Bel nu 0880 660 888

smokey mountains, rondreis, huurauto, new orleans, memphis, atlanta

The Deep South - 14 dagen

Rondreis door swingend Amerika; in een huurauto langs de hoogtepunten van de zuidelijke staten

Terug naar Verenigde Staten Terug naar Verenigde Staten

The Deep South - 14 dagenVan kleurrijke steden vol straatmuzikanten tot prachtige natuur en de imposante Mississippi: het zuiden van Amerika is één groot hoogtepunt.

 

Muzikale roadtrip

Het is niet alleen de geboortestreek van de blues, rock-’n-roll en countrymuziek; oude verhalen en swingende café’s brengen de muziek hier echt tot leven. Ontdek New Orleans, een kleurrijke stad vol bruisende pleinen en gebouwen in authentieke Europese bouwstijl. Bezoek de Sun Studio en Graceland in Memphis, dé stad waar de invloed van de ‘The King’ Elvis Presley overal voelbaar is. Duik in de onvervalste countrycultuur in Nashville, waar op elke hoek van de straat gitaar wordt gespeeld. U kunt er niet omheen: in het zuiden stroomt muziek werkelijk door de aderen van iedereen die je ontmoet.

 

Aangrijpende geschiedenis

Tussen de moerassen langs de Mississippi, dicht bij de plaatsen St. Francisville en Jackson, gaat u terug naar de tijd van de traditionele plantages. Wandel over de katoenvelden en overnacht op een van de plantages. Een aangrijpende stap in het verleden. Ook in de metropool Atlanta, de geboorteplaats van Martin Luther King, staat geschiedenis centraal. Dankzij het museum en zijn geboortehuis krijgt u een kijkje in zijn indrukwekkende leven.

 

Ongerepte natuur en wildlife

Vervolgens rijdt u naar het Great Smoky Mountains National Park. Dit is het leefgebied van 65 zoogdier-, 200 vogel-, 67 vis- en 80 reptielsoorten. De waanzinnige vergezichten over mistige bergtoppen maken het natuurpark mateloos populair. Deze prachtige rondreis is er werkelijk één om nooit te vergeten.

plantages, zuidelijke staten, amerika, rondreis

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - New Orleans 

Na aankomst op de luchthaven van New Orleans haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in de bruisende stad New Orleans. Hier zult u de komende  drie nachten verblijven.

 

Dag 2 en 3: New Orleans 

New Orleans is dé plek waar iedereen wel van een feestje houdt en waarbij u op elke hoek van de straat live-muziek aantreft, vooral in Bourbonstreet. Deze lange straat is gevuld met kroegen en restaurants waar allerlei muziek gespeeld wordt.  Uiteraard kunt  u ook winkelen bij o.a. French Market. Net buiten de stad kunt u een moerastour doen door de moerassen en de bayous van Louisana. Hier leven vele dieren (alligators, schildpadden, vogels) en planten.

Dag 4: New Orleans - St. Francisville/Baton Rouge 
Vandaag laat u de stad achter u en reist u verder naar St. Francisville of Baton Rouge. Hier keert u terug naar de tijd van toen. U verblijft één nacht op een plantage in één van deze plaatsen.

 

Dag 5: St. Francisville/Baton Rouge - Jackson Lees verder

Deze reisroute is geheel naar wens aan te passen.

new orleans, bourbonstreet, jazz, music, amerika, rondreis, vakantie, verenigde staten, reizen

Verenigde StatenDe Verenigde Staten of Amerika is een imponerend land dat meer dan de helft van het continent Noord-Amerika beslaat. De vijftig staten waaruit Amerika bestaat zijn ieder verschillend van cultuur, hebben afwisselende landschappen en sommige hebben eindeloze stranden. Daarnaast biedt het land een grote diversiteit aan nationale parken en monumenten die refereren naar de geschiedenis of wereldberoemde muziek-iconen.

 

Er zijn bergen tot bijna 6200 meter en laagvlaktes tot meer dan negentig meter onder zeeniveau. De verschillende beroemde, dynamische wereldsteden waaronder New York City, San Francisco, Chicago, Los Angeles, Las Vegas, Miami, New Orleans, en bijvoorbeeld Seattle zijn grote trekpleisters. Er is geen ander land waar meer te beleven en te zien is dan in de Verenigde Staten!

smokey
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - New Orleans

Dag 2: New Orleans

Dag 3: New Orleans

Dag 4: New Orleans - St. Francisville/Baton Rouge

Dag 5: St.Francisville/Baton Rouge - Jackson

Dag 6: Jackson - Memphis

Dag 7: Memphis

Dag 8: Memphis - Nashville

Dag 9: Nashville

Dag 10: Nashville - Gatlinburg

Dag 11: Gatlinburg - Great Smokey Mountains NP

Dag 12: Great Smokey Mountains NP - Atlanta

Dag 13/14: Atlanta - Amsterdam

oak valley plantation, rondreis amerika, new orleans, memphis, mississippi, atlanta, smokey mountains

Tips • U kunt deze reis gemakkelijk verlengen met enkele dagen in bijvoorbeeld Florida of New York.

Reist u liever met een camper? Dat is geen enkel probleem!

mississippi rivier, rondreis door amerika, huurauto, memphis, new orleans, atlanta

PrijzenThe Deep South

 

Vertrekdatum: Reissom:
Laagseizoen*   € 1799
Hoogseizoen**   € 2129

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jan, feb, mar, apr, mei, jun, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul,aug, sep, dec

 

Indicatieprijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn niet geldig in het hoogseizoen en zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - New Orleans, Atlanta - Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopste klasse
 • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in centraal gelegen middenklasse accommodaties o.b.v. logies (tenzij anders vermeld).
 • 13 dagen middenklasse huurauto (type compact) incl. all-in verzekeringpakket en ongelimiteerd aantal kilometers
 • Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving

 

Niet inbegrepen:

 • One-way toeslag huurauto: prijsindicatie $ 190 (ter plaatse te betalen)
 • Visakosten

 

Optioneel:

 • Entreegelden musea, shows, parken, reservaten, etc.
 • Excursies ter plaatse
 • GPS-systeem bij huurauto
 • Extra bestuurder bij huurauto

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Er worden bij deze reis geen standaard excursies aangeboden. Toch bestaan er talloze excursiemogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.