrekt al in de ochtend naar Nieuw-Amsterdam waar u uitgebreid wordt rondgeleid in het museum. Vervolgens gaat u naar Marienburg en stapt u over op de boot naar plantage Frederiksdorp waar u de komende dagen zult verblijven.

 

Deze voormalige 18e eeuwse koffie-...Lees verder
paramaribo, rondreis suriname, ontdek, highlights, palumeu, danpaati

SurinameDe mix van culturen in Suriname voelt als een warme deken zodra u uit het vliegtuig stapt. De vanzelfsprekende gastvrijheid en de bewogen geschiedenis die mensen vanuit de gehele wereld naar Suriname hebben doen komen, geven het land een uniek karakter. In de hoofdstad Paramaribo zult u met gemak worden opgenomen in het buitenleven, waar het sociale leven en lekker eten een belangrijke combinatie zijn. De koloniale gebouwen die in grote getalen in de stad te vinden zijn, zijn erg bijzonder. 

 

Waar Suriname natuurlijk echt bekend om staat is de extreme diversiteit aan flora en fauna die het land herbergt. 80% van het land is bedekt met bos waarin niet alleen inheemse indianenstammen leven, maar ook diverse Creoolse bevolkingsgroepen te bezoeken zijn. De indianenstammen leven een teruggetrokken, introvert en down-to-earth bestaan. De Creoolse bevolking is daarentegen veel extroverter, waar veel dans en zang aan te pas komt.

 

Een deel van het met bos beslagen gebied is onderdeel van het Amazone regenwoud. Er leeft een grote hoeveelheid aan vogels, reptielen en zoogdieren en is daarom een erg geliefd oord voor wetenschappelijk biologisch onderzoek. U kunt er bijvoorbeeld jaguars, schildpadden, luiaards en miereneters tegenkomen. Tijdens een reis door Suriname kunt u door de combinatie van de gezellige culturen met haar rijke geschiedenis en natuurlijk prachtige natuur van maximale diversiteit genieten.

marienburg, plantages, suriname rondreis, paramaribo
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Paramaribo

Dag 2: Paramaribo 

Dag 3: Paramaribo - Frederiksdorp 

Dag 4: Frederiksdorp 

Dag 5: Frederiksdorp 

Dag 6: Frederiksdorp - Paramaribo 

Dag 7: Paramaribo 

Dag 8: Paramaribo - Palumeu 

Dag 9: Palumeu

Dag 10: Palumeu

Dag 11: Palumeu - Paramaribo 

Dag 12: Paramaribo 

Dag 13: Paramaribo - Danpaati

Dag 14: Danpaati

Dag 15: Danpaati

Dag 16: Danpaati - Paramaribo

Dag 17: Paramaribo

Dag 18/19 Paramaribo - Amsterdam

jungle, amazone, paramaribo, danpaati, palumeu, rondreis suriname suriname, rondreis, palumeu, paramaribo, danpaati

PrijzenOngetemd & Relaxed Suriname

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2799
Hoogseizoen **

€ 3049

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Paramaribo - Amsterdam  in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
 • Alle transfers per bus en boot, zoals vermeld in beschrijving
 • Overnachtigingen in 2-persoonskamers
 • Maaltijden zoals aangegeven, 16 x ontbijt, 12 x lunch, 9 x diner
 • Lokale gids tijdens tours
 • Boekingskosten

 

Niet inbegrepen:

 • Bijdrage aan het Calamiteitenfonds (à € 2,50)
 • Overige maaltijden, drankjes, excursies en entreegelden
 • Drankjes tijdens verblijf in Frederiksdorp & Danpaati 
 • Toeristenkaart (< 30 dagen) à € 35 p.p. (indien van toepassing)
 • Fooien
 • Evt. overige kosten

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.