Bel nu 0880 660 888

zuidelijk peru, rondreis, lima, cuzco, Titicaca lake near Puno, Totora boat

Zuidelijk Peru - 17 dagen

Avontuurlijke rondreis langs de hoogtepunten van zuidelijk Peru

Terug naar Peru Terug naar Peru

Zuidelijk Peru - 17 dagenDeze avontuurlijke rondreis neemt u mee langs de hoogtepunten van zuidelijk Peru. Tijdens deze rondreis zijn vele excursies (vaak in groepsverband) inbegrepen, waarbij uw gids alles kan vertellen over het indrukwekkende land. U brengt o.a. een bezoek aan; Ballestas Island waarbij u onderweg vele zeedieren kunt spotten, de begraafplaats van Chauchilla, de Colca Vallei en de Heilige Vallei van de Inca's. Ook gaat u varen in het Titicaca National Reservaat en kunt u heerlijk wandelen in het Paracas National Park. Per vlieg-excursie zult u ook de mysterieuze Nazca-lijnen gaan bezichtigen, werkelijk een unieke ervaring!

Maar uiteraard ontbreken de sfeervolle en koloniale steden zoals Lima en Arequipa ook niet tijdens deze reis. Het mooiste hoogtepunt wat u zult beleven in deze 17 dagen zal waarschijnlijk tot echt wel een bezoek aan Machu Picchu zijn, de wereldberoemde verborgen Incastad!

lama, peru, cusco, rondreis, excursies, lima, nazca

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - Lima

Na uw vlucht naar Lima wordt u welkomgeheten door uw Engelssprekende gids en per privé-transfer naar uw hotel in Lima gebracht. U zult twee nachten verblijven in Lima.

 

Dag 2: Lima

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen, of een leuke excursie of workshop doen. Lima is een moderne stad, waar ook zeker het verleden een grote invloed heeft achtergelaten. Wandel hier langs prachtige koloniale gebouwen en door kleurrijke straatjes. Maak onderweg zeker een stop bij één van de vele restaurantjes waar u kunt genieten van de Peruaanse keuken. Enkele hoogtepunten om te bezoeken zijn: Playa Mayor, het nationaal museum, Parque de la Reserva en bezoek ook zeker de wijken Miraflores en Barranco.

 

Dag 3: Lima - Paracas  - Ica

Na een zeer korte nacht, staat uw transf klaar om ca. 02.50 uur om u naar het busstation in Lima te brengen om vanuit hier de bus te nemen naar Paracas. Hier zult u aansluiten bij een internationaal gezelschap voor een excursie naar Ballestas Island.

 

BALLESTAS ISLAND...Lees verder

alpaca, rondreis peru, bus, vakantie, zuid peru, macchu picchu

PeruAan het begin van de beschaving, toen de aarde nog niet gescheiden werd door grenzen, toen een woonplaats voor het kiezen was. Toen… Honderden jaren geleden… Kozen de Inca’s al voor het deel van de wereld wat wij tegenwoordig Peru noemen. Het land van de indrukwekkende condor, van hooggebergten, woestijn, regenwoud, watervallen en een prachtige kustlijn. De inca’s kozen diverse plekken diep verscholen in de wildernis van de bergen om hun goden te aanbidden, eten te verbouwen en om op een prachtige plek te leven. Naast het alom bekende Machu Picchu is er onlangs een nieuwe plek van de oude Inca beschaving ontdekt; Kuélap. Tussen de begroeiing van het zogenaamde nevelwoud op 3000m hoogte zijn hier ruïnes van ceremoniële gebouwen, aquaducten en bijzondere cirkelvormige huizen gevonden. De verwachtingen zijn dat het toerisme naar het noorden van Peru onder andere hierdoor de komende jaren flink zal aantrekken.

 

Ontdek het land zelfstandig met het Startpakket Lima, of dompel je volledig onder in de prachtige cultuur en natuur met de rondreizen Zuidelijk Peru en Noordelijk Peru.

peru, rondreis, trein, bus, vakantie, zuid-amerika, lima
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Lima

Dag 2: Lima

Dag 3: Lima - Paracas - Ica

Dag 4: Ica - Nazca

Dag 5: Nazca - Arequipa

Dag 6: Arequipa

Dag 7: Arequipa

Dag 8: Arequipa - Colca Vallei

Dag 9: Colca Vallei - Puno

Dag 10: Titicacameer

Dag 11: Puno - Cusco

Dag 12: Heilige Vallei

Dag 13: Cusco - Aguas Calientes

Dag 14: Aguas Calientes - Cusco

Dag 15: Cusco

Dag 16/17: Cusco - Lima - Amsterdam

hoofdstad, peru, lima, vakantie, hoogtepunten, inca, machu picchu

Tips • Tegenover de citadel van Machu Picchu is de Huayna Picchu berg. Deze berg is via een kronkelende stenen wandelweg te bereiken. Het uitzicht hier vandaan is werkelijk oogverblindend.
arequipa, rondreis peru, vakantie, zuid peru, colca canyon

PrijzenZuidelijk Peru

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2799
Hoogseizoen** € 2999

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  jul, aug, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inbegrepen:

 • Vluchten Amsterdam - Lima - Amsterdam in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
 • Binnenlandse vlucht Cuzco - Lima in de economy class inclusief luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse.
 • Transfers van/naar luchthaven of busstation/hotel in privé vervoer met een Engelssprekende gids.
 • Alle vermelde hotelovernachtingen zijn in 2-persoonskamers met ontbijt (m.u.v. dag 1).
 • Halve dag Ballestas eilanden tour en Paracas National Reservaat met gedeeld transport met Engels sprekende gids en entreegelden.
 • Halve dag Chauchilla begraafplaats met gedeeld transport met Engels sprekende gids. Entree niet inbegrepen.
 • Rondvlucht Nasca lijnen in gedeeld transport. Luchthavenbelasting niet inbegrepen.
 • 2d/1n Colca Tour naar Puno in gedeeld transport met Engels sprekende gids. Toegangsprijs Colca inbegrepen. Entree Calera warmwaterbronnen niet inbegrepen.
 • Hele dag Uros en Taquile eilanden tour in gedeeld transport met Engels sprekende gids. Lunch in Taquile eiland is inbegrepen.
 • Hele dag excursie naar de Heilige Vallei in gedeeld transport, Engels sprekende gids en entreegelden inbegrepen. Lunch in Heilige Vallei inbegrepen.
 • 2d/1n Machu Picchu Tour inclusief: transfer hotel-treinstation-hotel, expeditie-treinkaartjes, bus naar boven en naar beneden, entree Machu Picchu, Engels sprekende gids in gedeeld transport.

 

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, extra’s en fooien
 • Aanvullende dienst(en) of optionele excursies
 • Eventuele brandstoftoeslagen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. De periode van 15 december t/m 15 januari is op aanvraag mogelijk. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

De overnachtingen tijdens deze reis zijn gebaseerd op middenklasse accommodaties. Er zijn in sommige plaatsen ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.