Bel nu 0880 660 888

aurora, noorderlicht, ijsland, akureyri, myvatn, reykjavik, winter

Winter Wonder IJsland - 8 dagen

Winterse rondreis door het land van geisers, vulkanen en gletsjers

Terug naar IJsland Terug naar IJsland

Winter Wonder IJsland - 8 dagenWie IJsland in haar puurste vorm wil meemaken maakt een reis in de winter. Op die manier ervaart u het land op een compleet andere manier dan in de zomer. Uiteraard kunt u nog altijd genieten van het bijzondere landschap en de indrukwekkende hoogtepunten waar IJsland om bekend staat. Alleen tijdens deze rondreis in de winter ervaart u daarbij vaak tijdens schermering het knusse gevoel van het IJslandse leven, kunnen watervallen prachtig bevroren zijn en behoren sneeuwscootertochten tot de mogelijkheden. Daarnaast heeft u natuurlijk tijdens de wintermaanden de kans om het magische noorderlicht te ervaren.

mount kirkjufell, reykjavik, ijsland, rondreis, winter

Dag-tot-dag beschrijvingDag 1: Amsterdam - Keflavík - Reykjavík

Na aankomst op de luchthaven van Keflavík staat uw transfer klaar om u naar het hotel in de hoofdstad te brengen. Hier verblijft u in een hotel in hartje Reykjavík.

Na het inchecken kunt u de stad gemakkelijk zelfstandig te voet verkennen.meer

 

Dag 2: Reykjavík - Akureyri - Mývatn

Na het ontbijt wordt u opgehaald om opnieuw naar de luchthaven te gaan om naar het noorden van IJsland te vliegen. Na aankomst in Akureyri wordt u op de luchthaven opgehaald voor een fantastische rit door dit gebied met extreme contrasten, geothermische activiteit, bijzondere flora en fauna, geologische hoogtepunten en magische mythes.
De regio rondom het Mývatn-meer wordt door veel inwoners als meest catastrofale, maar tegelijkertijd ook de mooiste plek in IJsland omschreven. Onderweg zult u de Goðafoss waterval, de pseudo-kraters van Skutustadagigar en de Krafla Vulkaan (afhankelijk van weersomstandigheden) gaan ontdekken. Ook het mystieke Dimmuborgir (Dark Cities) vol met pilaren en formaties van lava waarover veel te doen is in de eeuwenoude mythes van IJsland staat vandaag op het programma om te gaan zien. De prachtige rit eindigt bij...Lees verder
black beach, black sand, ijsland, rondreis, winter, reykjavik, vik, seljalandsfos, stokksnes

IJslandDat IJsland heel veel te bieden heeft mag duidelijk zijn; vriendelijke bevolking, watervallen, smeulende vulkanen, spuitende geisers, grappige papegaaiduikers, walvissen, het Noorderlicht en dat alles op nog geen drie uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

 

Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, telt zo'n 180.000 inwoners en ontwikkelt een steeds hipper karakter. Er zijn vele stijlvolle koffiezaakjes, gallerijen en leuke winkels. Ook kunt u er de laatste jaren steeds beter uitgaan in één van de café's of discotheken. Wat minder hip, maar zeker een bezoek waard, is de bekende Hallgrimskirkja. Deze kerk is echt een blikvanger van de stad!

 

Ook de rest van het eiland is één groot hoogtepunt: ijskoude gletjers, actieve vulkanen, spuitende geisers, kletterende watervallen, steile kliffen, rustieke fjorden en thermale baden. IJsland heeft het allemaal!

De wintermaanden zijn vaak mild, nat en grijs. Dat komt mede doordat IJsland profiteert van de Atlantische golfstroom met warmere lucht. In december en januari is er slechts 4 tot 5 uur per dag daglicht. Wie geluk heeft kan vanaf eind augustus het Noorderlicht zien. Dat is echt heel bijzonder!

geiser, ijsland, rondreis in de winter, vik, reykjavik, keflavik, noorderlicht
Vraag reisvoorstel aan

RatingNatuur

Cultuur

Avontuur

Ontspanning

DagprogrammaDag 1: Amsterdam - Keflavík - Reykjavík

Dag 2: Reykjavík - Akureyri - Mývatn

Dag 3: Mývatn - Akureyri

Dag 4: Akureyri - Reykjavík

Dag 5: Reykjavík - Golden Circle - Reykjavík

Dag 6: Reykjavík - Vík - Reykjavík

Dag 7: Reykjavík

Dag 8: Reykjavík - Keflavík - Amsterdam

godafoss waterval, winter, golden cirkel, reykjavik, rondreis

TipsIcelandair Hotel Reykjavik Marina
Collega Krista Kroon zegt hierover: Toen ik in februari in Reykjavik was, was dit hotel/restaurant echt the place to be! Zeker op weekenddagen komen veel inwoners van Reykjavik naar de bar in dit hotel voor een heel leuke avond. In het restaurant kun je fantastisch lekker eten. Zeker eens heen gaan!

 

 • Akureyri is qua inwonertal de vierde stad van het land, maar het is de enige grote stad buiten de regio Reykjavík. De stad is bekend om de vele walvissen die er langs de kust zwemmen. Tijdens een bootexcursie heeft u een grote kans om één van de zeereuzen te zien.
gletsjer wandeling, ijsland, reykjavik, excursie

PrijzenWinter Wonder IJsland

 

Reisperiode Indicatieprijs:

Laagseizoen*         

Hoogseizoen**

€ 2425

€ 2695

 

* Laagseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  okt, nov, feb, mrt
** Hoogseizoenmaanden voor deze rondreis zijn:  dec, jan

 

Indicatietarief per persoon o.b.v. 2 personen, dagelijks vertrek mogelijk. Let op: U ziet hier het standaard indicatietarief, eventuele acties of kortingen zijn niet geldig in het hoogseizoen en zijn hier nog niet verrekend.

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Keflafík inclusief luchthavenbelasting, brandstofheffing en ruimbagage, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopst beschikbare vluchtklasse
 • Binnenlandse vlucht Reykjavík domestic airport naar Akureyri v.v. inclusief luchthavenbelasting, brandstofheffing en ruimbagage, gecalculeerd o.b.v. de goedkoopst beschikbare vluchtklasse
 • 5 overnachtingen in middenklasse hotel in het centrum van Reykjavík incl. ontbijt
 • 1 overnachting in middenklasse hotel in Mývatn incl. ontbijt
 • 1 overnachting in middenklasse hotel in Akureyri incl. ontbijt
 • Luchthaventransfer Keflavík - Reykjavík en v.v.
 • Tourexcursie naar Mývatn (dag 2)
 • Dettifoss SuperJeep tour (dag 3)
 • Golden Circle Day trip (dag 5)
 • Tour naar zuidelijk IJsland (dag 6)
 • Luchthaventransfer hotel Akureyri - luchthaven Akureyri
 • Bijdrage aan calamiteitenfonds à €2,50
 • Boekingskosten

 

Niet inbegrepen:

 • Extra excursies
 • Evt. Toegang Blue Lagoon va. € 40 pp.
 • Evt. Northern Lights Day tour 
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Valet Parking Schiphol (va. € 69 voor 8 dagen)
Vraag reisvoorstel aan

Excursies & uitbreidingen

Hotels

Er worden bij deze reis geen standaard hotels aangeboden. Toch bestaan er talloze verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.