Bel nu 0880 660 888

Exotische culturen & jungle - 17 dagen

17 daagse individuele rondreis door het natuurrijke Suriname

Terug naar Suriname Terug naar Suriname

Exotische culturen & jungle - 17 dagenTijdens deze reis brengt u enkele dagen door in de hoofdstad Paramaribo. Niet alleen de stad zelf, ook de heftige geschiedenis en de andere historische plekken in de regio zullen voor u bekend terrein worden. In Frederiksdorp verblijft u op een oude plantage waar alle ins en outs over het werk en het dagelijks leven met u zullen worden gedeeld.

 

De junglebestemming Awarradam is een verscholen eiland in het adembenemende Amazone regenwoud, aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Deze plaats laat u kennismaken met de cultuur en leefwijze van de Marron-leefgemeenschap en de waterrijke omgeving van Awarradam. Anaula brengt u een echte natuur en cultuurbelevenis, maar hier heeft u ook zeker de tijd heeft om heerlijk te ontspannen en te genieten van de rust van de natuur. 

Atjonie - Maroon Village in Sipaliwini district

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Paramaribo

Na uw vlucht wordt u per transfer van de luchthaven naar uw stadshotel in Paramaribo gebracht.

 

Dag 2: Paramaribo 

In de ochtend wordt u opgehaald voor een citytour in Paramaribo. De hoofdstad Paramaribo met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”.  U begint de tour met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit rijdt u naar het complex van Fort Zeelandia en u maakt een wandeling langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen, eetkraampjes en de Centrale Markt.

De rest van de wandeling voert langs de winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee.

 

Dag 3: Paramaribo - Frederiksdorp 

U vertrekt al in de ochtend naar Nieuw-Amsterdam waar u uitgebreid wordt rondgeleid in het museum. Vervolgens gaat u naar Marienburg en stapt u over op de boot naar plantage Frederiksdorp waar u de komende dagen zult verblijven.

 

Deze voormalige 18e eeuwse koffie- en cacaoplantage is omgebouwd tot sfeervol vakantieoord en verklaard tot historisch werelderfgoed met originele plantagewoningen en een politie...Lees verder
Fort Zeelandia, Suriname

SurinameDe mix van culturen in Suriname voelt als een warme deken zodra u uit het vliegtuig stapt. De vanzelfsprekende gastvrijheid en de bewogen geschiedenis die mensen vanuit de gehele wereld naar Suriname hebben doen komen, geven het land een uniek karakter. In de hoofdstad Paramaribo zult u met gemak worden opgenomen in het buitenleven, waar het sociale leven en lekker eten een belangrijke combinatie zijn. De koloniale gebouwen die in grote getalen in de stad te vinden zijn, zijn erg bijzonder. 

 

Waar Suriname natuurlijk echt bekend om staat is de extreme diversiteit aan flora en fauna die het land herbergt. 80% van het land is bedekt met bos waarin niet alleen inheemse indianenstammen leven, maar ook diverse Creoolse bevolkingsgroepen te bezoeken zijn. De indianenstammen leven een teruggetrokken, introvert en down-to-earth bestaan. De Creoolse bevolking is daarentegen veel extroverter, waar veel dans en zang aan te pas komt.

 

Een deel van het met bos beslagen gebied is onderdeel van het Amazone regenwoud. Er leeft een grote hoeveelheid aan vogels, reptielen en zoogdieren en is daarom een erg geliefd oord voor wetenschappelijk biologisch onderzoek. U kunt er bijvoorbeeld jaguars, schildpadden, luiaards en miereneters tegenkomen. Tijdens een reis door Suriname kunt u door de combinatie van de gezellige culturen met haar rijke geschiedenis en natuurlijk prachtige natuur van maximale diversiteit genieten.

routekaartje, suriname, anaula, nieuw aurora, awaradam, kajana, awarradam, paramaribo, frederiksdorp
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Paramaribo

Dag 2: Paramaribo 

Dag 3: Paramaribo - Frederiksdorp

Dag 4: Frederiksdorp

Dag 5: Frederiksdorp

Dag 6: Frederiksdorp - Paramaribo 

Dag 7: Paramaribo 

Dag 8: Paramaribo - Awarradam

Dag 9: Awarradam

Dag 10: Awarradam

Dag 11: Awarradam - Paramaribo 

Dag 12: Paramaribo - Anaula

Dag 13: Anaula 

Dag 14: Anaula

Dag 15: Anaula - Paramaribo 

Dag 16/17: Paramaribo - Amsterdam

Suriname River, rondreis, korjaal Squirrel monkeys, aapjes, jungle, suriname

PrijzenExotische culturen & jungle 

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2529
Hoogseizoen ** € 2759

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Paramaribo - Amsterdam  in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
  • Alle transfers per bus en boot, zoals vermeld in beschrijving
  • Overnachtigingen in 2-persoonskamers
  • Maaltijden zoals aangegeven, 14 x ontbijt, 12 x lunch, 9 x diner
  • Lokale gids tijdens tours 

 

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden, drankjes, excursies en entreegelden
  • Drankjes tijdens verblijf in Frederiksdorp 
  • Toeristenkaart (< 30 dagen) à € 35 p.p. (indien van toepassing)
  • Fooien
  • Evt. overige kosten

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.