Bel nu 0880 660 888

Puur Cambodja - 15 dagen

15 daagse rondreis door Cambodja met privé chauffeur

Terug naar Cambodja Terug naar Cambodja

Puur Cambodja - 15 dagenDeze reis brengt u langs enkele hoogtepunten van het land, maar neemt u ook mee het binnenland in. Hierdoor komt u veel meer in contact met het pure Cambodja met zijn vriendelijke lokale bevolking, de ongerepte natuur en de indrukwekkende cultuur! 

In Phnom Penh zult u worden geconfronteerd met de vreselijke periode tijdens het bewind van de Rode Khmer en een bezoek aan de 'Killing Fields' en de Tuol Sleng gevangenis zullen een onwisbare indruk op uw achter laten. In Mondulkiri staat alles in het teken van de olifant en de prachtige natuur en hier zult u een bezoek brengen aan het Elephant Valley Project. Koh Trong brengt u een stukje paradijs op aarde en hier zult u tijdens een boottocht ook de bedreigde Irrawaddy-dolfijn gaan spotten. De wereldberoemde oude ruïnes van Angkor in Siem Reap mogen uiteraard ook niet overgeslagen worden en zullen bijdragen aan een prachtige onvergetelijke reis! 

 

 

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1/2: Amsterdam - Phnom Penh 

Bij aankomst in Phnom Penh wordt u door onze vertegenwoordiger welkom geheten en aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel. Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en in deze stad vindt u een veelzijdige mix van cultuur, religie, geschiedenis en chaotische straatjes met veel verkeer. 

 

Dag 3: Phnom Penh

Vandaag kunt u deze vriendelijke stad met haar vreselijke geschiedenis gaan ontdekken. U kunt vandaag bijvoorbeeld per tuktuk naar 'The Killingfields' of de Tuol Sleng gevangenis. Beide plekken zullen ongetwijfeld veel indruk maken en hier kunt u niet om de heftigheid van de geschiedenis heen. Andere bezienswaardigheden van Phnom Penh zijn het statige paleis van de koning, de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum of de Psar Thmay-markt. 

 

Dag 4: Phnom Penh - Mondulkiri

U wordt in de ochtend bij uw hotel in Phnom Penh opgehaald voor een lange rit naar het groene binnenland van Cambodja. Onderweg stopt u om een rubberplantage te bezoeken die is opgericht door de Franse bandenfabrikant Michelin en heeft u een lunch in een lokaal restaurant in Snoul. Kom vervolgens aan in Mondulkiri, een geïsoleerde bosrijke provincie, gelegen tegen de oostelijke grens van Cambodja met Vietnam. 

 

Dag 5: Mondulkiri...Lees verder

CambodjaCambodja, het land van oude tempelcomplexen, toegewijde monniken, krioelende scooters, heftige geschiedenis en mooie natuur. Twee van de beroemdste tempelcomplexen ter wereld liggen nabij Siem Reap; het eeuwenoude Angkor Wat en het complex dat overwoekerd is door bomen en bekend is van de film Tomb Raider.

 

Een reis door Cambodja is een reis door de geschiedenis; niet alleen door de oudheid van toen Angkor nog de hoofdstad was. Er zijn ook veel plekken die herinneren aan de vreselijk wrede oorlog die de Pol Pot met zijn Rode Khmer nog niet zo lang geleden heeft aangericht. Zowel in Battambang (de Killing Cave) als in Phnom Penh (de Tuol Sleng-gevangenis en de Killing Fields) zijn er plekken te bezoeken die je absoluut niet blij maken, maar je wel doen beseffen waar de inwoners van dit land nog altijd dagelijks de mentale last van dragen. 

Maar toch laat de vriendelijke lokale bevolking u graag kennis maken met hun land! 

 

In het zuiden aan de kust en op de eilanden vindt u prachtige stranden. Er zijn eilanden waar u een echte Robinson Crusoe-ervaring kunt evenaren en kunt zwemmen met lichtgevend plankton, echt magisch! 

Cambodja is tevens perfect te combineren met ThailandVietnam en/of Laos.

Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1/2: Amsterdam - Phnom Penh 

Dag 3: Phnom Penh

Dag 4: Phnom Penh - Mondulkiri

Dag 5: Mondulkiri 

Dag 6: Mondulkiri

Dag 7: Mondulkiri - Kratie - Koh Trong

Dag 8: Koh Trong 

Dag 9: Koh Trong - Kratie - Kompong Cham

Dag 10: Kompong Cham - Siem Reap

Dag 11: Siem Reap 

Dag 12: Siem Reap

Dag 13: Siem Reap

Dag 14/15: Siem Reap - Amsterdam 

In Mondulkiri staat alles in het teken van de olifant en de prachtige natuur en hier zult u een bezoek brengen aan het Elephant Valley Project.PrijzenPuur Cambodja 

 

Reisperiode: Indicatieprijs:
Laagseizoen* € 2269
Hoogseizoen**  € 2449

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  jan, feb, mrt, apr, mei, jun, sept, okt, nov
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn: jul, aug, dec

 

Prijs per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn hier nog niet verrekend.

 

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam - Phnom Penh en Siem Reap- Amsterdam in de economy class inclusief ruimbagage, luchthavenbelastingen en veiligheidsheffingen met op heen- en terugreis één overstap
  • Overnachtigingen in standaard 2-persoonskamers in middenklasse accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (tenzij anders vermeld).
  • Alle genoemde transfers worden uitgevoerd met een auto met privé-chauffeur (tenzij anders vermeld).
  • Excursies zoals beschreven, inclusief entreegelden 

 

De definitieve reissom is afhankelijk van beschikbaarheid en valutakoersen. Vermelde tarieven zijn inclusief boekingskosten en bijdrage aan het calamiteitenfonds.

 

Er zijn ook mogelijkheden om te overnachten in vier- of vijfsterren hotels. Informeer naar de mogelijkheden en toeslagen bij onze reisspecialisten.


Bovenstaand basisarrangement kunt u helemaal naar uw wens aan laten passen. Wij zijn tenslotte specialisten in maatwerkreizen. Onze reisspecialisten maken graag een passende offerte voor u. Bel gerust 0880 660 888 of mail uw vragen naar destinations@zonvaart.nl.

Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.